Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Meta - informace o tématu

Burza, ilustrační foto

Bilion dolarů. O tolik se snížila hodnota amerických BigTechů za pouhé tři dny

Hodnota největších technologických firem ve Spojených státech se kvůli propadu akciových trhů jen za poslední tři obchodní dny snížila o více než bilion dolarů (téměř 24 bilionů korun). Týká se to firem, jako je Apple, Microsoft, Tesla, Amazon, Nvidia či Meta Platforms, které patří ve svém oboru zároveň i k největším na světě. Vyplývá to z dat provozovatelů burz.

Přečíst článek

Zuckerbergova ochranka stála desítky milionů dolarů, patnáctkrát více než Bezosova

Přečíst článek
Virtuální hra společnosti Meta a Oculus Horizon Worlds

Zuckerberg a Meta otestují prodej virtuálního zboží v metaverse. Lidé jsou ochotni zaplatit miliony

Přečíst článek
Bývalý vicepremier britské vlády v letech 2010 až 2015 Nick Clegg bude od února 2022 řídit metasvět Facebooku a dalších sítí společnosti Meta Marka Zuckerberga. Na snímku Světovém ekonomickém fóru v Davosu v roce 2011.

Vlivný lobbista ve Facebooku povýšil. Bývalý britský vicepremiér Clegg za něj bude jednat s vládami

Bývalý britský vicepremiér z let 2010 až 2015 za vlády Davida Camerona Nick Clegg měl v době svého politického působení zásadní vliv na miliony Britů. Pětapadesátiletý Clegg dostal nyní možnost ovlivňovat ještě mnohem více lidí – zakladatel a šéf společnosti Meta Mark Zuckerberg jej jmenoval prezidentem firmy pro globální záležitosti.

Přečíst článek
Burger, ilustrace

McDonald's expanduje. Tentokrát do metaverse

Ke 40 tisícům poboček po celém světě má fastfoodový řetězec McDonald's v plánu přidat i další - v metaversu, píše server Insider. 

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Zuckerberg pod tlakem. Facebooku propadly zisky a bájnému metaversu nikdo nevěří

Kvůli pandemii klesají Facebooku příjmy z reklam, zadavatelé podle vedení společnosti omezili marketingové rozpočty. Analytici však upozorňují, že například konkurenční Google tyto problémy nemá a spíš jde o problémy Facebooku. Cena akcií sociální sítě se zřítily.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku, teď Meta

Zpackaný projekt vlastní kryptoměny Facebooku končí. Firma rozprodává majetek za miliardy

Meta, dříve Facebook definitivně končí s plány na vlastní kryptoměnu. Rozprodává majetek a intelektuální know-how za tím účelem zřízené firmy Diem Association v hodnotě téměř čtyř miliard korun, píše Reuters.

Přečíst článek
akciová bublina, ilustrační foto

Technologické akcie zažily nejhorší týden za dvacet let. Hrozí prasknutí bubliny?

Index Nasdaq 100, v němž jsou akcie nejznámějších technologických společností, každý den ztrácel 1 procento hodnoty, uvedla agentura Bloomberg. Tak špatný týden populární sektor nezažil dvacet let. Tehdy přitom splaskla takzvaná dotkom bublina.

Přečíst článek
CryptoPunk v Lobkowiczkém paláci

Co přinese rok 2022 fenoménu NFT? Podivné obrázky za miliony čekají perné chvíle

Kdo loni investoval velké částky do digitálních tokenů známých pod zkratkou NFT, může letos přijít o hodně. Tlak na cenu mnoha sérií je enormní a zájem o ně upadá. Propad cen se nevyhýbá ani nejúspěšnějším sériím, jako jsou CryptoPunks nebo Bored Ape Yacht Club.

Přečíst článek
ilustrační foto

Google a provozovatel Facebooku dostali v Rusku miliardovou pokutu

Soud v Rusku dnes na křesťanský svátek vyměřil americkým technologickým firmám Google a Meta rekordní pokutu v celkové výši 9,1 miliardy rublů (2,7 miliardy korun). Informovala o tom agentura Interfax. Sankce je za to, že firmy neodstraňují ze svých sítí nezákonný obsah. Pokuty jsou vysoké proto, že jsou poprvé odvozeny od výše tržeb obou firem. Google dostal pokutu 7,2 miliardy rublů (téměř 2,2 miliardy korun), Meta provozující nyní sociální síť Facebook pak 1,9 miliardy rublů (570 tisíc korun)

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, šéf Meta Platforms, dříve Facebooku
video

Jak zbohatnout? Přesunem skutečných peněz do virtuálního světa a zpět

Na jedné straně peněženky drtí inflace. Na té druhé fenomén kryptoměn s bitcoinem v čele způsobil, že hodně lidí pohádkově zbohatlo. A ještě zbohatne, protože velké investiční peníze světa začnou mířit do budování virtuálních světů, jak vyplývá z analýzy newstream.cz.

Přečíst článek
Decentraland

Zuckerberg rozpálil kryptoměny metasvětů

Hodnota měny Mana virtuálního světa Decentraland se od pátku zmnohonásobila. Facebook přejmenovaný na Meta evidentně trefil trend. 

Přečíst článek
Facebook se přejmenuje na Meta

Analýza: Facebook se mění v Meta. Co to přinese českému trhu?

Facebook mění jméno na Meta a chce ještě více urychlit transformaci společnosti v plně digitální, či dokonce virtuální svět. Pokud to udělá špatně, v Česku může přijít o dosavadní výlučné postavení.

Přečíst článek
Reklama

News box

Českému výrobci bezpilotních letounů Primoco UAV SE ⬇  klesly v letošním prvním čtvrtletí na 549 000 korun z téměř 88 milionů před rokem. Za čtvrtletí firma hospodařila se ztrátou 13,1 milionu korun oproti zisku 42,9 milionu v prvním kvartálu. 
Izraelská armáda zahájila evakuaci 🏃‍♂️🏃‍♀️ části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho chystanou ofenzivou v této oblasti, informoval o tom deník Haarec a server The Times of Israel. Podle nich armáda vyzývá k evakuaci civilisty ve východní části Rafáhu. Armáda to zatím oficiálně nepotvrdila.
Reklama
Reklama
Doporučujeme