Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Moneta Money Bank - informace o tématu

Moneta Money Bank

Moneta Money Bank meziročně zvýšila zisk o 5,8 procenta

Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1,3 miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady.

Přečíst článek

Peníze přes telefonní číslo už umí posílat sedm bank. Češi se platby na kontakt ale stále učí

Přečíst článek

Sazbu začínající šestkou má u spořicího účtu už jen trojice bank. Bez složitých podmínek to jsou jen dvě

Na březnové snížení úrokových sazeb ČNB na 5,75 procenta už stihla zareagovat i část bank, a to mírným snížením sazeb u spořicích účtů. Zatím sice ještě nedošlo k úplně masivnímu sešupu, ale trend poklesu je až na výjimky jasný. Jedinou bankou, která šla proti trendu a sazbu naopak zvedla, je Trinity Bank se 6,31 procenta. Sazbu spořicího účtu se šestkou už pak mají jen dvě další banky. Stále více bank si ovšem začíná klást více a více podmínek pro poskytnutí lepší sazby na spořicím účtu. Kdo podmínky nedodrží, má zhodnocení úspor mnohde úplně mizivé.

Přečíst článek
Bankám v Česku stoupl čistý zisk o 2,2 miliardy

Bankám v Česku stoupl čistý zisk o 2,2 miliardy. Zisky rostly zejména menším domům

Bankám a spořitelnám v Česku stoupl v roce 2023 souhrnný čistý zisk meziročně o 2,2 miliardy na 104,4 miliardy korun. Vyplývá to z dat, která zveřejnila Česká národní banka. Bilanční suma bank ke konci loňského roku činila 9,889 bilionu korun, což je meziroční nárůst o 983 miliard.

Přečíst článek

Banky po rozhodnutí ČNB neotálejí a snižují úroky na spořicích účtech

Pokles úrokových sazeb centrální banky začínají zohledňovat i banky ve svých spořicích produktech. Některé z nich základní sazby snížily či upravily podmínky pro jejich poskytnutí. Nejvyšší sazby bank na spořicích účtech stále lehce převyšují šest procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Portu. Česká národní banka ve čtvrtek rozhodla o snížení základní sazby o půl bodu na 6,25 procenta, koncem prosince ji snížila o čtvrt bodu.

Přečíst článek
Unicredit Bank

UniCredit Bank v Česku a na Slovensku stoupl loni čistý zisk o téměř čtvrtinu

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v roce 2023 čistý zisk 414 milionů eur, tedy 10,3 miliardy korun, což je meziroční nárůst o 23 procent. Vyplývá to z informací, které zveřejnila mateřská společnost banky. Z konkurenčních bank Monetě loni zisk nepatrně vzrostl, Raiffeisenbank klesl o 27 procent.

Přečíst článek
Moneta Money Bank

Vedení Monety navrhuje dividendu 9 korun na akcii

Čistý zisk Monety Money Bank loni činil 5,2 miliardy korun a meziročně stoupl o 0,3 procenta. Překonal tak očekávání jejího managementu (5 miliard korun).

Přečíst článek
Nový způsob bezhotovostního placení Cvak má být jednoduchý i pro stánkaře či řemeslníky.

Čtveřice bank přináší nový způsob placení kartou Cvak. Zaplatíte tím instalatérovi i na stánku

Bezhotovostní placení už nemusí být závislé jen na terminálu jako v minulosti. Obchodníci, kteří se zdráhali si pořídit platební terminál kvůli poplatkům, mají nově na výběr další variantu, jak u nich mohou zákazníci platit kartou v mobilu. Obchodníkům bude ke zprovoznění stačit jen vlastní mobil s aplikací a NFC karta. Nové platební řešení, které je vstřícné i pro malé podnikatele a řemeslníky Cvak představila čtveřice bank v čele s Air Bank. Letos se k platbám Cvak připojuje Fio banka, mBank a Moneta Money Bank. Novinku budou ale moci snadno využívat i klienti dalších bank.

Přečíst článek
Moneta Money Bank

Čistý zisk Monety meziročně klesl o 3,7 procenta na čtyři miliardy

Čistý zisk Monety Money Bank za první tři čtvrtletí letošního roku meziročně klesl o 3,7 procenta na čtyři miliardy korun. Provozní výnosy dosáhly 9,1 miliardy korun, meziročně se téměř nezměnily. Na podobné úrovni zůstaly i provozní náklady, také letos do září činily 4,2 miliardy korun.

Přečíst článek
Raiffeisenbank

Raiffeisenbank klesl v Česku čistý zisk o pětinu, klientům vyplatila víc na úrocích

Raiffeisenbank v Česku v prvním pololetí letošního roku meziročně klesl čistý zisk o 21 procent na 2,37 miliardy korun. Aktiva banky vzrostla o 12 procent na 664 miliard korun. Výsledky ostatních velkých bank se letos vyvíjí oběma směry.

Přečíst článek
Monetě klesl pololetní zisk, i přesto je spokojená

Monetě klesl pololetní zisk, i přesto je spokojená

Čistý zisk Moneta Money Bank za letošní první pololetí meziročně klesl o 13,7 procenta na 2,5 miliardy korun. Provozní výnosy byly nižší o 3,6 procenta, dosáhly 5,9 miliardy korun a provozní náklady stouply o 4,4 procenta na 2,9 miliardy korun. Banka o tom informovala v tiskové zprávě. Oznámila rovněž, že zvyšuje cíl čistého zisku pro letošní rok minimálně na 4,7 miliardy korun.

Přečíst článek
Zisk české Raiffeisenbank v prvním kvartálu propadl, rostly jí úvěry i vklady

Zisk české Raiffeisenbank v prvním kvartálu propadl. Růst úvěrů a vkladů nepomohl

Raiffeisenbank v Česku v prvním čtvrtletí sice registrovala nárůst poskytnutých úvěrů, vkladů i objemu aktiv, výsledkem je přesto propad zisku o více než čtvrtinu. Vyplývá to výsledkové zprávy české pobočky rakouské bankovní skupiny.

Přečíst článek
Reklama

News box

Důvodem nižšího než předpokládaného výběru daně z neočekávaných zisků od bank byly 📈 vyšší úroky vyplacené střadatelům. Uvedl to premiér Petr Fiala v odpovědi na písemnou interpelaci předsedkyně poslaneckého klubu opozičního hnutí ANO a bývalé ministryně financí Aleny Schillerové. Stát na této dani od bank vybral asi 700 milionů korun, zatímco předpoklad byl asi 33 miliard.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se  ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatků od proruské sítě přijímal balíčky. Ve vyjádření, které dnes poskytl ČTK, Bystroň uvedl, že magazín se zapojil do kampaně, jejímž cílem je zdiskreditovat všechny strany usilující o ukončení vojenského konfliktu na Ukrajině, a ovlivnit tak volby do Evropského parlamentu.
Díky klesajícím cenám Češi podle prodejců letenek na jaře kupují letenky do vzdálenějších 🛬 destinací než loni. Ze vzdálených míst nejčastěji létají do Asie a Severní Ameriky. Oblíbený thajský Bangkok čeští turisté postupně mění za Japonsko. 
Plzeňská teplárenská, největší dodavatel tepla na západě Čech, prodala zatím v topné sezoně 2023/24 zhruba o pět procent 📉 méně tepla než v té předcházející. Jde o údaj za září 2023 až konec letošního března. Duben a květen však mohou tento výsledek ještě pozměnit, řekla Petra Siegerová, mluvčí podniku, který produkuje teplo a elektřinu z uhlí a biomasy. 
Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's (S&P) ponechala rating Slovenska beze změny na úrovni A+ se 👍 stabilním výhledem. Její hodnocení úvěrové spolehlivosti Slovenska je tak o dva stupně vyšší než rating agentury Fitch Ratings a o stupeň vyšší než rating agentury Moody's. 
Americký prezident Joe Biden dnes řekl, že by se rád střetl v 🤝 debatě se svým předchůdcem Donaldem Trumpem, s nímž se v listopadových volbách pravděpodobně utká o další čtyři roky v Bílém domě. Trump reagoval prohlášením, že je připraven „kdekoli, kdykoli“.
Reklama
Reklama
Doporučujeme