Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Twitter - informace o tématu

Rok 2022 nebyl pro Elona Muska jen plný úspěchů.

Elon Musk: Z vizionáře vyvrhelem za pár měsíců

Mezi osobnostmi roku 2022 ční zakladatel Tesly a Space X Elon Musk. Rok 2022 v jeho podání však nebyl jen plný úspěchů, ačkoli právě automobilka Tesla reportovala jedny rekordní zisky za druhými.

Přečíst článek

Svoboda slova? Ne tak úplně. Musk nechal zablokovat twitterové účty prominentních novinářů

Přečíst článek
Šéf automobilky Tesla Elon Musk

Musk se již počtvrté zbavil akcií Tesly. Už jich prodal za za půl bilionu

Americký miliardář Elon Musk prodal téměř 22 milionu akcií výrobce elektromobilů Tesla za 3,58 miliardy dolarů (81,51 miliardy korun). Musk akcie prodal mezi 12. a 14. prosincem, v průměru za 165 dolarů za akcii, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Twitter, který vlastní Elon Musk, zrušil účet sledující jeho soukromé letadlo.

Šmírovat Muskovo letadlo nelze. Twitter otočil a účet zrušil

Všechno je jinak. Twitter zrušil účet sledující na základě veřejně dostupných letových údajů polohu soukromého letadla Elona Muska, který společnost v říjnu koupil za 44 miliard dolarů (jeden bilion korun). Účet, který založil americký vysokoškolák Jack Sweeney, nasbíral přes půl milionu sledujících. Musk přitom sliboval, že účet nezakáže. Informoval o tom zpravodajský server CNBC.

Přečíst článek
Někdejší šéf Twitteru Jack Dorsey.

Chyboval jsem, přiznal bývalý šéf Twitteru Dorsey

Spoluzakladatel a bývalý ředitel Twitteru Jack Dorsey připustil, že v řízení firmy pochybil. Je to další střípek v kauze Twitter Files. Navíc Dorsey uvedl, že problémy Twitteru nezmizely.

Přečíst článek
Elon Musk

Zdeněk Pečený: Musk není žádný Superman. Koupě Twitteru mu láme vaz

Kdysi nejbohatší muž světa nezažívá nejlepší rok. Bohatství se mu smršťuje nejen kvůli klesajícím cenám akcií automobilky Tesla, ale také kvůli sociální síti Twitter, z jejíhož nákupu se mu nepodařilo vykroutit. Muskovo „cpaní se“ do Twitteru se ukazuje jako opravdu hodně špatný nápad, píše Zdeněk Pečený z Newstreamu.

Přečíst článek
Centrála Twitteru v San Francisku

Kam tohle až zajde? Twitter rozpustil poradní skupinu pro boj s dezinformacemi a zločinem

Nejbohatší obyvatel planety Elon Musk převzal sociální síť Twitter mimo jiné s tím, že chce zvýšit svobodu slova, což podle kritiků znamená nárůst dezinformací na populární síti. A další Muskův krok zřejmě vzbudí další nedůvěru – rozpustil skupinu nezávislých expertů, kteří poskytovali vedení Twitteru poradenství v otázkách moderování kontroverzního obsahu na síti, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Twitter, logo

Na Twitter se vrací placená služba dodatečné úpravy tweetů

Na internetovou sociální síť Twitter se v pondělí vrátila placená služba Twitter Blue, díky které uživatelé získají modrou ikonu a přístup ke speciálním funkcím. V listopadu Twitter službu na své stejnojmenné síti pozastavil kvůli záplavě falešných účtů. Služba po obnovení nadále stojí osm dolarů (zhruba 185 korun) měsíčně, pro uživatele zařízení firmy Apple však poplatek činí 11 dolarů (asi 254 korun) měsíčně, informoval server BBC.

Přečíst článek
Twitter, logo

Twitter čelí žalobě za nezaplacené tryskáče. Nové vedení odmítá odstoupit

Sociální síť Twitter čelí žalobě poskytovatele soukromých tryskáčů Private Jet Servises Group. Důvodem je, že společnost vlastněná nejbohatším mužem planety Elonem Muskem odmítla zaplatit za dva soukromé lety bývalé šéfky marketingu Twitteru Leslie Berlandové. K nim došlo v období, kdy se Musk připravoval na 44miliardovou akvizici Twitteru, informuje agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Elon Musk

Muskovy eskapády s Twitterem mají vlivného zastánce – šéfa investiční banky Morgan Stanley

Nástup Elona Muska do čela své nové a drahé akvizice v podobě sociální sítě Twitter sebou přinesl obrovské propouštění, odchod velkých inzerentů v čele s Applem i celebrit se svými účty a nejistotu ohledně nárůstu šíření nepravdivých informací na této síti. Kromě kritiků ale našel nejbohatší muž planety a novopečený majitel Twitteru i jednoho velmi vlivného zastánce – šéfa americké investiční banky Morgan Stanley Jamese Gormana.

Přečíst článek
Kanye West

Twitter zablokoval účet rapperovi Ye kvůli jeho lásce k Hitlerovi a svastice

Americký rapper Ye, dříve známý jako Kanye West, upustil od převzetí internetové sociální sítě Parler, která je populární hlavně mezi americkými konzervativci. Ye ve čtvrtek v rozhovoru s dezinformátorem Alexem Jonesem řekl, že „má rád (Adolfa) Hitlera" a v jiné části, že „má rád i nacisty". Podle společnosti Parlement Technologies, která síť vlastní, rozhodnutí o neuskutečnění prodeje padlo už v listopadu a nesouvisí s rapperovými nejnovějšími výroky, které nepřímo odsoudil i americký prezident Joe Biden.

Přečíst článek
Elon Musk urovnal spory s Applem

Twitter v App Store zůstane. Bylo to nedorozumění, přiznal Musk po schůzce s šéfem Applu

Nový majitel Twitteru Elon Musk v pondělní sérii tweetů obvinil společnost Apple ze sabotáže jeho sociální sítě. Nejenže na ní Apple již téměř neinzeruje, ale měl také uvažovat o vyřazení aplikace z App Store. To ale Muskovi na společné schůzce vyvrátil přímo šéf Applu Tim Cook. Spory jsou minulostí, uvedl po setkání Musk.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ruský plynárenský gigant Gazprom se v loňském roce propadl do čisté ztráty 6️⃣2️⃣9️⃣​​​​​​​ miliard rublů (161 miliard korun). V roce 2022 ještě hospodařil se ziskem 1,2 bilionu rublů. Dnes to s odkazem na sdělení firmy napsala agentura Reuters. Na výsledku se negativně projevilo mimo jiné i snížení prodeje plynu do Evropy o více než polovinu.
Rozhodnutí bankovní rady České národní banky (ČNB) o snížení základní úrokové sazby o půl procentního bodu na 5,25 procenta bylo jednomyslné. Novinářům to po jednání bankovní rady řekl guvernér ČNB 👨 Aleš Michl. 
Společnost CPI Property Group (CPIPG) miliardáře Radovana Vítka prodala ⛷️ lyžařský resort Crans Montana ve Švýcarsku. Firma to uvedla v dnešní tiskové zprávě. Hodnota transakce je přes 100 milionů švýcarských franků (2,5 miliardy korun).
Bankovní rada České národní banky (ČNB) dnes 📉 snížila základní úrokovou sazbu o půl procentního bodu na 5,25 procenta. Informoval o tom ředitel odboru komunikace ČNB Jakub Holas. Základní úroková sazba se tak dostala na nejnižší úroveň od počátku května 2022. Většina analytiků pokles sazby v tomto rozsahu očekávala.
Schodek státního rozpočtu ke konci dubna se 📉 prohloubil na 153,1 miliardy korun z březnových 105 miliard korun. Dnes o tom informovalo ministerstvo financí. Je to třetí nejhlubší dubnový rozpočtový deficit, loni dosáhl rekordní hodnoty 200 miliard korun. 
Spojené státy a Saúdská Arábie by mohly v řádu několika týdnů podepsat průlomovou obrannou 🤝 dohodu, napsala dnes agentura Bloomberg. Zahrnovat by měla spolupráci v jaderné energetice a umělé inteligenci i omezit vliv Číny v Saúdské Arábii. Součástí původně trojstranné smlouvy mělo být i smíření mezi Izraelem a Saúdskou Arábií výměnou za izraelský příslib zlepšení životních podmínek Palestinců.
Investiční společnost EP Equity Investment (EPEI) českého podnikatele Daniela Křetínského získala téměř čtvrtinový podíl ve francouzské firmě Nanobacterie, která vyvíjí neinvazivní metodu 👨‍⚕️ léčby rakoviny. ČTK to dnes oznámil mluvčí Křetínského společností Daniel Častvaj. Hodnotu transakce neuvedl.
Dánskému námořnímu dopravci Maersk v prvním čtvrtletí 📉 klesl hrubý provozní zisk EBITDA meziročně o 60 procent na 1,59 miliardy dolarů (37,3 miliardy korun). Firma, která je považována za barometr stavu globálního obchodu, to dnes uvedla ve zprávě o hospodaření. Výsledek je lepší, než čekali analytici, a firma také zlepšila celoroční výhled.
Max banka, která od předloňského podzimu patří do skupiny Creditas, vykázala v roce 2023 čistý zisk 3️⃣0️⃣4️⃣​​​​​​​ milionů korun. O rok dříve ještě jako Expobank CZ přitom vykazovala ztrátu 233 milionů korun. Bilanční suma Max banky se loni zdvojnásobila na 64 miliard korun. 
Škoda Auto 📈 zvýšila v prvním čtvrtletí dodávky vozů zákazníkům o 5,2 procenta na 220 500 aut. Nejprodávanějším modelem značky zůstává Octavia s 61 200 vozy, což představuje meziroční nárůst o 36 procent.
Reklama
Reklama
Doporučujeme