Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Moneta Money Bank - informace o tématu

Moneta Money Bank vyplatí na dividendách 4,1 miliardy korun

Čistý zisk banky Moneta ve čtvrtletí klesl o miliardu, způsobily to nižší výnosy z úroků

Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí klesl meziročně o 5,8 procenta na 1,2 miliardy koruny. Podobně se snížily provozní výnosy banky, a to o rovných šest procent na 2,8 miliardy. Loni zisk i výnosy Moneta Money Bank v prvním čtvrtletí naopak výrazně rostly, podobně jako dalším bankám. Čistý zisk Monety tehdy dokonce stoupl na více než dvojnásobek.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Pražská burza patří k nejvýkonnějším na světě. Víme proč

Přečíst článek
Fio banka

Moneta Money Bank i Fio banka mají výrazný nárůst zisku. Pomohly vyšší úrokové sazby

Moneta Money Bank i Fio banka zveřejnily výsledky za loňský rok. Obě hlásí výrazný nárůst zisku v desítkách procent, vyplývá z jejich oznámení. Důvodem jsou vyšší úrokové sazby.

Přečíst článek
Sídliště, panelové domy

Hypotéku lze splácet třemi způsoby. I levněji než tradičně anuitně

Hypotéku můžete splácet různým způsobem. Tím nejčastějším je anuitní varianta. Existují ale ještě minimálně dva způsoby, o kterých se toho příliš mezi lidmi neví. Vyplatí se však jen vybraným skupinám lidí a jen v určitých situacích. Banky nejvíce vydělají na tom nejčastějším způsobu.

Přečíst článek
Burza cenných papírů Praha

České akcie se loni držely mimo zájem investorů

Na pražské burze se loni zobchodovaly akcie za 166 miliard korun, šestina toho, co před 15 lety. Hodnota indexu PX, hlavního indexu burzy, loni podle analytiků meziročně klesla o 15,7 procenta. Hodnota indexu PX-TR, do jehož výkonnosti je započítán dividendový výnos, se snížila o 9,1 procenta, uvedla burza.

Přečíst článek
Pobočka Moneta Money Bank

Finančníci z J&T budou brzy vlastnit přes 10 procent Monety. A přikupovat akcie mohou směle dál

Fond kvalifikovaných investorů J&T Arch Investments získal od České národní banky souhlas k nabytí 19,99 procenta v Moneta Money Bank. Brzy jeho podíl v bance převýší deset procent.

Přečíst článek
Pobočka Moneta Money Bank, ilustrační foto

Monetě vzrostl zisk o desítky procent. Díky vysokým úrokovým sazbám, přiznala banka

Moneta Money Bank měla na konci třetího čtvrtletí 1,5 milionu klientů. Největším akcionářem je PPF. Patří mezi finanční domy, kterým hrozí daň z mimořádných zisků.

Přečíst článek
Pobočka Moneta Money Bank

Uhlobaron Tykač už vlastní desetinu akcií Monety

Kyperská firma Manecomte miliardáře Pavla Tykače navýšila podíl v Monetě Money Bank nad deset procent. Jde o investici bez snahy mít podíl na řízení banky, uvedl k transakci miliardářův mluvčí Jan Chudomel. Manecomte získala letos na jaře od České národní banky souhlas k nabytí takzvané kvalifikované účasti, tedy zvýšení podílu v Monetě nad deset procent až do 20 procent.

Přečíst článek
Pobočka Moneta Money Bank

Finančníci z J&T vstupují do Monety. Od Petrus Advisers koupili 10procentní podíl

Fond kvalifikovaných investorů J&T Arch Investments se stává akcionářem Moneta Money Bank. Oznámil také, že bude žádat ČNB o souhlas s nabytím kvalifikované účasti.

Přečíst článek
Jiří Šmejc, ředitel PPF

Nový šéf PPF Šmejc: Čínský Home Credit jsme nestihli prodat včas. Nyní budeme investovat hlavně v Evropě

Těžiště investic skupiny PPF by nyní mělo být v Evropě. PPF pokračuje v úplném opouštění ruského trhu, na trzích spotřebitelského financování v Asii chce hledat partnery, kteří by pro společné podniky získali finance k jejich dalšímu rozvoji. V Číně by chtěla tamní Home Credit postupně prodat. Uvedl to ředitel PPF Jiří Šmejc, který do čela skupiny nastoupil v červnu.

Přečíst článek
Pobočka Moneta Money Bank, ilustrační foto

Finančníci z J&T vstupují do Monety. Koupili podíl od aktivistického fondu Petrus

Finanční skupina J&T Finance Group koupila strategický podíl v bance Moneta od rakouského fondu Petrus Advisers. Na transakci jako první upozornil server Seznam Zprávy. J&T spolu s PPF a Pavlem Tykačem podle informací týdeníku Hrot už ovládají takřka polovinu banky.

Přečíst článek
Christine Lagardeová, šéfka ECB

Týden tradera: ECB se probrala a ČNB má nové tváře

Optimistické chvíle na trzích vystřídaly obavy o světový ekonomicky růst, který je ohrožen inflačními tlaky. Tak by se dal popsat uplynulý týden, kdy se s patřičnou razancí vrátili „medvědi“ na burzu. Obavy zesílily po vlně makrodat a zasedání ECB, která jako poslední kapitulovala s představou, že inflace je pouze dočasný fenomén. Obavy o udržitelnost zadlužení evropských ekonomik jsou tedy možná znovu na stole. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Francie a Německo dnes podepsaly memorandum o 🤝 společném vývoji a výrobě tanku budoucnosti, který má nahradit současné válečné stroje obou zemí. Miistři zahraničí Sébastien Lecornu a Boris Pistorius to během schůzky v Paříži označili za významný milník, od něhož však k hotovému tanku zbývá podle nich ještě dlouhá cesta, informovaly tiskové agentury.
Soud na ruském Dálném východě odsoudil podnikatele 👨 Olega Kana, známého jako krabí král, k 17letému vězení za objednání vraždy konkurenta. Informovala o tom list Kommersant, podle kterého byl Kan souzen v nepřítomnosti. Před ruskou spravedlností se skrývá na neznámém místě v cizině, přičemž kolují zvěsti, že zemřel v Británii.
Britská těžební společnost Anglo American  odmítla nabídku na převzetí, kterou jí předložil australský rival BHP Group. Firma uvedla, že částka 31,1 miliardy liber (zhruba 912 miliard korun), kterou BHP nabízí, ji výrazně podhodnocuje. Nebere ani v potaz potenciál, který má podnikání firmy do budoucna, uvedl podnik ve zprávě určeném regulačním orgánům. Spojením by vznikl největší producent mědi na světě.
Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Reklama
Reklama
Doporučujeme