Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komerční reality: Co se staví a chystá?

Palác Broadway

Palác Broadway jde v září do dražby, už popáté. Tentokrát s cenovkou 930 milionů

Palác Broadway, v pražské ulici Na Příkopech, jde do nové dražby. Již páté. O lukrativní nemovitost, kterou stát nepotřebuje, zatím nikdo neprojevil vážný zájem.

Přečíst článek
Hotel W Budapest

Hotelový byznys po restartu nabral na obrátkách. Šňůra nově otevřených hotelů je skutečně dlouhá

Přečíst článek

Obchody s komerčními nemovitostmi zadrhávají. Globální poradenské sítě balí svůj byznys v Česku

Přečíst článek

Miliardář Milan Kratina: Klíčem k úspěchu země je vzdělání. Žijeme si tady pořád jako v Hobitíně

Přečíst článek
Po zahraniční expanzi zářez doma. Skupina Accolade ovládla průmyslový park u ruzyňského letiště

Po zahraniční expanzi zářez doma. Skupina Accolade ovládla průmyslový park u ruzyňského letiště

Tuzemská skupina Accolade se stala jediným vlastníkem multifunkčního areálu Karlovarská Business Park u pražského letiště. Majoritní podíl odkoupila od českého nemovitostního fondu Conseq Realitní. Areál koupily před šesti lety skupina a fond společně od amerického fondu Lone Star. Tehdy se Conseq Realitní se na akvizici podílel 90 procenty.

Přečíst článek
Jiří Vančura, šéf korporátního financování v Trinity Bank

Do financování výstavby chceme dávat čím dál víc peněz, říká Vančura z Trinity Bank

Trinity Bank má v současnosti rozpůjčováno přibližně šestnáct miliard korun na financování výstavby. A chce každým rokem růst o několik miliard. „V dlouhodobém plánu máme růst o tři miliardy korun ročně,“ říká Jiří Vančura, šéf nemovitostního financování Trinity Bank.

Přečíst článek
Nejen vysoké nájemné. Firmy se nechtějí stěhovat kvůli nákladům na vybavení i jeho likvidaci

Nejen vysoké nájemné. Firmy se nechtějí stěhovat kvůli nákladům na vybavení kanceláří i jeho likvidaci

V Praze se už rok nezačala stavět žádná nová kancelářská budova. I když někteří majitelé stávajících kanceláří jsou nyní ochotni přistoupit na flexibilní podmínky, co se týká velikosti prostor i doby nájmu, vysoké náklady na vybavení interiéru odrazují firmy od stěhování. Další peníze je stojí likvidace drahého vybavení, k níž se zavazují v nájemní smlouvě.

Přečíst článek
video

Německý Isolite přesune výrobu výfuků do průmyslového parku na Chomutovsku. Zaměstná až 300 lidí

Krátce po zahájení výstavby průmyslového parku v Klášterci nad Ohří přichází developer a spoluinvestor projektu Garbe Industrial Real Estate CEE a investor Progresus s oficiálním představením hlavního nájemce. Tím bude německý gigant z automobilového segmentu, společnost Isolite, která uzavřela nájemní smlouvu na období 10 let. Isolite si pronajme více než 13 tisíc metrů čtverečních průmyslové haly a nabídne v regionu téměř 300 nových kvalifikovaných pracovních míst.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s generálním ředitelem Panattoni Pavlem Sovičkou

Česko ztrácí dech. Poláci industrializují ve velkém, říká šéf Panattoni

I kvůli neřešenému územnímu plánováni se development průmyslových nemovitostí potýká s obtížemi. Česko tak pomalu ztrácí konkurenceschopnost, pomalu ho válcují Polsko i Slovensko. Co by potřebovalo změnit tuzemsko, aby dokázalo přitáhnout miliardové investice? A proč jsou potřeba další průmyslové areály? Poslechněte si další díl podcastu Realitní Club s generálním ředitelem společnosti Panattoni Pavlem Sovičkou.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s generálním ředitelem Panattoni Pavlem Sovičkou

Sovička z Panattoni: Investice Česko čím dál častěji míjí, i kvůli zdlouhavému povolování

Development průmyslových hal je specifickým segmentem realitního trhu, který ani v době, kdy spotřeba Čechů klesá, rozhodně nezamrzl. Poptávku po výstavbě táhne nyní především průmysl a výroba, nikoliv e-commerce. Jak se v Česku staví průmyslové areály a zda jsou vůbec potřeba jsme si povídali s generálním ředitelem společnosti Panattoni Pavlem Sovičkou.

Přečíst článek
Není metro jako metro. Muzeum je top, nejlevnější kanceláře v Praze jsou na lince A

Anděl, Muzeum nebo Pankrác. Podívejte se, kde jsou v Praze nejdražší kanceláře

Bez blízkosti stanice metra nemá ani cenu stavět moderní kancelářské budovy. Tohoto pravidla se drží každý zkušený developer. U kterých stanic se však výstavba vyplatí nejvíc? A kde naopak najdou firmy nejlevnější pronájem prostor? Vodítko nabízí nová cenová metromapa realitní poradenské společnosti Colliers.

Přečíst článek
Zpomalení výstavby kanceláří v Praze může do budoucna zvednout cenu jejich pronájmu. (ilustrační foto)

Nestaví se. Pronájmy kanceláří do budoucna zdraží, lákají nájemce realitní agenti

Zpomalení výstavby kanceláří v Praze může do budoucna zvednout cenu jejich pronájmu. Vyplývá to z analýzy společnosti Colliers, zajišťující poradenství v oblasti realit. Analytik společnosti Josef Stanko uvedl, že v posledních třech čtvrtletích nezačala v metropoli jediná stavba kancelářských prostor.

Přečíst článek
Arkády Pankrác ovládl globální hráč G City Europe. Může je rozšířit až o polovinu

Arkády Pankrác ovládl globální retailový hráč G City Europe. Může je ještě rozšířit o více než polovinu

Jedna z úspěšných pražských nákupních galerií Arkády Pankrác přešla zcela do vlastnictví společnosti G City Europe. Ta nyní za 60,5 milionu eur, v přepočtu přes 1,4 miliardy korun, koupila zbývající čtvrtinový podíl centra, který dosud držel jeho původní developer a nadále správce  ECE Projektmanagement z německého klanu Ottových. Transakce zahrnuje i přilehlý pozemek o rozloze 5 400 metrů čtverečních, na kterém lze rozšířit nákupní plochu o dalších 22 500 metrů čtverečních.

Přečíst článek
Z natáčení podcastu s Leošem Anderle, šéfem Sekyra Group.

Šéf Sekyra Group: Kanceláře zdraží. Cenově se dostanou na úroveň Berlína

Kanceláře v Berlíně jsou mnohem dražší, v Praze se nájem vyšplhá nad 20 eur za metr čtvereční, říká šéf developerské skupiny Sekyra Group Leoš Anderle.

Přečíst článek
Reklama

News box

Italská premiérka Giorgia Meloniová hodlá kandidovat v červnových volbách do Evropského parlamentu, aby tak podpořila svou pravicovou stranu Bratři Itálie (FdI). Zároveň uvedla, že europoslanecký mandát nepřijme, pokud bude ✅✅✅zvolena. Informovala o tom agentura Reuters.
Zlaté kapesní 🕰️🕰️🕰️hodinky, které patřily nejbohatšímu cestujícímu na palubě Titaniku, se prodaly za bezmála 1,2 milionu liber, včetně daně a poplatků (35,6 milionu korun), informuje web televize Sky News. Hodinky byly prodány soukromému sběrateli v USA v aukční síni Henry Aldridge & Son ve městě Devizes v jihoanglickém hrabství Wiltshire za dosud nejvyšší částku, za kterou se kdy jakýkoliv předmět z Titaniku vydražil.

Velitel ukrajinské💥💥💥 armády Syrskyj zopakoval, že situace na frontě se zhoršuje. Rusku přiznal taktické úspěchy v nejméně třech sektorech.

Šéf amerického výrobce elektromobilů Tesla Elon Musk v neděli nečekaně zavítal do Číny. Podle agentury DPA přiletěl ve svém soukromém letadle do Pekingu, kde se nyní koná největší čínský autosalon. Čína je největším automobilovým trhem na světě a druhým největším trhem automobilky Tesla.
Elon Musk
Elon Musk Profimedia
Ministerstvo zdravotnictví dokončilo strategický dokument dalšího ⏫⏫⏫rozvoje českého zdravotnictví, který ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) přislíbil předložit loni v prosinci. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce řekl, že v úterý materiál, který má deset kapitol, představí prezidentovi Petru Pavlovi. Podle senátorky hnutí ANO Věry Procházkové je důležité, aby v dokumentu nebyl jen popis současné situace, ale i její řešení.
Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) 4️⃣kandidáty, tři muže a ženu. Řekl to v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Nejčastěji se jako o nástupci Langšádlové hovoří o poslanci TOP 09 Matějovi Ondřejovi Havlovi, který vedl gymnázium v Hradci Králové, dalším kandidátem je ekonom a bývalý rektor Slezské univerzity Pavel Tuleja, potvrdil Válek. Strana podle něj po rezignaci Heleny Langšádlové zvažovala i❌❌❌ zrušení tohoto ministerstva.
Česká společnost Schlieger, která podniká s☀️☀️☀️ fotovoltaikou a dalšími obnovitelnými zdroji energie, loni meziročně téměř čtyřnásobně navýšila obrat na 3,4 miliardy korun. Firma loni v Česku instalovala zhruba 9000 energetických systémů. Zároveň se rozšířila do zahraničí, začala podnikat i v Německu, Rakousku a na Slovensku. V expanzi chce pokračovat i letos. Zda při loňském hospodaření zaznamenala zisk, či ztrátu, firma neuvedla.
Ceny🏠🏠🏠 bytů po poklesech v loňském roce začínají opět růst. Přestože ceny v Praze jsou víceméně stabilní, v Karlových Varech a v Ostravě ceny v prvním čtvrtletí vzrostly meziročně o více než devět procent. Mírný pokles zaznamenala pouze města Jihlava a Ústí nad Labem. Maximálních cen byty dosáhly téměř výhradně v prvním polovině roku 2022 a o proti těmto hodnotám kromě několik výjimek aktuální ceny bytů zaznamenaly pokles až o 21 procent. V současnosti jsou ceny srovnatelné s úrovněmi z konce roku 2021. Vyplývá to analýzy portálu Valuo.cz.
Stát už v příštích dnech zjistí, na kolik vyjde výstavba více ☢️☢️☢️jaderných bloků v Česku. V úterý vyprší termín na podání závazných nabídek na jejich vybudování, zájem mají francouzská EDF a korejská KHNP. Obě firmy už potvrdily, že nabídky podají. Polostátní společnost ČEZ, která má tendr na starosti, následně nabídky zanalyzuje a v červnu by je měla předat vládě. Ta by pak měla rozhodnout, kdo bude vítězem tendru a zároveň kolik bloků by se v budoucnu mělo v České republice celkově postavit. První z nich by měl podle současných plánů stát do roku 2036.
Nejčastějším nástrojem ⌨️⌨️⌨️kybernetických zločinců se loni poprvé staly krádeže identity. Se selháním identifikace a autorizace bylo spojeno 30 procent loni zaznamenaných bezpečnostních incidentů ve firmách, což představuje meziroční nárůst o 71 procent. Ve zprávě X-Force Threat Intelligence Index 2024 to uvedla společnost IBM. Pro sestavení zprávy analyzoval tým IBM X-Force více než 150 miliard bezpečnostních událostí denně po celém světě. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme