Reklama

Ostrava - informace o tématu

Vizualizace budovy technického centra v Ostravě

Černá kostka je nejnákladnější krajský projekt podpořený Evropskou unií. Získala dotaci 1,6 miliardy

Nejnákladnějším krajským projektem podpořeným z evropských fondů je v Moravskoslezském kraji aktuálně připravovaná výstavba Černé kostky - Centra digitalizace, vědy a inovací, která se začne budovat letos a bude i sídlem Moravskoslezské vědecké knihovny.

Přečíst článek
Sanjeev Gupta, majitel, skupina Liberty

Stanjura s Jurečkou jedou řešit situaci v ostravské huti s miliardovými dluhy. Půjčka od státu je mimo hru

Mimořádná půjčka od státu pro zadluženou společnost Liberty Ostrava není na pořadu dne. Stát zvolí postup podle toho, jak bude situaci řešit firma, řekl vicepremiér a ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) před svou dnešní cestou do Ostravy, kde má spolu s ministrem financí Zbyňkem Stanjurou (ODS) odpoledne jednat se zástupci hutě Liberty Ostrava i jejího dodavatele energií Tameh Czech.

Přečíst článek
Koloběřkáři neřeší, kde sdílený stroj odstaví

Michal Nosek: V Paříži končí sdílené e-koloběžky, Ostrava je zakázala. S čím ještě Praha váhá?

Obvykle benevolentní Francouzi se rozhodli k ráznému kroku. V referendu se Pařížané vyslovili pro zákaz sdílených elektrokoloběžek. Ten platí od září. Je to správný krok, protože konečně uleví chodcům i řidičům v provozu. Tak přísných opatření totiž zatím uplatňuje jen velmi málo světových velkoměst. I Praha stále váhá a řešení v nedohlednu.

Přečíst článek
Škoda Group

Škoda Group má napilno, hledá posily. Do ostravského závodu chce nabrat až 500 lidí

Skupina Škoda Group, která patří mezi přední evropské výrobce vozů pro hromadnou dopravu, chce do svých dvou výrobních závodů v Ostravě nabrat 500 lidí. Významné investice do rozšíření výrobní kapacity ostravských závodů si vyžádal nárůst objemu práce. 

Přečíst článek
Předseda ANO a prezidentský kandidát Andrej Babiš, 20. ledna 2023 v Liberci.

FOTOGALERIE: Předvolební kampaně – tisíce příznivců i tvrdé vzkazy „Babiše do koše“ a „Pavele, jdi do...“

Předvolební kampaně obou finalistů prezidentské volby Petra Pavla i Andreje Babiše jsou v plném proudu. Hlavní náplní kromě billboardů a diskuzí v médiích jsou mítinky s občany, na kterých bývá občas i rušno. Kromě stovek a tisíců příznivců se jich účastní i odpůrci daného kandidáta na Hrad a mnohé spojuje jedno - touha svému favoritovi i jeho protivníkovi sdělit, co si o něm myslí. A co jim vzkazují? Podívejte se ve fotogalerii.

Přečíst článek
Bytový komplex Nový Karolina v Ostravě

Praha už je mimo realitu. Bydlení v regionech se stane žádanou variantou

Průměrná cena přes 150 tisíc korun za metr čtvereční nového bytu v Praze už nevypadá jako optimální řešení vlastnického bydlení. Naskýtá se několik variant. Nájemní bydlení nebo co-living. Ten je spíš pro mladší, kteří se snáze snesou, a možná i navážou nové vztahy. Ale kdo ví, možná to bude brzo i trend bydlení pro starší generaci.

Přečíst článek
Škoda Group

Škoda Group opraví švédské tramvaje. Zakázku za dvě miliardy odbaví v Ostravě

Skupina Škoda Group (dříve Škoda Transportation) získala zakázku na opravu 80 tramvají pro švédského dopravce Västtrafik AB dohromady za 1,95 miliardy korun. Tramvaje nyní jezdí v Göteborgu.

Přečíst článek
Takto bude vypadat Ostrava Tower.

Projekt ostravského mrakodrapu se změní. Místo jedné věže vyrostou dvě nižší

Společnost RT Torax, která se v centru Ostravy chystá postavit nejvyšší budovu v Česku, musí svůj projekt změnit. Místo jedné věže vyšší než 230 metrů bude mít budova kvůli novým geologickým zjištěním věže dvě. Vyšší z nich bude i tak nejvyšší budovou v zemi. Ostravská společnost RT Torax. Se změnou už investor seznámil zastupitele města. Chystanou stavbu už dříve kritizovala část městské opozice.

Přečíst článek
Takto bude vypadat Ostrava Tower.

Ostrava se dostala do hledáčku zahraničního serveru. Kvůli stavbě mrakodrapu

V Ostravě bude stát nejvyšší budova v Česku, upozorňují zahraniční média na projekt Ostrava Tower. Mrakodrap vysoký 235 metrů patří do portfolia developerské společnosti RT Torax Group. Projekt navrhlo brněnské architektonické studio Chybik+Kristof.

Přečíst článek
Reklama

News box

V brazilských městech je už několik dní nesnesitelné horko, v Riu de Janeiro v neděli naměřili 4️⃣2️⃣ stupňů Celsia. V šestimilionové megapoli panovala o víkendu pocitová teplota 62,3 stupně Celsia, což je nejvíce za deset let měření tohoto ukazatele. Situace je nejhorší v chudinských čtvrtích, kde není žádná zeleň. 
Evropa musí v  reakci na hrozbu ze strany Ruska posílit své obranné schopnosti a přejít do režimu válečné ekonomiky. Šéf Evropské rady Charles Michel to napsal v článku, který dnes zveřejnil server Euractiv.
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan 🤝 poblahopřál svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi ke znovuzvolení. V telefonického hovoru ruskému vůdci, který si ve víkendovém hlasování zajistil další šestiletý mandát, Erdogan nabídl zprostředkování jednání s Ukrajinou, uvedla turecká prezidentská kancelář.
Reklama
Reklama
Doporučujeme