Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Moneta Money Bank - informace o tématu

Bankomat Monety v Praze. Brzy pro zákazníky Komerční banky zdarma

Banky šetří. Komerční banka a Moneta startují éru sdílených bankomatů

Komerční banka a Moneta povolí klientům obou finančních domů vybírat peníze zdarma. V dalším kroku spolupráce chystají instalaci společných bankomatů. Cílem jsou úspory, ale také rozšíření sítě na méně dostupných místech.

Přečíst článek
Kapitálové trhy

Týden tradera: Popřejme si pevné nervy, v roce 2022 je budeme potřebovat

Přečíst článek
bankomat Monety v Praze

Analytik: Moneta se stane jedničkou spotřebitelského financovaní

Akcionáři Monety Money Bank na dnešní mimořádné valné hromadě schválili akvizici společností zahrnutých do skupiny Air Bank. Moneta za 100procentní podíl ve společnostech Air Bank, Home Credit ČR a SK a Benxy zaplatí 25,9 miliardy korun. Jaký dopad bude mít fúze na český bankovní trh, jsme se zeptali analytika J&T Milana Lávičky.

Přečíst článek
Pobočka Moneta Money Bank

Vzniká třetí největší tuzemská banka. Moneta se spojí s finančními společnostmi PPF

Akcionáři Monety na dnešní valné hromadě na třetí pokus schválili její spojení s finančními společnostmi skupiny PPF, v prvé řadě s Air Bank. Vzniká tak třetí největší tuzemská banka dle počtu klientů – bude obsluhovat zhruba každého čtvrtého Čecha.

Přečíst článek
Pobočka Moneta Money Bank

Aktivistický fond Petrus opět odmítá transakci PPF s Monetou

Nápad na vznik „největší banky s českým kapitálem“ se možná zkomplikuje. Ani vylepšená nabídka na fúzi Monety s Air Bankou a Home Creditem nepřesvědčila rakouského aktivistu - fond chce hlasovat proti sloučení.

Přečíst článek
Banka roku

Bankou roku se stala Česká spořitelna

Ceny v jednotlivých kategoriích Mastercard Banky roku si kromě České spořitelny odnesly i ostatní velké banky, jako Komerční banka či ČSOB, zabodovala i Moneta.

Přečíst článek
Pobočka Moneta Money Bank, ilustrační foto

Druhý a podle PPF poslední pokus o spojení Monety a Air Bank je na stole

Skupina PPF a Moneta Money Bank se dohodly na novém modelu financování spojení Monety a bankovní části PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy, oznámila PPF. Akcie Monety v reakci na zprávu trhají rekordy.

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

Úroky na spořicích účtech rostou, inflaci ale zdaleka nestačí

Zvýšení sazeb ze strany České národní banky (ČNB) o 125 bazických bodů překvapilo celý trh, který očekával, že ČNB přikročí ke zvýšení maximálně o 75 bazických bodů. Nejodvážnější odhady hovořili o 100 bazických bodech. Národní banka se obává rostoucí inflace, která už nyní výrazně přesahuje dvouprocentní inflační cíl.

Přečíst článek
bankomat Monety v Praze

Monetě stoupl zisk o polovinu na 2,9 miliardy

Čistý zisk Monety Money Bank za tři čtvrtletí letošního roku stoupl meziročně o 51,2 procenta na 2,897 miliardy korun. Provozní výnosy banky očištěné o jednorázové vlivy vzrostly o 2,9 procenta na zhruba 8,2 miliardy korun. Za celý letošní rok banka čeká čistý zisk minimálně 3,6 miliardy korun.

Přečíst článek
bankomat Monety v Praze

Tykač přikoupil akcie Monety. Drží podíl v ceně přes dvě miliardy

Miliardář Pavel Tykač navýšil svůj podíl v bance Moneta. Aktuálně v ní drží 5,19 procenta. To je významné číslo, větší podíl už má jen PPF (29,94 procenta) a Raiffeisen Bank International (6,06 procenta).

Přečíst článek
Hlavní budova České národní banky

Komerční banka i Moneta smí vyplatit zadržené dividendy, povolila jim to ČNB

Moneta Money Bank a Komerční banka získaly souhlas České národní banky k návrhu na rozdělení čistého zisku akcionářům za roky 2019 a 2020.

Přečíst článek
Reklama

News box

Neznámý člověk se dnes podle televize CNN 🔥 zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, který je obžalovaný ze zfalšování finančních záznamů v souvislosti s platbou pornoherečce před volbami roku 2016. Informace o muži v plamenech byla zveřejněna téměř ve stejnou chvíli, kdy byl dokončen výběr 12členné poroty a šesti náhradníků.
Julija Navalná, vdova po ruském opozičním předákovi Alexeji Navalném, dnes dostala 🏅 Cenu za svobodu médií. Převzala ji v Bavorsku na Summitu Ludwiga Erharda, vrcholném setkání německých politiků a zástupců hospodářství, které je pojmenované po bývalém německém spolkovém kancléři a ekonomovi. 
Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme