Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Meta - informace o tématu

Šéf americké internetové společnosti Meta Mark Zuckerberg

Meta se dostala z potíží a roste. Zuckerbergovu impériu vzrostly tržby o 23 procent

Americká internetová společnost Meta Platforms zvýšila ve třetím čtvrtletí tržby o 23 procent na 34,15 miliardy dolarů (zhruba 798 miliard korun) a překonala odhady analytiků. Mateřská firma sociální sítě Facebook a Instagram přilákala inzerenty, kteří chtějí využít rostoucí ochoty spotřebitelů utrácet.

Přečíst článek

Daňoví experti: Dorovnávací daň přinese velkým firmám administrativu, státu jednotky miliard navíc

Přečíst článek

Odpověď na všechno. Meta brzy spustí chatovacích systémy s vlastními osobnostmi

Americká internetová společnost Meta Platforms má v plánu v brzké době spustit řadu chatovacích systémů založených na umělé inteligenci (AI), které se budou projevovat jako různé osobnosti. Pomocí systémů schopných vést diskuse jako lidé chce Meta posílit zájem o využívání svých platforem v oblasti sociálních médií. Informoval o tom list Financial Times (FT).

Přečíst článek
Threads uživatele až tak moc nebaví, zůstává jen polovina z nich

Threads uživatele zas až tak moc nebaví. Zuckerberg přiznal, že méně než polovina se přihlásí opakovaně

Sociální síť Threads, kterou na začátku tohoto měsíce spustila americká společnost Meta Platforms, přišla o více než polovinu uživatelů. Při hovoru se zaměstnanci to podle stanice BBC řekl šéf Mety Mark Zuckerberg.

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Hodnota společnosti Apple opět překonala hranici tří bilionů dolarů, pomáhá zájem o umělou inteligenci i Fed

Tržní kapitalizace americké společnosti Apple poprvé od loňského ledna znovu překonala hranici tří bilionů dolarů, tedy zhruba 65,3 bilionu korun.

Přečíst článek
Meta ukázala zaměstnancům plán textové sociální sítě, která má konkurovat Twitteru.

Zuckerberg versus Musk. Meta chystá sociální síť, která bude konkurovat Twitteru

Americká internetová společnost Meta, která vlastní například Facebook, ukázala zaměstnancům plán textové sociální sítě, která má konkurovat Twitteru. Chystaná platforma by mohla umožnit uživatelům sledovat účty, které již sledují na Instagramu. Mohla by jim umožnit přivést i sledující z decentralizovaných platforem, jako je mastodon. Vývoj platformy potvrdil mluvčí společnosti Meta, informoval zpravodajský server BBC. Spekuluje se, že Meta by mohla sociální síť spustit už koncem června.

Přečíst článek
Souboj chatbotů využívajících umělou inteligenci (AI)

Brusel chce, aby internetové platformy označovaly obsah vytvořený umělou inteligencí

Evropská komise chce prosadit, aby velké internetové platformy pomáhaly uživatelům rozeznat obsah vytvořený umělou inteligencí (AI) a označovaly jej. Google, Microsoft a další by tímto způsobem měly bránit šíření dezinformací, které AI produkuje na velmi vysoké úrovni. Oznámila to místopředsedkyně komise Věra Jourová před jednáním se zástupci desítek internetových firem.

Přečíst článek
Šampiony akciových trhů jsou letos technologické firmy. Japonsko a Německo trhly rekord

Šampiony akciových trhů jsou letos technologické firmy s AI. Japonsko a Německo trhly rekord

Světové akcie letos do konce května převážně rostly, nejvíce se dařilo technologickým společnostem. Německé a japonské indexy se dostaly na rekordní hodnoty. Naopak pokles zaznamenaly britské a čínské akcie. Vyplývá to z analýzy společnosti Portu.

Přečíst článek
Meta prodává Giphy se ztrátou v řádu miliard

Meta na prodeji Giphy tratí miliardy

Meta prodává platformu Giphy. Za 53 milionů dolarů ji kupuje Shutterstock, což je o téměř o čtvrt miliardy dolarů méně, než kolik za ni v roce 2020 zaplatila Meta.

Přečíst článek
Čistý zisk americké internetové společnosti Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 24 procent na 5,71 miliardy dolarů.

Zisk Mety se ve čtvrtletí snížil, ale tržby rostly. Akcie majitele Facebooku a Instagramu výrazně posílily

Čistý zisk americké internetové společnosti Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 24 procent na 5,71 miliardy dolarů (zhruba 122 miliard korun). Tržby však vzrostly o tři procenta na 28,65 miliardy dolarů a překonaly očekávání analytiků. Akcie podniku si po zveřejnění výsledků připisovaly více než deset procent.

Přečíst článek
Zuckerbergova Meta chystá vlastní obdobu Twitteru.

Chaos ve Twitteru přiměl Zuckerbergovu Metu vytvořit mu konkurenci

Provozovatel sociálních sítí Facebook a Instagram uvažuje o spuštění vlastní obdoby Twitteru, který se ocitá v problémech pod novým šéfem Elonem Muskem. Společnost Meta sdělila médiím, že interní diskuse se týkají "decentralizované" platformy "pro sdílení textových zpráv". Kdy by firma mohla novou službu představit, nebylo jasné.

Přečíst článek
Nové logo mateřské společnosti Facebooku Meta na ceduli v sídle společnosti 28. října 2021 v Menlo Parku v Kalifornii.

Zuckerbergova Meta experimentuje s ověřenými profily

Americká internetová společnost Meta Platforms začne testovat placenou službu, která uživatelům umožní nechat si u svých účtů ověřit totožnost. Pro sociální sítě Facebook a Instagram dohromady bude podle agentury Reuters stát od 11,99 dolarů měsíčně. V příštím týdnu začne služba fungovat v Austrálii a na Novém Zélandu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čistý zisk amerického výrobce elektromobilů Tesla 🔌🚗 v prvním čtvrtletí letošního roku klesl o 55 procent na 1,13 miliardy dolarů 💰 (26,6 miliardy korun) a tržby se snížily poprvé za čtyři roky. Vyplývá to z prohlášení zveřejněného v noci na dnešek. Automobilka však současně oznámila, že urychlí výrobu nových, cenově dostupnějších vozidel, což poslalo její akcie vzhůru.
Americký senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů 💰 (2,24 bilionu korun). Píší to zahraniční agentury. Zákon ještě musí podepsat americký prezident Joe Biden, který podle agentury Reuters oznámil, že tak učiní během dnešního dne. Číst více
Akcionáři Komerční banky budou dnes hlasovat o výši dividendy z loňského zisku. Představenstvo banky navrhuje vyplatit 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Nárok na dividendu bude mít akcionář, který bude vlastnit akcie banky k 6. květnu 2024. Datum výplaty bylo určeno na 27. května 2024.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok včera předala Evropské komisi požadovanou zprávu o rizicích spojených s novou aplikací TikTok Lite. Evropská komise hrozila TikToku pokutou, pokud zprávu do úterý nepředložil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme