Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

fúze a akvizice - informace o tématu

DEK

Miliardář Kutnar kupuje slovenskou Stachemu

Investiční fond Dekinvest ze skupiny Dek podnikatele a miliardáře Víta Kutnara kupuje slovenskou společnost Stachema včetně její české pobočky. Spojení posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svém webu.

Přečíst článek
Igor Mesenský, šéf M&A v KPMG

Igor Mesenský: Trh přeje prodávajícím. S čímkoli vyjdeme, máme desítky zájemců

Přečíst článek
Sberbank

Sberbank prodává některé své dceřinky v Evropě, tu českou si nechá

Největší ruská banka Sberbank prodává některé své dceřiné společnosti v Evropě s celkovými aktivy 7,33 miliardy eur (186,8 miliardy korun). Zaměřit se chce na jiné trhy.

Přečíst článek
Baseballista Mike Trout prodal podíl ve výrobci sportovních nápojů BodyArmor

Coca-Cola ovládne BodyArmor. Miliardy vyplatí zakladatelům i profi sportovcům

Rivalita výrobců sportovních nápojů Gatorade a BodyArmor se vyostřuje. Značka BodyArmor totiž získala silného "spoluhráče". Zcela ji ovládne nápojářský gigant Coca-Cola.

Přečíst článek
PayPal

PayPal nabízí za Pinterest 45 miliard dolarů

Americká společnost PayPal Holdings předložila nabídku na koupi internetové sociální sítě Pinterest. Cena? Podle zdrojů agentury Reuters blízkých jednání je to astronomických 45 miliard dolarů.

Přečíst článek
Sodexo

Americký Aramark kupuje cateringovou divizi firmy Sodexo

Společnost Aramark, která zajišťuje firemní, armádní i nemocniční stravování, kupuje část firmy Sodexo. Obchod posuzuje antimonopolní úřad.

Přečíst článek
Avast, ilustrační foto

Trh fúzí a akvizic v Česku ve 3. čtvrtletí táhl prodej Avastu

Celková hodnota uskutečněných fúzí a akvizic ve třetím čtvrtletí v České republice proti předchozímu kvartálu výrazně stoupl, a to díky prodeji antivirové společnosti Avast. Počet uskutečněných transakcí naopak mírně klesl.

Přečíst článek
obchodníci, burza

Bilionové fúzi již nestojí nic v cestě. Stvoří datového obra, na nějž spoléhá Wall Street

Evropská komise zřejmě schválí plán poskytovatele finančních informací S&P Global na převzetí konkurenta IHS Markit za 44 miliard dolarů (zhruba 970 miliard korun).

Přečíst článek
Gazelle

Největším výrobcem jízdních kol na světě bude rodinná firma z Nizozemska

Nizozemský výrobce jízdních kol Pon Holdings se dohodl na koupi značek jízdních kol od firmy Dorel Industries. Za značky Cannondale, GT a další zaplatí 810 milionů dolarů (17,8 miliardy korun). Vznikne tak největší výrobce jízdných kol na světě s odhadovými ročními tržbami 2,5 miliardy eur (63,5 miliardy korun).

Přečíst článek
Zoom meeting, ilustarční foto

Největší akvizice Zoomu padá. Jeho expanze se zdrží

Poskytovatel videohovorů Zoom Video Communications a provozovatel cloudových call center Five9 ukončily po vzájemné dohodě plány na fúzi. Rozhodnutí přichází týden poté, co se americká vláda rozhodla dohodu přezkoumat.

Přečíst článek
Universal music group, ilustrační foto

Fúze a akvizice boří rekordy. Jejich hodnota letos už překonala 4,3 bilionu dolarů

Hodnota fúzí a akvizic v celém světě ve třetím čtvrtletí vzrostla o 38 procent na rekordních 1,52 bilionu dolarů.

Přečíst článek
Sanofi Corporate, ilustrační foto

Sanofi spolkla další firmu, amerického výrobce imunosupresiv Kadmon

Francouzský výrobce léků Sanofi koupí za 1,9 miliardy dolarů (40,8 miliardy korun) americkou biofarmaceutickou firmu Kadmon Holdings.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1️⃣,3️⃣ miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady. Provozní zisk vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 9,6 procenta na 3,1 miliardy korun a provozní náklady klesly o 3,8 procenta na 1,5 miliardy korun.
Americká internetová společnost Meta Platforms v prvním čtvrtletí více než 📈 zdvojnásobila čistý zisk na 12,4 miliardy dolarů (292,6 miliardy korun) ze 5,7 miliardy dolarů před rokem. Firma, která mimo jiné vlastní sociální sítě Facebook a Instagram či komunikační platformu WhatsApp dále oznámila, že letos očekává vyšší výdaje kvůli zavádění nových produktů umělé inteligence (AI) a posilování infrastruktury pro jejich podporu.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok  pozastaví v Evropské unii program odměn u své aplikace TikTok Lite. Firma o tom dnes informovala na síti X. V mezičase se provozovatel sociální sítě soustředí na připomínky od Bruselu, který si všímá dopadů aplikace na děti. 
Právě schválený balík americké pomoci může odvrátit porážku Ukrajiny, vítězství jí ale zatím  nezajistí, uvedla agentura AP. Ekonomická a vojenská podpora v hodnotě 61 miliard dolarů (1,4 bilionu korun) podle ní umožní Ukrajině zpomalit postup ruských vojsk a poskytne jí čas na vypracování strategie, jak vytlačit Rusko z ovládnutých území.
Reklama
Reklama
Doporučujeme