Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cena bitcoinu stoupla na své 13měsíční maximum

bitcoin, ilustrační foto
profimedia.cz
 ČTK

Cena bitcoinu se vyšplhala nad 31 500 dolarů (přes 691 tisíc korun), což je 13měsíční maximum. K růstu nejznámější kryptoměny v poslední době přispívají plány správců několika fondů, například firmy BlackRock, na vytvoření bitcoinového burzovně obchodovaného fondu (ETF) ve Spojených státech.

Reklama

Od začátku roku si bitcoin připisuje přes 95 procent

Podle podání zveřejněného v pondělí společnost Nasdaq znovu podala žádost o uvedení ETF společnosti BlackRock na burzu. Nad prvním podáním vyjádřila nespokojenost americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC). V pondělí též informoval provozovatel burzy CBOE, že firmě Coinbase asistuje v její snaze spustit bitcoinový burzovně obchodovaný fond.

Od začátku roku si bitcoin podle údajů webu MarketWatch připisuje přes 95 procent. Jeho cena je však stále méně než poloviční ve srovnání s rekordním maximem v blízkosti 69 tisíc dolarů, na které se kryptoměna vyšplhala předloni v listopadu.

Investice (ilustrační foto)

Americké akcie oslabily. Investoři napjatě čekají na klíčové hospodářské statistiky

Americké akcie oslabily. Investoři vyhodnocovali zápis z červnového zasedání měnového výboru americké centrální banky (Fed) a vedle toho čekají na nadcházející hospodářské statistiky, zejména pak na páteční zprávu o vývoji amerického trhu práce.

Přečíst článek

Skvělý půlrok pražské burzy, porazila inflaci. Bitcoin ale vydělal víc

Skvělý půlrok pražské burzy, porazila inflaci. Bitcoin ale vydělal víc

Téměř 15 procent. Tolik by vydělal investor, který by na počátku letošního roku vsadil na pražskou burzu a nyní by vybíral zisky. Index PX-TR, tedy zahrnující dividendový výnos, si totiž za první půlrok obchodování připsal 14,32 procenta. Tím se vyrovnává nejvýkonnějším burzám světa. Příběh pražské burzy je však komplikovaný a může jít o jeden z posledních skvělých roků.

Přečíst článek

Americké úřady si vyšláply na další kryptoměnovou burzu. Akcie Coinbase padají.

Americké úřady žalují další kryptoměnovou burzu. Akcie Coinbase padají

Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) žaluje den po Binance i konkurenční kryptoměnovou burzu Coinbase. Viní ji z porušení amerických pravidel pro cenné papíry. Akcie Coinbase obchodované na americké burze ztrácejí přes 13 procent.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme