Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Twitter - informace o tématu

Elon Musk

Musk opět obrátil. Po koupi Twitteru propustí tři čtvrtiny zaměstnanců, tvrdí The Washington Post

Elon Musk chce zrušit 75 procent pracovních míst v Twitteru, dotklo by se to více než 5000 zaměstnanců. Uvádějí to zdroje deníku The Washington Post (WP). Nejbohatší muž na světě po několikaměsíčním otálení slíbil, že jednu z nejvlivnějších sociálních sítí planety koupí za 44 miliard dolarů (1,1 bilionu korun). Firma vzápětí zaměstnance ujistila, že se žádné velké propouštění nechystá.

Přečíst článek
Elon Musk

Stanislav Šulc: I mistr Musk se někdy utne. Koupě Twitteru je jeho největší prohra

Přečíst článek

Musk opět otočil, už zase chce koupit Twitter. A za původně dohodnutou cenu

Miliardář a nejbohatší člověk planety Elon Musk mění názor asi tak často jako ponožky. Další obrat o 180 stupňů předvedl ještě před zahájením soudního sporu s vedením Twitteru, které ho žaluje za odstoupení od dohody na koupi sociální sítě. Musk už ji zase chce. A za původně dohodnutou cenu 44 miliard dolarů.

Přečíst článek
Mladý Elon Musk

Jak se stát milionářkou snadno a rychle. Muskova expřítelkyně prodala společné fotky

Například fotografie ze školní slavnosti se na aukci memorabilií spojených s Elonem Muskem prodala za 41 tisíc dolarů, tedy více než za milion korun. Jennifer Gwynneová, která věci prodávala, chce výtěžek použít na vzdělání svého syna.

Přečíst článek

Akcionáři Twitteru jsou pro převzetí Muskem, který už ale nemá zájem. O transakci rozhodne soud

Akcionáři americké internetové společnosti Twitter v úterý schválili převzetí firmy miliardářem Elonem Muskem za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu Kč), píše agentura Reuters. Musk se však v létě rozhodl od dohody o převzetí odstoupit, takže o osudu transakce bude muset rozhodnout soud.

Přečíst článek
Elon Musk

Odstupné, či úplatek kritikovi Twitteru? Musk našel třetí důvod pro zrušení akvizice

Nejbohatší muž planety Elon Musk si našel třetí důvod, kvůli kterého označil dřívější dohodu o převzetí sociální sítě Twitter za nemožnou. Vedení firmy na dodržení dohody stále trvá a zítra by měla být potvrzena i hlasováním akcionářů Twitteru, napsal server CNBC.

Přečíst článek
Elon Musk

Musk má v kauze Twitter opět nabito. Díky výpovědi bývalého šéfa bezpečnosti sociální sítě

Americký miliardář Elon Musk zaslal internetové společnosti Twitter další dopis, ve kterém opět usiluje o zrušení dohody o převzetí firmy za 44 miliard dolarů (více než bilion korun). Své argumenty pro zrušení dohody v něm rozšiřuje o tvrzení bývalého šéfa bezpečnosti Twitteru Peitera Zatka, že podnik upřednostňuje růst počtu uživatelů před omezováním spamu a poskytuje nepravdivé informace o svém kybernetickém zabezpečení.

Přečíst článek
Sociální síť Twitter - ilustrační foto

Lžete, obvinil vedení Twitteru bývalý šéf bezpečnosti firmy

Americká společnost Twitter lhala federálnímu regulátorovi a vlastní správní radě o "krajních a nehorázných nedostatcích" v ochraně proti hackerům i o své chabé snaze bojovat proti spamům. Ve své stížnosti na společnost to uvádí bývalý šéf bezpečnostního oddělení Twitteru Peiter Zatko. Informuje o tom list The Washington Post (WP), který získal kopii Zatkovy stížnosti.

Přečíst článek
Elon Musk

Musk na Twitteru zavtipkoval o koupi Manchester United. Akcie klubu reagovaly růstem

Nejbohatší muž planety Elon Musk na sociální síti Twitter vtipkoval o koupi anglického fotbalového klubu Manchester United. Vtip se neobešel bez reakcí fanoušků, kteří by koupi uvítali, uvedla agentura Reuters. Akcie klubu v premarketu přidávaly i čtyři procenta, zisky ale postupně odepsaly.

Přečíst článek
Elon Musk

Musk rozjel plán B pro případ soudní prohry. Prodal akcie Tesly za sedm miliard dolarů

Nejbohatší člověk světa Elon Musk prodal v minulých dnech akcie automobilky Tesla v hodnotě 6,9 miliardy dolarů. Vyplývá to z výkazů pro Americkou komisi pro kontrolu cenných papírů (SEC). Musk uvedl, že akcie prodal pro případ, že by prohrál soudní spor se společností Twitter a nakonec ji musel převzít.

Přečíst článek
Účet Elona Muska patří k nejcennějším na Twitteru

Pět dnů, které otřesou Muskem, nebo Twitterem. Soud bude už v říjnu

Twitter může urychlit soudní spor s miliardářem Elonem Muskem kvůli tomu, že Musk odstoupil z nákupu této sociální sítě za 44 miliard dolarů (bilion korun). Hlavní soudkyně soudu v Delaware rozhodla, že proces by se měl konat v říjnu a trvat pět dní, informuje agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Elon Musk

Twitter žaluje Muska. A podle právních expertů má šanci u soudu uspět

Sociální síť Twitter podala žalobu na Elona Muska kvůli porušení dohody o její koupi za 44 miliard USD (1,1 bilionu korun). Požaduje po soudu, aby Muskovi nařídil dokončit transakci za dohodnutou cenu 54,2 USD za akcii.

Přečíst článek
Reklama

News box

Izraelská poválečná vojenská správa Pásma Gazy, kde spolu už sedm měsíců bojuje izraelská armáda a radikální palestinské hnutím Hamás, by ročně stála 2️⃣0️⃣ miliard šekelů (123 miliard korun) a vyžadovala by vojenskou podporu pěti divizí izraelské armády. To je odhad vysoce postavených bezpečnostních představitelů, na jejichž zprávu dnes upozornily servery The Times of Israel (ToI) a Ynet.
Ruská armáda  nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. 
Nejméně 3️⃣8️⃣ leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.
Ve Spojených státech byli 👮 zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z propracovaného on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku na jedné z neprestižnějších amerických univerzit, Massachusettském technologickém institutu (MIT).
Reklama
Reklama
Doporučujeme