Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

trhy - informace o tématu

Martin Kujal z J&T Investiční společnosti

Martin Kujal: Dluhopisy dál ponesou více než jejich vkladové alternativy

Potenciál dluhopisů se ještě nevyčerpal. Od začátku roku jsou, hlavně ty korporátní, ve slušném zisku. „Nyní možná nastává období konsolidace až nějaké korekce, ale nemyslím si, že už bychom měli vyhlížet jiné alternativy,“ říká Martin Kujal, ředitel odboru správy fondů J&T Investiční společnosti. V rozhovoru pro Newstream Kujal mimo jiné radí, jak nenaletět dluhopisovým šmejdům. „Je třeba se ptát, zda není nabízený úrok příliš vysoký.“

Přečíst článek

Akciové trhy padají jak hrušky. Historické prokletí druhého kvartálu pokračuje

Přečíst článek
izrael v noci na neděli uzavřel svůj vzdušný prostor, ráno jej otevřel

Trhy se probírají z íránského útoku na Izrael. Bitcoin klesl nejvýrazněji za více než rok

Přečíst článek
Hodnota indického akciového trhu může za 20 let stoupnout i desetkrát

Indie pádí směle vpřed. Hodnota akciového trhu země může stoupnout i desetinásobně

Hodnota indického akciového trhu může v příštích 20 letech stoupnout i desetinásobně a dosáhnout nejméně 40 bilionů dolarů (946,4 bilionu korun), myslí si analytici oslovení zpravodajským serverem CNBC.

Přečíst článek

Kdo z trhu luxuje rekordně drahé zlato a hlavně proč

Boháči zastřeně skupují rekordně drahé zlato, investorská drobotina se jej naopak zbavuje. Co profesionálové vědí, co ostatní ne?

Přečíst článek
Češi prchají před inflací ke zlatu

Zlato láme rekordy. A má před sebou fantastický výhled

Zlato ve čtvrtek překonalo hranici 2 300 dolarů za unci. A drahý kov má před sebou býčí výhled. Do roka by to mohlo podle investičního veterána a ředitele společnosti Swiss Asia Capital Juerga Kienera dotáhnout až na hodnotu 2 600 dolarů.

Přečíst článek
Cena zlata

Zlato nezastavuje. Jeho cena vystoupila až na nové rekordní maximum

Cena zlata pokračuje v lámání rekordů, poprvé v historii překonala hranici 2300 dolarů (téměř 54 tisíc korun) za troyskou unci (31,1 gramu). K jejímu růstu přispívají vyhlídky na snižování úrokových sazeb ve Spojených státech.

Přečíst článek
Elektromobil Xiaomi SU7

Elektroauto od Xiaomi zafungovalo a je z něj hit. Akcie firmy míří vzhůru

Čínskému výrobci chytrých telefonů Xiaomi se zatím daří vstup na pole elektromobility. Poté, co firma slavnostně zahájila prodej a příjem objednávek na svůj elektrický sedan SU7, vzrostly její akcie o 15 procent, uvedl web CNBC.

Přečíst článek
Burzovní palác

Dobré čtvrtletí pražské burzy. Index PX posílil o více než sedm procent, propadl ČEZ

Akciím na pražské burze se letos podle indexu PX dařilo. Index v prvním čtvrtletí posílil o 7,2 procenta na 1515,2 bodu. Nejvíce se zhodnotily akcie Komerční banky, naopak nejvíce oslabily akcie ČEZ. Index PX se dostal na konci března nad hranici 1500 bodů a kvartál tak zakončil na nejvyšší hodnotě od konce června 2008, řekl makléř Wood & Company Vladimír Vávra.

Přečíst článek
Akcie Trumpovy firmy TMTG na burze v New Yorku debutovaly silným růstem

Trump boduje na burze. Akcie jeho mediální firmy debutovaly silným růstem

Akcie společnosti Trump Media & Technology Group (TMTG), jejíž součástí je sociální síť Truth Social a ve které má většinu bývalý americký prezident Donald Trump, při svém dnešním vstupu na burzu výrazně posílily, později však o velkou část zisků přišly. V úvodu obchodování si akcie v jednu chvíli připisovaly téměř 60 procent, nakonec ale uzavřely s nárůstem zhruba 16 procent. TMTG vstoupila na akciový trh prostřednictvím fúze s veřejně obchodovanou firmou Digital World Acquisition.

Přečíst článek
Cena kakaa už se letos více než zdvojnásobila

Čokoláda už jen pro bohaté. Cena za tunu překonala historický rekord

Cena kakaa pokračuje v růstu na nové rekordy a poprvé překonala 10 tisíc dolarů (232 600 korun) za tunu. K hlavním příčinám patří obavy o dodávky kvůli špatné úrodě v důležitých pěstitelských zemích v západní Africe. Od začátku letošního roku už se cena zvýšila o více než 130 procent, upozornil server zpravodajské televize CNBC.

Přečíst článek
Hlavní město Saúdské Arábie Rijád

Týden tradera: Saúdové investují obří balík peněz do AI

Americká centrální banka opět po čase zbláznila investory, její brutálně „holubičí“ zasedání dodalo „býkům“ doslova krev do žil. Očekávání investorů byla přitom poměrně opačná, čekalo se, že banka se spíš pokusí určitým způsobem ochladit ekonomiku. Vzhledem k tomu hlavní americký index S&P 500 atakoval hodnoty přes 5300 bodů. A jaké byly další události týdne?

Přečíst článek
Zlaté slitky

Zlato dál pádí vpřed. Jeho hodnota přepsala další rekord

Cena zlata se vyšplhala na další rekord, zdolala 2200 dolarů (zhruba 51 tisíc korun) za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Za jejím růstem stojí zejména vyhlídky na snižování úrokových sazeb ve Spojených státech. Podle analytiků podporují cenu zlata rovněž nákupy tohoto kovu od mnoha centrálních bank, takže existuje prostor pro její další růst, uvedl server americké televize CNBC.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tržby dopravce RegioJet loni přesáhly 3,4 miliardy korun, což je meziročně o 600 milionů víc. Vlaky a autobusy převezly téměř 12 milionů cestujících, což je 📈 růst o víc než milion. Rekordní by měl být zisk před zdaněním. Podle předběžných neauditovaných výsledků se očekává, že přesáhne půl miliardy korun, sdělila mluvčí společnosti Alexandra Janoušek Kostřicová.
Skupina České dráhy (ČD) loni hospodařila se ziskem 3️⃣,8️⃣ miliardy korun. Oproti předchozímu roku je to výsledek o 3,4 miliardy korun lepší. Zároveň se jedná o nejlepší hospodářský výsledek skupiny od roku 2008. Zisková byla kromě nákladní dopravy loni po třech ztrátových letech také osobní doprava. 
Finanční ústav Deutsche Bank v prvním čtvrtletí 📈 zvýšil zisk po zdanění o osm procent na 1,3 miliardy eur (32,8 miliardy korun). Výsledky překonaly očekávání hlavně díky divizi investičního bankovnictví, uvedla dnes největší německá banka v tiskové zprávě.
Opoziční hnutí ANO napadlo u 👨‍⚖️ Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí vládního konsolidačního balíčku. Ustanovení jsou platná od začátku letošního roku. Straně vadí mimo jiné retroaktivní ustanovení u spoření, kdy se snížení příspěvku dotýká i smluv uzavřených před lednem 2024. 
Ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat  demisi. Podrobnosti sdělí Langšádlová společně s předsedkyní strany Markétou Pekarovou Adamovou a prvním místopředsedou TOP 09 Vlastimilem Válkem na briefingu, který se uskuteční ve 13:30 v Poslanecké sněmovně. 
Americká společnost International Business Machines (IBM) koupí za 6️⃣,4️⃣ miliardy dolarů (150,8 miliardy korun) firmu HashiCorp, která se specializuje na vývoj nástrojů pro správu cloudové infrastruktury a automatizaci procesů. Informovala o tom společnost IBM v noci na dnešek. 
Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1️⃣,3️⃣ miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady. Provozní zisk vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 9,6 procenta na 3,1 miliardy korun a provozní náklady klesly o 3,8 procenta na 1,5 miliardy korun.
Americká internetová společnost Meta Platforms v prvním čtvrtletí více než 📈 zdvojnásobila čistý zisk na 12,4 miliardy dolarů (292,6 miliardy korun) ze 5,7 miliardy dolarů před rokem. Firma, která mimo jiné vlastní sociální sítě Facebook a Instagram či komunikační platformu WhatsApp dále oznámila, že letos očekává vyšší výdaje kvůli zavádění nových produktů umělé inteligence (AI) a posilování infrastruktury pro jejich podporu.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok  pozastaví v Evropské unii program odměn u své aplikace TikTok Lite. Firma o tom dnes informovala na síti X. V mezičase se provozovatel sociální sítě soustředí na připomínky od Bruselu, který si všímá dopadů aplikace na děti. 
Právě schválený balík americké pomoci může odvrátit porážku Ukrajiny, vítězství jí ale zatím  nezajistí, uvedla agentura AP. Ekonomická a vojenská podpora v hodnotě 61 miliard dolarů (1,4 bilionu korun) podle ní umožní Ukrajině zpomalit postup ruských vojsk a poskytne jí čas na vypracování strategie, jak vytlačit Rusko z ovládnutých území.
Reklama
Reklama
Doporučujeme