Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

fotbal - informace o tématu

Soud 27. dubna 2023 i napodruhé uznal vinnými bývalého šéfa českého fotbalu Miroslava Peltu a někdejší náměstkyni ministerstva školství Simonu Kratochvílovou v kauze zmanipulování sportovních dotací. Verdikt není pravomocný. (Pelta na snímku z roku 2018)

AKTUALIZOVÁNO: Bývalý fotbalový boss Pelta dostal v kauze dotací šest let vězení

Soud dnes znovu uložil bývalému šéfovi českého fotbalu Miroslavu Peltovi za zmanipulování sportovních dotací šest let vězení, peněžitý trest pět milionů korun a pětiletý zákaz činnosti ve statutárních orgánech spolků. Někdejší náměstkyni ministerstva školství Simonu Kratochvílovou poslal do vězení na 6,5 roku, zakázal jí vedoucí funkce ve veřejné správě na šest let a dal jí dvoumilionový peněžitý trest.

Přečíst článek
Messiho fotbalový titul argentinskou ekonomiku nespasil. Inflace překročila sto procent

Messiho fotbalový titul argentinskou ekonomiku nespasil. Hyperinflace překročila sto procent

Přečíst článek

Zimní pohár se nám vyplatí, přitáhne to lidi k fotbalu v mrtvé sezóně, říká Sochor z Tipsportu

Přečíst článek
Dočkal se, Lionel Messi líbá trofej pro mistra světa.

Lionel Messi: fotbalový sen, který se stal skutečností. A běží dál

Málokterý sportovní příběh by mohl mít šťastnější konec než ten Lionela Messiho. Argetinská fotbalová ikona se v roce 2022 stala legendou. Stačilo málo, vyhrát mistrovství světa. Konečně, chtělo by se dodat. I proto je Messi jeden z deseti osobností roku 2022 portálu newstream.cz.

Přečíst článek
Tipsport Malta Cup 2022

V zimním Tipsport poháru na Maltě si nově zahrají Němci, Zlín a Liberec

Tipsport Malta Cup 2023 bude mít nejlepší obsazení, říkají organizátoři lednového fotbalového klání.

Přečíst článek
Fotbalový stadion Manchesteru United

Fotbal hýbe světem. Ale investicím do fotbalových klubů je lepší se vyhnout

Akcie většiny fotbalových klubů jsou i dekády od vstupu na burzu v červených číslech. Tržby týmů mohou velmi kolísat a zisk se často nepřijde vůbec. Managementu jde více než o zisk o výhry na hřišti. To ale akcionářům zhodnocení investic nepřinese.

Přečíst článek
Fotbalová hvězda Lionel Messi líbí pohár z MS v Kataru. Argentina ve finále porazila Francii

Tipsport: Češi na Messiho a spol. prosázeli dvě miliardy

Letošní mistrovství světa ve fotbale bylo pro Tipsport rekordní - celkem Češi na fotbalové hvězdy vsadili 6 milionů tiketů. Nejvíce peněz přitáhlo včerejší finále Argentina - Francie.

Přečíst článek
Největší argentinská hvězda Lionel Messi.

Argentina vydělá více než Francie na svém případném vítězství ve fotbale

Jestliže dnes získá titul mistra světa ve fotbale Argentina, vydělá na tom více, než kolik vydělá Francie, připadne-li titul místo Argentiny jí. Vyplývá to z letošní studie Marka Mella z univerzity v britském Surrey. Ekonom využil data organizace OECD za celé období od roku 1961, aby zjistil, zda má vítězství mistrovství světa ve fotbale nějaký dopad na ekonomický výkon země vítězného mužstva. Má.

Přečíst článek
Vítězstvím by Messi a spol. pomohli i ekonomice Argentiny

Inflace v Argentině se blíží sto procentům. Vítězství Messiho a spol. by zemi pomohlo

Vedle sportovního úspěchu by výhra v nedělním finále mistrovství světa v Kataru ve fotbale mohla Argentině přinést i ekonomickou vzpruhu. Messi a spol. mohou Argentincům přinést nekonečnou radost a pomoci krotit obří inflaci.

Přečíst článek
Mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru (ilustrační foto)

Češi během mistrovství světa ve fotbale prosázeli už přes dvě miliardy

O fotbalové mistrovství světa v Kataru je u sázkařů velký zájem a během základních skupin, které dnes končí, přesáhly sázky dvě miliardy korun. Někteří sázející si přišli i na více než dvoumiliónové výhry. Vyplývá to z informací sázkových kanceláří.

Přečíst článek
Také Hamad International Airport v Dauhá připomíná probíhající fotbalový šampionát v Kataru.

Uhlíkově neutrální šampionát v Kataru? Nesmysl, tvrdí experti

Pořadatelé nejdražšího fotbalového mistrovství světa v historii v Kataru před začátkem turnaje slíbili, že uspořádají první uhlíkově neutrální šampionát. Experti to však zpochybňují, zejména kvůli stovkám spojů letecké kyvadlové dopravy denně mezi Dauhá a okolními městy dopravující fanoušky na utkání a zpět. Důvodem je obrovský nedostatek ubytování pro fanoušky z celého světa v hlavním městě Kataru, kteří tak v řadě případů zvolili nocleh v Dubaji či Rijádu a letecký „shuttle“ na zápasy, napsal server BBC.

Přečíst článek
Pavel Nedvěd, od 28. listopadu 2022 bývalý viceprezident klubu Juventus Turín

Lukáš Kovanda: Další pohroma pro Juventus. Akcie prudce padají kvůli rezignaci správní rady včetně Pavla Nedvěda

Akcie fotbalového klubu Juventus Turín se dnes na milánské burze propadají až o deset procent. Akcie „Staré dámy“ se prodávala i jen za 0,25 eura, což je nejméně od února 2017, uvedl hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda. Důvodem pádu akcií slavného klubu je včerejší večerní rezignace celé jeho správní rady, včetně šéfa Andrey Agnelliho a také viceprezidenta a jednoho z bývalých nejlepších českých fotbalistů historie Pavla Nedvěda.

Přečíst článek
Radost saúdskoarabských fanoušků po výhře jejich týmu nad favorizovanou Argentinou na MS v Kataru 22. listopadu 2022.

Muslimský Katar je na pořádání mistrovství dobrý až dost. Civilizovanější než řada jiných, píše vlivný magazín

Na obranu pořádání mistrovství světa ve fotbale v bohaté islámské zemi Perského zálivu vystoupil prestižní magazín The Economist. Pokud nechcete střídat klání po Norsku, Švédsku a Finsku, musíte vždycky zatnout zuby, píše.

Přečíst článek
Reklama

News box

Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Projekt Daňová Kobra zaměřený na boj s daňovými úniky zabránil za deset let existence ztrátám na daních za 1️⃣6️⃣ miliard korun. V loňském roce to byla jedna miliarda korun, řekl generální ředitel Celní správy Marek Šimandl. Na Daňové Kobře se podílejí Finanční správa, Celní správa a policie, základem projektu je výměna informací a sdílení kapacit, což pomáhá odhalovat případy daňových úniků.
Zdravotní stav bývalého prezidenta Miloše Zemana, který je po operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy už dva týdny v nemocnici, se nadále 👍 zlepšuje. Rehabilituje s pomocí chodítka, zdravotníci mu každý druhý den převazují rány. Na odhad termínu propuštění je stále brzy, uvedla dnes pražská Fakultní nemocnice v Motole v zaslaném prohlášení.
Šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin tento týden navštívil Severní Koreu, kde jednal o prohloubení 🤝 spolupráce mezi Moskvou a Pchjongjangem a bezpečnosti v regionu. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala SVR.
Izraelská armáda dnes uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).
Česká ekonomika v loňském roce 📉 klesla o 0,2 procenta, zpřesnil Český statistický úřad (ČSÚ) svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Česká ekonomika se v něm meziročně zvýšila o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupla o 0,4 procenta. 
Čínská 💊 farmaceutická firma WuXi AppTec sdílela bez souhlasu svého amerického klienta jeho duševní vlastnictví s Pekingem. Podle zjištění agentury Reuters to v únoru sdělili představitelé amerických zpravodajských služeb senátorům pracujícím na zákoně o bezpečnosti v oblasti biotechnologií. Čínská firma to odmítla.
Reklama
Reklama
Doporučujeme