Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komerční reality: Co se staví a chystá?

Španělský miliardář Amancio Ortega

Král fast fashion Ortega chce ovládnout logistické sklady v Evropě. V Americe již vlastní budovy Amazonu i Walmartu

Majitel španělského módního řetězce Zara a patnáctý nejbohatší člověk na planetě Amancio Ortega vrhá miliardy do evropských logistických center.

Přečíst článek

Výprodeje portfolia realitního magnáta Vítka pokračují. Prodává tři domy v centru Prahy

Přečíst článek

Místo asfaltu trávníky, kromě hal i administračky. Architekti se zaměřili na proměnu logistických areálů

Přečíst článek

Secesní perla Prahy se otevře veřejnosti. Podívejte se do zatím utichlé Fantovy budovy

Na hlavním nádraží v Praze se v neděli pro veřejnost otevřou zrekonstruované prostory historické Fantovy budovy, lidé je budou moct navštívit s organizovanými prohlídkami. Novinářům to řekl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda, který společně s ministrem dopravy Martinem Kupkou (ODS) prostory dnes slavnostně otevřel. Podle informací ČTK je rezervační systém již plný. Rekonstrukce, která začala na podzim 2021, měla původně skončit v létě.

Přečíst článek
Dušan Sýkora, Reico ČS

Nemovitostní fond je pevný pilíř investic, rekordní výnos není účelem, říká Dušan Sýkora, šéf realitních fondů Reico ČS

V nemovitostních fondech by měli mít klienti patnáct až dvacet procent veškerých svých investic, říká Dušan Sýkora, ředitel nemovitostních fondů Reico České spořitelny. Účelem investic do nemovitostí podle něj nemusí být primárně rekordní zhodnocení financí, ale naopak ochrana peněz před znehodnocením pomocí konzervativního instrumentu.

Přečíst článek
Florenc

Penta může koupit vlastníka autobusového nádraží Florenc a přilehlých pozemků

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil investiční skupině Penta koupit prostřednictvím Penta Real Estate firmu ČSAD Praha Holding, která v hlavním městě vlastní autobusové nádraží Florenc a přilehlé pozemky. Úřad o tom informoval na internetových stránkách. Cenu transakce firmy nezveřejnily.

Přečíst článek
Praha přitahuje luxus. Pařížská dotahuje na nejdražší ulice na světě

Praha přitahuje luxus. Pařížská dotahuje na nejdražší ulice na světě

První ve střední Evropě a devatenáctá nejdražší ve světě je Pařížská ulice podle výše nájemného v maloobchodních prostorách.

Přečíst článek
Accolade proniká na Balkán

Accolade proniká na Balkán. První halu začne stavět nedaleko Záhřebu

Skupina Accolade miliardářů Milana Kratiny a Zdeňka Šoustala, která investuje do moderních průmyslových a výrobních nemovitostí v Evropě, zamířila na Východ. Do svého portfolia přidává jako sedmou evropskou zemi Chorvatsko. Získala stavební povolení pro první průmyslovou halu u Záhřehu. A další mají brzy následovat.

Přečíst článek

Hilton má vážný zájem o chátrající Alžbětiny lázně v Karlových Varech

Karlovy Vary rozhodují o osudu budovy Alžbětiných lázní. Město nemá peníze ani na základní opravy, na provozu budovy tratí desítky milionů ročně. Nyní přichází s nabídkou investic hotelový řetězec Hilton, který by z městských lázní vybudoval lázeňský hotel.

Přečíst článek
Komerční banka na Václavském náměstí

Další miliardová transakce. Komerční banka prodává budovu na Václaváku

Komerční banka prodává svoji budovu na prestižní adrese. Václavské náměstí 42. Informaci o prodeji budovy, kterou měla redakce newstream.cz, potvrdila ředitelka společnosti Knight Frank Zdenka Klapalová. Cenu transakce nechtěla komentovat.

Přečíst článek
Krach WeWork je neodkladný. Akcie firmy letí dolů

Krach WeWork je neodkladný. Akcie firmy letí dolů

Příběh odstrašujícího příkladu divoce nadhodnocených amerických start-upů jde do finále. Poskytovatel sdílených kanceláří WeWork podle médií brzy vyhlásí bankrot.

Přečíst článek
Praha zamítla koupi Jindřišské věže. Je moc drahá

Praha zamítla koupi Jindřišské věže. Je moc drahá

Byla by to nevýhodná koupě, shodli se pražští radní v případě Jindřišské věže, za kterou pražské arcibiskupství požaduje 100 milionů korun. Je to dvojnásobek ve srovnání s tím, co stanovil znalecký posudek, zní z magistrátu.

Přečíst článek

Miliardář Milan Kratina: Všude v Evropě se staví lépe než v Česku

Holding Accolade investuje do výstavby průmyslových hal a pak je prodává do stejnojmenného fondu. Fond tvoří polovinu jejich byznysu, spravuje majetek v hodnotě přes třicet miliard korun a vlastní ve střední Evropě zhruba tři desítky průmyslových parků s rozlohou přes milion metrů čtverečních. A expanzi plánuje dál, Evropa průmyslové parky potřebuje. „Evropa je musí stavět, není to o tom, jestli kapacita je, nebo není. Pokud chce evropská ekonomika v celosvětovém kontextu něco znamenat, tak musí mít další výrobní prostory, další prostory pro skladování i pro prodej,“ říká miliardář a majitel skupiny Milan Kratina v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek
Reklama

News box

Soudy přestanou rozhodovat od ledna některé spory v senátech s laickými přísedícími, dříve známými jako 👨‍⚖️ soudci z lidu. Znovu o tom rozhodla Sněmovna, když přehlasovala veto prezidenta Petra Pavla. Hlava státu vetovala vládní předlohu se zdůvodněním, že zrušení laických přísedících v tak velkém rozsahu, včetně trestních kauz na okresních soudech, měl předcházet důkladnější rozbor. 
Lidé, kteří byli vážně zasaženi letošními povodněmi,  dostanou od státu mimořádnou finanční pomoc na péči o děti a na bydlení. Sněmovna to jednomyslně schválila ve stavu legislativní nouze, tedy ve zkráceném režimu. Normu nyní dostane k projednání Senát, který má o ní rovněž ve zrychleném režimu rozhodnout příští týden. O
Pražská burza 📈 posílila podeváté v řadě, dnes index PX stoupl o 0,23 procenta na 1631,26 bodu. Index dál vylepšil svá dlouholetá maxima, od minulého týdne je nejsilnější od poloviny června 2008. Vyšší byl naposledy 17. června 2008, kdy dosáhl 1633,60 bodu. Dnes se dařilo zejména energetické společnosti ČEZ, jejíž akcie si připsaly přes procento a půl. Z předních emisí zdražily ještě Moneta Money Bank a pojišťovna VIG, naopak Erste Bank ztratila a cena akcií Komerční banky se oproti pondělí nezměnila. 
Americký dolar se pohybuje kolem 2,5měsíčního maxima. Investoři věří, že 🏛️ americká centrální banka (Fed) bude úrokové sazby snižovat opatrně. V napětí drží měnové trhy těsný volební souboj před listopadovou volbou prezidenta Spojených států. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, je krátce před 17:00 středoevropského letního času téměř beze změny na 104,04 bodu.
Americké úřady kvůli obvinění ze sexuálního vykořisťování zadržely někdejšího šéfa 👕 oděvní společnosti Abercrombie&Fitch Mikea Jeffriese a dva další muže. Informovala o tom agentura AP s tím, že podrobnosti nejsou prozatím dostupné. Dodala, že zadržení přišlo poté, co Jeffries čelil roky obviněním ze sexuálního zneužívání.
Irácké ozbrojené složky zabily vůdce takzvaného Islámského státu (IS) v Iráku. Spolu s ním bylo zabito osm dalších ☝ významných členů této teroristické sítě. Podle agentury AP to dnes oznámil irácký premiér Muhammad Súdání.
Starostové a Spolu ve středních Čechách podepíšou ve čtvrtek 📜 koaliční smlouvu. Stejně jako před čtyřmi lety ji zástupci koaličních uskupení stvrdí v Dienzenhoferových sadech před krajským úřadem, informoval mluvčí hejtmanství David Šíma.
Rusko, Čína a Írán chtějí Američany před nadcházejícími prezidentskými a kongresovými volbami  rozdělit, vyloučeny nejsou ani násilnosti. Dnes to s odvoláním na nejmenovaného představitele amerických tajných služeb napsala agentura Reuters.
Americká zbrojovka Lockheed Martin, která vyrábí například ✈️ stíhačky F-35, zlepšila odhad celoročního zisku a tržeb. Lockheed Martin podobně jako jeho rivalové těží ze silné poptávky po vojenském vybavení, která je důsledkem rostoucího geopolitického napětí, uvedla agentura Reuters. Výsledky podniku bývají považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu.
Hrubý domácí produkt (HDP) České republiky se po loňském poklesu o 0,1 procenta v letošním roce o 1,1 procenta 📈 zvýší. Ve svém podzimním výhledu světové ekonomiky to dnes předpověděl Mezinárodní měnový fond (MMF). Zlepšil tak svou dubnovou prognózu, ve které na letošek předpovídal české ekonomice růst o 0,7 procenta. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme