Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komerční reality: Co se staví a chystá?

Hotel Corinthia nový nájemce, hotelová síť Czech Inn Hotels, přejmenoval na Grand Hotel Prague Towers

Hotel Corinthia se přejmenoval. A čeká ho modernizace za desítky milionů

Pětihvězdičkový hotel Corinthia v Praze 4, který od dubna do dlouhodobého pronájmu převzala síť Czech Inn Hotels, se nyní jmenuje Grand Hotel Prague Towers.

Přečíst článek

Asijská výroba už tolik netáhne, firmy se stěhují zpět ke svým zákazníkům

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Jaroslavem Svobodou

Zakladatel hotelové sítě Svoboda: V Praze nás zajímají velké hotely

Přečíst článek

Z londýnského vysílače bude luxusní hotel

Londýnské architektonické studio Heatherwick se podepíše pod další ikonickou přestavbu, tentokrát 177 metrů vysokého bývalého vysílače. Ten se má změnit na luxusní hotel.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Adamem Zvadou

Ceny nájmů kanceláří v Praze letí nahoru, říká Adam Zvada ze Scott.Weber

Adam Zvada založil v době celosvětové finanční krize, na přelomu let 2008 a 2009 vlastní firmu. Nazval ji Scott.Weber. Z trochu dětinských důvodů, spojil název ze jména firmy, na jejímž kole jezdil, a z názvu firmy, na jejíchž grilech si doma dělali stejky. Což už je v případě této firmy poněkud vousatá legenda.

Přečíst článek

Kladenská pěší zóna je na prodej. Za 32 domů chce podnikatel Orna přes 630 milionů

Vlivný kladenský podnikatel Pavel Orna v devadesátkách skoupil téměř všechny domy na kladenské pěší zóně v ulici T. G. Masaryka a jejím okolí. Teď se více než třicítky domů zbavuje. Chce za ně stovky milionů korun. Zprávu jako první přinesl deník e15.

Přečíst článek
Drobní investoři se už téměř rok stahují z evropských realitních fondů

Evropské realitní fondy přestaly být „sexy“. Investoři z nich stahují své peníze

Drobní investoři se už téměř rok stahují z realitních fondů v Evropě, měsíčně z nich vyberou kolem jedné miliardy eur (asi 25 miliard korun). S odkazem na záznamy společnosti Morningstar o tom informovala agentura Bloomberg. Slabší poptávka spolu s prudkým růstem nákladů na půjčky vyvolává obavy kolem ocenění komerčních nemovitostí.

Přečíst článek

Zakladatel WeWorku, který zkrachoval, jej chce zpátky

Ve své době to byl megaúspěšný startup, dnes je to jen další zkrachovalá firma v řadě. A její poněkud výstřední zakladatel Adam Neumann se pět let poté, co by sesazen z pozice generálního ředitele této sítě coworků, snaží WeWork vykoupit z konkurzu. Informují o tom světová média.

Přečíst článek

DRFG u Hradce Králové buduje zdravotnický závod pro Heraeus

Na brownfieldu ČKD v Plotištích nad Labem na severozápadním okraji Hradce Králové vyroste další, v pořadí již třetí stavba. Distribuční centrum PPL a sklad Plzeňského Prazdroje doplní výrobna specializovaných zdravotnický přístrojů. Pro firmu Heraeus Medevio ji buduje skupina DRFG.

Přečíst článek
O tom, jaký bude rok 2024, diskutovali členové a přátelé Realitního Clubu newstream.cz v hotelu Falkensteiner.
video

Zase se začne stavět. A ceny bytů letos opět porostou, shodují se experti

Nejistota ohledně stavebního zákona, růst cen nemovitostí a mírné oživení na realitním trhu. První letošní setkání Realitního Clubu Newstreamu se neslo v duchu predikcí. Na to jaký bude realitní trh v roce 2024 odpovídali zástupci soukromé i veřejné sféry, například Jan Kasl, předseda České komory architektů, Klára Dostálová, bývalá ministryně nebo Jiří Ochetz z J&T Real Estate.

Přečíst článek

Kotva se zavírá. Ikonický „obchoďák“ čeká rekonstrukce

Lidé dnes nakoupí v pražském obchodním domě naposled. Brutalistní památku v centru Prahy až na dva roky uzavře rekonstrukce. Měnit se budou vnitřní dispozice budovy, některá z pater se předělají na kanceláře. Zásadní proměnou projde i okolí budovy.

Přečíst článek
Návrh architektonického studia OVA architekti

Fotogalerie: Kousek od „zlaté“ Masaryčky vyroste nová kancelářská budova. Dříve tam stávala pošta

Na místě pošty na nároží Hybernské a Opletalovy ulice bude stát nová kancelářská budova podle návrhu architekta Jakuba Klašky, který byl dlouhou dobu součástí týmu Zaha Hadid Architects a podepsal se také pod podobu nedaleké Masaryčky.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Luďkem Sekyrou.
video

Luděk Sekyra: Na Smíchově vzdáme úctu ženám, na Rohanu filosofům

Luděk Sekyra je jedním z největších českých developerů. V současnosti rozvíjí tři velká území v hlavním městě, na Smíchově, na Rohanském ostrově a na bývalém nákladovém nádraží na Žižkově. Na všech těchto třech místech v jeho režii vyrůstají úplně nové městské čtvrti. Celkově jde o více než milion metrů čtverečních pozemků, které zcela mění svou tvář.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme