Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

NortonLifeLock - informace o tématu

Nástupce Avastu zvýšil tržby o třetinu. A má přes půl miliardy uživatelů

Antivirová firma Gen Digital, která vznikla spojením českého Avastu a americké NortonLifeLock, zvýšila v prvním fiskálním čtvrtletí končícím 30. června tržby o 34 procent na 946 milionů dolarů, tedy v přepočtu téměř 21 miliard korun. Zisk klesl o 5,5 procenta na 189 milionů dolarů, tedy asi 4,2 miliardy korun.

Přečíst článek
Avast

Avast loni zvýšil zisk. A oznámil fúzi s Američany

Rok 2021 je už navždy pro spoluzakladatele Avastu Eduarda Kučeru a Pavla Baudiše rokem jejich největšího byznysového dealu. Plácli si s Američany na jeho prodeji. Ale byl to úspěšný rok i co se výsledků firmy týče. Avast oznámil, že jeho provozní zisk překročil půl miliardy dolarů.

Přečíst článek
Avast, ilustrační foto

Trh fúzí a akvizic v Česku ve 3. čtvrtletí táhl prodej Avastu

Celková hodnota uskutečněných fúzí a akvizic ve třetím čtvrtletí v České republice proti předchozímu kvartálu výrazně stoupl, a to díky prodeji antivirové společnosti Avast. Počet uskutečněných transakcí naopak mírně klesl.

Přečíst článek
Avast - pobočka

Přední akcionář Avastu: Nabídka Američanů je příliš nízká

Největší nezávislý akcionář Avastu, britský správce aktiv Schroders, je znepokojen z převzetí antivirové společnosti Avast americkou softwarovou firmou NortonLifeLock za 6,2 miliardy liber (185,3 miliardy Korun). Nabídku považuje za podhodnocenou, uvedl zpravodajský server The Times.

Přečíst článek
Avast, sídlo

Analytici: Avast skončí na pražské burze. Bude se obchodovat jen na Nasdaqu

Spojení české nadnárodní antivirové společnosti Avast s americkou firmou NortonLifeLock bude znamenat odchod další české firmy z pražské burzy, míní analytici.

Přečíst článek
Avast

Lukáš Kovanda: Převzetí Avastu je historicky největší akvizicí české firmy

Převzetí Avastu je historicky největší akvizicí původem české firmy, od zakladatelů směrem k investorovi. Objemově zhruba odpovídá pět let starému nákupu Plzeňského Prazdroje a dalších čtyř pivovarů. Akcie Avastu v reakci na zprávu o převzetí Avastu americkou softwarovou společností NortonLifeLock rostou.

Přečíst článek
Pavel Baudiš a Eduard Kučera

Cesta Pavla Baudiše a Eduarda Kučery k miliardám

Od prográmku, který překonal virus Vienna, po úspěšný prodej americkému gigantu. Jak Pavel Baudiš a Eduard Kučera založili Avast a vybudovali z něj jednoho z lídra trhu kyberbezpečnosti.

Přečíst článek
Avast

Americký Norton koupí Avast za téměř 200 miliard. Firma se přejmenuje

Nová společnost se chystá nabízet služby více než 500 milionům uživatelů. Akcionářům Avastu bude nabídnuta kombinace peněžního vyrovnání a nově vydaných akcií NortonLifeLock.

Přečíst článek
Avast, sídlo

WSJ: Američané jednají o převzetí Avastu. Ve hře jsou stovky miliard

Česká antivirová společnost Avast by se mohla stát cílem akvizice. Zájem projevili Američané, tvrdí zdroje listu WSJ. Šlo by o obchod v hodnotě stovek miliard korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Spojené státy i po obnovení ropných sankcí vůči Venezuele 👍 umožní některým americkým a evropským ropným firmám pokračovat v obchodování se státní venezuelskou ropnou společností PDVSA. Udělování povolení budou vyhodnocovat případ od případu, napsal americký deník The Wall Street Journal (WSJ).
Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 🔟 ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, citovaný médii. Houfnice Bohdana se podle dostupných informací montují na podvozky české automobilky Tatra.
Pražský magistrát koupí budovu v Holešovicích a přestaví ji na 🏫 střední školu, zřejmě gymnázium. Objekt v ulici U Pergamenky nabídne zhruba 520 míst pro žáky, a navýší se tak kapacita středních škol v Praze. Schválili to dnes pražští zastupitelé. 
Spojené státy a Británie dnes rozšířily své protiíránské 📜 sankce v reakci na víkendový vzdušný útok Teheránu na Izrael. Americké ministerstvo financí novými postihy míří na 16 jednotlivců a dva subjekty napojené na výrobu dronů, které byly při útoku použité. Londýn cílí na několik vojenských organizací a osob s vazbami na výrobu bezpilotních letounů i raket, napsala agentura AP.
Průměrné nájemné v České republice v prvním čtvrtletí 📈 vzrostlo mezičtvrtletně o procento na 295 korun za metr čtvereční. Nejvýznamněji vzrostlo nájemné v Olomouci o 4,3 procenta a o 3,1 procenta v Hradci Králové. Naopak propad cen pronájmů byl zaznamenán v Karlových Varech o 1,8 procenta, v Liberci o 1,2 procenta a v Jihlavě o necelé procento.
Zájem o obnovitelné zdroje energie v Česku dál 📈 roste, což se projevilo i v počtu žádostí o dotace. Počet žádostí o dotaci na fotovoltaiku stoupl v prvních třech měsících letošního roku meziročně téměř dvojnásobně, o desítky procent vzrostl i počet žádostí u tepelných čerpadel. Celkově bylo zatím podáno téměř 47 tisíc žádostí. 
Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr s předpokládanou hodnotou zhruba 8️⃣6️⃣ miliard korun bez DPH na nákup automatizovaných vlakových souprav určených pro linky metra C a D. Součástí zakázky budou také další potřebné technologie a úpravy stanic a dep. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělil vedoucí komunikačního odboru DPP Daniel Šabík.  Číst více
Německá letecká společnost Lufthansa prodloužila  pozastavení svých letů do Teheránu a Bejrútu až konce tohoto měsíce, informovala dnes agentura AFP. Důvodem je napětí na Blízkém východě vyhrocené po sobotním útoku Íránu na Izrael. Ve středu oznámily největší kanadské aerolinky Air Canada, že do konce května prodlužují pozastavení letů do Tel Avivu, kam také až do října nebude létat britský EasyJet.
Výroba osobních aut v Česku v letošním prvním čtvrtletí meziročně 📈 vzrostla o 11,5 procenta na rekordních 394 443 vozů. Produkce elektrických vozidel naopak klesla o třetinu na 27 024 aut a jejich podíl na celkové tuzemské produkci automobilů se meziročně snížil z 11,7 procenta na 6,8 procenta, oznámilo to Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP).
Akciové indexy ukazují podle analýzy společnosti XTB největší strach za posledních šest měsíců. Index strachu VIX, který měří rozkolísanost na americkém akciovém indexu S&P 500, hlásí největší nervozitu od října 2023. Od začátku roku 📈 vzrostl o 36 procent na 18 bodů.
Reklama
Reklama
Doporučujeme