Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komerční reality: Co se staví a chystá?

Skupina Skanska zkolaudovala v prvním čtvrtletí 2023 kancelářský projekt PORT7 v blízkosti Nádraží Holešovice v Praze 7.

Milan Kilík z JLL: Levnější nájmy u kanceláří nebudou. Nájemci si ale přijdou na jiné benefity

Developeři kanceláří odsouvají své plány, do spekulativní výstavby se nehrnou. Pražský kancelářský trh zaznamenal v prvním letošním kvartálu mírný pokles neobsazenosti na úroveň 7,5 procenta. Výše nájemného se podle analýzy poradenské JLL nezměnila.

Přečíst článek
Čeká český kancelářský trh peklo jako v Americe? Experti soudí, že zatím ne

Čeká český kancelářský trh „pekelná bouře“ jako v Americe? Experti naopak čekají růst

Přečíst článek

David Musil z Upvestu: Investujeme stovky milionů do retailových parků či kanceláří

Přečíst článek

Skupina P3 má za sebou dobrý rok. V Česku loni postavila tři haly

Evropský investor a developer průmyslových nemovitostí, skupina P3, má za sebou velmi slušný rok. Hodnota portfolia skupiny díky akvizicím a rozvojovým aktivitám vzrostla na 8,3 miliardy eur. „Díky našemu obezřetnému a dlouhodobému přístupu došlo k poměrně nízkému zápornému přecenění prostřednictvím expanze výnosů na celém trhu ve výši pouhých 2,3 procenta,“ uvedl Frank Pörschke, generální ředitel skupiny, která v Česku provozuje celkem 16 průmyslových parků.

Přečíst článek
Vstup do hotelu. Falkensteiner Hotel Prague

Hotely budoucnosti musí přinášet zážitky a individualitu, říká hoteliér

Rozjet hotelový byznys v době, kdy máte v každé ulici v centru Prahy tři, čtyři hotely, je docela oříšek. Trh je obsazený a do toho tu ještě intenzivně působí přeprodejci jako je Booking.com. Stále větší roli po krizovém covidovém období hraje vedle lokality i zacílení hotelu nejen na turisty, ale i na místní. Ti mohou být totiž pro hotel ve složitých obdobích větší jistotou než zahraniční klientela. Potvrzují to zástupci velkých hotelových řetězců i malých hotýlků. O tom, jaké to je znovu otevírat v Praze hotel po období pandemie, jsme hovořili s ředitelem Falkensteiner Hotel Prague Claudiem Sturmem.

Přečíst článek

Developer CTP loni v Česku dokončil další haly, z nájmu utržil 5,5 miliardy

Příjmy z nájmů developerské společnosti CTP, která se specializuje na průmyslové a logistické nemovitosti, se v Česku loni meziročně zvýšily o 13 procent na 230,3 milionu eur (v přepočtu 5,5 miliardy korun). Hrubá hodnota aktiv v ČR přesáhla 5,5 miliardy eur (130,9 miliardy korun), což je proti roku 2021 nárůst o 35 procent.

Přečíst článek

Fond Crowdberry investoval přes miliardu do průmyslového parku v Liberci

Realitní fond CB Property Investors ze skupiny Crowdberry získal většinový podíl v budovaném průmyslovém areálu v Liberci zvaném Industrial Park Liberec. Celková hodnota transakce přesáhla miliardu korun. V areálu najde práci až tisíc lidí. Jeho hlavním uživatelem bude společnost ze skupiny Ultra Clean Holdings (UCT), která je obchodovaná na americké burze Nasdaq.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Investice do hal a skladů slušně ponese i letos, věří miliardář Kratina. Fond Accolade se tak zřejmě ještě rozroste

Trhu s průmyslovými nemovitostmi se i loni dařilo. Accolade Industrial Fund splnil předpokládané zhodnocení. Dosáhl eurového výnosu 9,33 procent a v korunách 8,49 procent. A slibný vývoj očekává i od letošního roku.

Přečíst článek
Jiří Šustr

Českomoravská Nemovitostní má nového šéfa přes akvizice

Novým vedoucím investičního a transakčního oddělení skupiny Českomoravská Nemovitostní se stal Jiří Šustr, který ve skupině dosud zastával pozici investičního a transakčního manažera. Jeho cílem bude prostřednictvím nových akvizic rozšířit portfolio společnosti. Pro letošek má skupina na nové nákupy připraveny dvě miliardy korun.

Přečíst článek
Palác Bellevue na pražském Smetanově nábřeží (na snímku z 28. listopadu 2019) získala Křetínského firma

Miliardář Křetínský koupil palác Bellevue na pražském nábřeží

Palác Bellevue na pražském nábřeží získala Křetínského firma EP Real Estate. Podle serveru Seznam Zprávy za něj zaplatila 411 milionů korun.

Přečíst článek
Hotel Vítkov

Litevští developeři koupili v Praze hotel. Plánují v něm rozjet projekt společného bydlení za 330 milionů korun

Hotely zdevastované obdobím covidové pandemie začnou nejspíš „vstávat z popela“. Podle litevských developerů jsou ideální na přeměnu na jiné typy bydlení. V Praze se takto rozhlíží i dvojice litevských developerů, kteří právě kvůli tomu zde koupili zatím svůj první hotel. Do roka v něm chtějí nabídnout projekt sdíleného bydlení Youston se stovkou malometrážních bytů, potvrzuje Rasa Klimavičienė z litevské developerské společnosti Hanner.

Přečíst článek

Skladový gigant CTP loni vydělal 19 miliard

Developerské společnosti CTP, která má silné zastoupení na českém trhu, loni klesl zisk o 22,4 procenta na 796,5 milionu eur (18,7 miliardy korun). Čistý příjem z nájemného firma zvýšila o 38,3 procenta na 452,1 milionu eur. Firma, s jejímiž akciemi se obchoduje na pražské burze, to oznámila na svém webu. Hodnota aktiv podniku loni vzrostla o víc než třetinu na 10,1 miliardy eur.

Přečíst článek
Vizualizace nové nejvyšší budovy v ČR AZ Tower. Budova bude mít po dokončení výšku 109,1 m

Brněnské kanceláře se vylidňují. A bude hůř, ukazuje analýza

Klesající počet absolventů vysokých škol, nedostatečné pobídky i proměna trhu po pandemii covidu zřejmě povedou k rostoucí neobsazenosti kancelářských prostor v Brně. V analýze aktuální situace o tom informovala poradenská společnost Cushman&Wakefield, která regionální kancelářský trh sleduje.

Přečíst článek
Reklama

News box

Více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ lidí zatkla německá policie při pátečních střetech, které doprovázely propalestinskou demonstraci a pokus zřídit protestní stanový tábor ve vládní čtvrti v Berlíně. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na policii. Demonstranti mimo jiné požadují, aby Německo přestalo podporovat Izrael ve válce proti palestinskému hnutí Hamás.
Australská těžařská společnost BHP Group zvažuje, že 📈 vylepší nabídku na převzetí svého britského rivala Anglo American. S odkazem na své zdroje to dnes uvedla agentura Bloomberg. BHP tento týden za Anglo American nabídla 31,1 miliardy liber (zhruba 913 miliard korun), britský podnik ale nabídku odmítl jako nedostatečnou. Spojením firem by vznikl největší producent mědi na světě.
Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon 👎 zhoršovat. Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj to dnes uvedl s tím, že o této skutečnosti informoval také západní spojence na virtuálním zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Ruská armáda mezitím oznámila, že dobyla dvě vesnice v Doněcké oblasti a že dosáhla průlomu v ukrajinské obraně.
Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil dnes výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního místostarostu 👨 Martina Chlumského. Chlumský organizaci dočasně vedl již od březnové rezignace Hany Moučkové v souvislosti s mnohamilionovým podvodem. Byl jediným kandidátem na pozici starosty. 
Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo  nenařídil zabít předáka ruské opozice Alexeje Navalného. Uvedl to dnes americký deník The Wall Street Journal (WSJ). Navalnyj v Rusku patřil k nejostřejším Putinovým kritikům.  Číst více
Tisíce lidí z celého Španělska dnes zamířily do Madridu na manifestaci na  podporu premiéra Pedra Sáncheze. Ten ve středu oznámil, že zvažuje rezignaci v souvislosti s vyšetřováním možného střetu zájmů své manželky. Informovala o tom agentura Reuters.
Rusko bude hledat cesty, jak překonat případné 📜 sankce, které by Evropská unie mohla uvalit na jeho aktivity v oblasti zkapalněného zemního plynu (LNG). Uvedl to dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov, který takové sankce označuje za nezákonné. Varoval zároveň, že takové sankce by měly negativní dopady na evropský průmysl.
Itálie si dnes předvolala ruského velvyslance v reakci na oznámení Moskvy, že ruskou pobočku firmy Ariston Thermo Group nyní převezme dceřiná společnost ruského 🏭 plynárenského podniku Gazprom. S odkazem na sdělení šéfa italské diplomacie Antonia Tajaniho to uvedla agentura AFP.
Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank si vytvoří rezervu až 1️⃣,3️⃣ miliardy eur (zhruba 33 miliard korun) na krytí nákladů souvisejících s vleklým právním sporem ohledně převzetí konkurenta Postbank. Banka dnes upozornila, že tento krok bude mít dopad na její výsledky za čtvrté čtvrtletí i za celý letošní rok.
Tchaj-wan dnes zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že 1️⃣2️⃣ čínských letadel překročilo střední linii dělící Tchajwanský průliv, kterou Tchaj-pej považuje za neoficiální hranici mezi oběma zeměmi. Zpráva přichází den poté, co americký ministr zahraničí Antony Blinken ukončil návštěvu Číny, upozornila agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Doporučujeme