Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Avast - informace o tématu

Ondřej Vlček končí jako prezident Gen Digital

Ondřej Vlček končí jako šéf technologického gigantu Gen Digital

Zůstane členem představenstva. Důvodem jeho odchodu je úspěšné dokončení fúze Avastu a NortonLifeLock, ze kterých Gen Digital vznikl. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Přečíst článek

Úspěch byl jen začátek. Jak se o své peníze stará dolarový miliardář Eduard Kučera

Přečíst článek
Gen Digital zvýšila ve druhém čtvrtletí zisk o 115 procent na 3,4 miliardy korun

Česko-americká spolupráce funguje. Firma Gen Digital zvýšila zisk o 115 procent

Antivirová firma Gen Digital, která vznikla spojením české společností Avast a americké NortonLifeLock, zvýšila ve druhém fiskálním čtvrtletí končícím v září čistý zisk o 115 procent na 149 milionů dolarů, což je asi 3,4 miliardy korun. Celkové tržby se zvýšily o 27 procent na 948 milionů dolarů, tedy v přepočtu 21,6 miliardy korun.

Přečíst článek

Nástupce Avastu zvýšil tržby o třetinu. A má přes půl miliardy uživatelů

Antivirová firma Gen Digital, která vznikla spojením českého Avastu a americké NortonLifeLock, zvýšila v prvním fiskálním čtvrtletí končícím 30. června tržby o 34 procent na 946 milionů dolarů, tedy v přepočtu téměř 21 miliard korun. Zisk klesl o 5,5 procenta na 189 milionů dolarů, tedy asi 4,2 miliardy korun.

Přečíst článek
video

Eduard Kučera: Investice do Ruska a Číny jsme si zakázali už v roce 2010

Neinvestujeme ani do akcií zbrojařů, říká technologický vizionář Eduard Kučera. Jeho investiční strategie, do které patří třeba akcie firmy Warrena Buffetta, zatím funguje lépe než strategie bank pro bohaté.

Přečíst článek
Burza cenných papírů Praha

České akcie se loni držely mimo zájem investorů

Na pražské burze se loni zobchodovaly akcie za 166 miliard korun, šestina toho, co před 15 lety. Hodnota indexu PX, hlavního indexu burzy, loni podle analytiků meziročně klesla o 15,7 procenta. Hodnota indexu PX-TR, do jehož výkonnosti je započítán dividendový výnos, se snížila o 9,1 procenta, uvedla burza.

Přečíst článek
Avast, ilustrační foto

Staronový Avast slaví úspěšný comeback na americkou burzu

Ve Spojených státech se v úterý odpoledne začalo obchodovat s akciemi firmy, která vznikla spojením antivirových společností Avast a NortonLifeLock. Nově vzniklý podnik, který se zároveň přejmenoval na Gen Digital, oznámil zahájení obchodování v pondělní tiskové zprávě.

Přečíst článek
Avast, sídlo

Potvrzeno. NortonLifeLock může definitivně převzít Avast

Britský antimonopolní úřad (CMA) definitivně schválil převzetí české antivirové společnosti Avast americkou softwarovou firmou NortonLifeLock za 8,6 miliardy dolarů (211,2 miliardy). Trh s bezpečnostním softwarem zůstane podle úřadu konkurenční i po spojení obou firem. Úřad tak potvrdil své předběžné rozhodnutí z minulého měsíce. NortonLifeLock už tehdy uvedl, že očekává dokončení transakce tento měsíc.

Přečíst článek
Kyberbezpečnost - ilustrační foto

Svět musí masivně investovat do kyberbezpečnosti. Nejvíc Češi a Poláci

Útoků v kyberprostoru přibývá a staly se významnou součástí globálních konfliktů. Podle výzkumné agentury International Data Corporation tak porostou investice do kyberbezpečnosti o desítky miliard dolarů ročně. Kdo aktuálně má investovat nejvíc? Země ze střední Evropy, míní agentura. Utrácet přitom mají hlavně vlády.

Přečíst článek
Avast, sídlo

Avast vydělal za pololetí šest miliard. Akcie se drží na rekordu

Akcie antivirové společnosti Avast letos výrazně klesly po pozastavení veškerých operací v Rusku. Začátkem srpna po předběžném schválení sloučení podniku s firmou NortonLifeLock ze strany britského antimonopolního úřadu se ale dostaly na rekordní maximum. Na něm zůstávají i poté, co firma oznámila pokles pololetního zisku.

Přečíst článek
Avast

Spojení Nortonu a Avastu povolil britský antimonopolní úřad. Akcie české firmy letí vzhůru

Britský antimonopolní úřad (CMA) předběžně schválil koupi české antivirové společnosti Avast americkou softwarovou firmou NortonLifeLock za 8,6 miliardy dolarů (208,6 miliardy korun). Konečné rozhodnutí úřad vydá 8. září. Akcie české společnosti reagovaly na zprávu prudkým růstem, přidávají přes 40 procent.

Přečíst článek
Probíhající rekonstrukce hotelu Intercontinental a jeho okolí

Trio miliardářů opravuje hotel Intercontinental. Ministerští úředníci jim nyní zkomplikovali plány

Majiteli hotelu a jeho okolí jsou miliardáři Oldřich Šlemr, Eduard Kučera a Pavel Baudyš. Největší překážkou pro schválení revitalizačního plánu je chystaná prosklená komerční budova na rohu Pařížské a Bílkovy ulice nazývaná Brand Store. Ta podle ministerských úředníků rozhodně není "drobným obchodním zařízením".

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme