Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

fotbal - informace o tématu

Ženy vs. muži. V zápase za rovné odměňování ve sportu neplatí fair play, najdou se ale světlé výjimky

Průměrnému hráči NBA stačí pouhých 91 hodin, aby vydělal stejnou částku jako průměrná hráčka WNBA za celý rok. Rozdíly v odměnách mužů a žen jsou v profesionálním sportu daleko nad společenským průměrem. Zápas za férové odměny pokračuje - nutno ale dodat, že u některý sportů celkem úspěšně. „Mnohdy k tomu postačilo jen podpoření požadavků sportovkyň ze strany médií, politiků či širší veřejnosti, podotýká Denisa Linhartová, členka Komise rovných příležitostí Českého olympijského výboru.

Přečíst článek
Roman Abramovič

Abramovič se stahuje do ústraní. Fotbalovou Chelsea za něj povede správní rada klubové nadace

Přečíst článek

Overmarsův vyhazov z fotbalového Ajaxu smetl akcie klubu do výrazného mínusu

Přečíst článek
Tipsport Malta Cup 2022

Čechům se podařilo udělat ze zimního poháru na Maltě mezinárodní událost

Již čtvrtým rokem sponzoruje sázková společnost Tipsport utkání Tipsport Malta Cup na Maltě. Sportovní klání, které vzniklo jako součást zimního tréninku fotbalistů, už má v ostrovní zemi vlivnou pozici. A kolik to celé stojí?

Přečíst článek
West ham United, stadion

Křetínský si ke Spartě koupil podíl ve West Hamu

Daniel Křetínský vstupuje na britskou fotbalovou scénu. Koupil 27procentní podíl v jednom z nejstarších anglických klubů West Ham United. Transakci oznámil klub na svých webových stránkách, její výši neuvedl. V médiích se dříve spekulovalo o tom, že Křetínského podíl by mohl mít výši asi 700 milionů liber, tedy přibližně 21,3 miliardy korun. Miliardář a spolumajitel EPH Křetínský tak bude v Evropě vlastnit podíly hned ve dvou špičkových klubech - londýnském klubu a pražské Spartě.

Přečíst článek
Stadion týmu West Ham United

Miliardář Křetínský je blízko koupi podílu ve fotbalovém West Hamu United

Český miliardář Daniel Křetínský zvažuje koupi 27procentního vstupního podílu v britském fotbalovém klubu West Ham United. Postupně by měl svůj podíl navýšit, uvedl sportovní server The Athletic, který s informací přišel. Britská televize Sky uvedla, že Křetínského podíl ve West Hamu by měl mít hodnotu zhruba 700 milionů liber, tedy přibližně 21,3 miliardy korun.

Přečíst článek
Elton John

Kouzlu daňových rájů propadl i Elton John nebo Shakira

Služeb offshorových firem nevyužívají jen politici nebo členové královských rodin. Přes daňové ráje mimo pozornost finančních úřadů prohnaly svoje peníze i sportovní nebo pěvecké hvězdy. Některé měly na svých účtech i více než 10 milionů dolarů.

Přečíst článek
Sheriff Tiraspol

Sheriff Tiraspol: Tým v Lize mistrů z neuznaného Podněstří

Až v úterý na madridském stadionu Santiaga Bernabéua nastoupí proti domácímu Realu Madrid tým Sheriff Tiraspol, přepíše historii. Ne snad tu španělského velkoklubu, ale tu Ligy mistrů. Poprvé v její základní skupině nastoupí tým z neuznaného státu na půdě Evropské unie. Svůj úvodní zápas totiž klub z Podněstří odehrál na domácím stadionu v Tiraspolu.

Přečíst článek
Cristiano Ronaldo

Lukáš Kovanda: Ronaldo odchází z Juventusu, akcionáři plesají

Akcie italského fotbalového klubu Juventus Turín dnes poskočily až o 4,2 procenta poté, co se vyrojily spekulace, že jeho největší hvězda, Portugalec Cristiano Ronaldo, by mohl být na prodej Manchesteru City.

Přečíst článek
Lionel Messi, FC Barcelona

ANALÝZA: Messiho zmáčkl byznys větší, než je on sám

Konec Lionela Messiho v Barceloně odráží síť souvislostí, která je příkladem toho, že i megastar jeho formátu může „skřípnout“ soukolí velkého byznysu. Většího, než je sebevětší fotbalista zeměkoule.

Přečíst článek
Lionel Messi, FC Barcelona

Lukáš Kovanda: Proč Messi musí skončit v Barceloně

FC Barcelona představuje nejbohatší klub nejen fotbalový, ale obecně sportovní. V roce 2018 se jako první sportovní klub dějin přehoupla svými tržbami přes miliardu dolarů. Jak je tedy možné, že nemá na to, aby si udržela svoji největší hvězdu, Lionela Messiho? Důvod je, jak jinak, převážně ekonomický.

Přečíst článek
Euro 2021. Pohár patří Itálii

Tři miliardy. Češi na fotbalové Euro prosázeli nejvíce peněz v historii

Objem sázek na fotbalové Euro dosáhl u sázkových kanceláří v Česku zhruba tři miliardy korun. To je o půl miliardy více než při dosud rekordním fotbalovém mistrovství světa 2018.

Přečíst článek
Sázkaři věří, že titul mistrů Evropy ve fotbale bude patřit Angličanům.

Kdo bude mistrem Evropy? Sázkaři věří Angličanům

Bude to poprvé v historii Anglie. Tak vidí vítěze právě probíhajícího Mistrovství Evropy ve fotbale sázkové kanceláře.

Přečíst článek
Reklama

News box

Více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ lidí zatkla německá policie při pátečních střetech, které doprovázely propalestinskou demonstraci a pokus zřídit protestní stanový tábor ve vládní čtvrti v Berlíně. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na policii. Demonstranti mimo jiné požadují, aby Německo přestalo podporovat Izrael ve válce proti palestinskému hnutí Hamás.
Australská těžařská společnost BHP Group zvažuje, že 📈 vylepší nabídku na převzetí svého britského rivala Anglo American. S odkazem na své zdroje to dnes uvedla agentura Bloomberg. BHP tento týden za Anglo American nabídla 31,1 miliardy liber (zhruba 913 miliard korun), britský podnik ale nabídku odmítl jako nedostatečnou. Spojením firem by vznikl největší producent mědi na světě.
Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon 👎 zhoršovat. Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj to dnes uvedl s tím, že o této skutečnosti informoval také západní spojence na virtuálním zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Ruská armáda mezitím oznámila, že dobyla dvě vesnice v Doněcké oblasti a že dosáhla průlomu v ukrajinské obraně.
Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil dnes výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního místostarostu 👨 Martina Chlumského. Chlumský organizaci dočasně vedl již od březnové rezignace Hany Moučkové v souvislosti s mnohamilionovým podvodem. Byl jediným kandidátem na pozici starosty. 
Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo  nenařídil zabít předáka ruské opozice Alexeje Navalného. Uvedl to dnes americký deník The Wall Street Journal (WSJ). Navalnyj v Rusku patřil k nejostřejším Putinovým kritikům.  Číst více
Tisíce lidí z celého Španělska dnes zamířily do Madridu na manifestaci na  podporu premiéra Pedra Sáncheze. Ten ve středu oznámil, že zvažuje rezignaci v souvislosti s vyšetřováním možného střetu zájmů své manželky. Informovala o tom agentura Reuters.
Rusko bude hledat cesty, jak překonat případné 📜 sankce, které by Evropská unie mohla uvalit na jeho aktivity v oblasti zkapalněného zemního plynu (LNG). Uvedl to dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov, který takové sankce označuje za nezákonné. Varoval zároveň, že takové sankce by měly negativní dopady na evropský průmysl.
Itálie si dnes předvolala ruského velvyslance v reakci na oznámení Moskvy, že ruskou pobočku firmy Ariston Thermo Group nyní převezme dceřiná společnost ruského 🏭 plynárenského podniku Gazprom. S odkazem na sdělení šéfa italské diplomacie Antonia Tajaniho to uvedla agentura AFP.
Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank si vytvoří rezervu až 1️⃣,3️⃣ miliardy eur (zhruba 33 miliard korun) na krytí nákladů souvisejících s vleklým právním sporem ohledně převzetí konkurenta Postbank. Banka dnes upozornila, že tento krok bude mít dopad na její výsledky za čtvrté čtvrtletí i za celý letošní rok.
Tchaj-wan dnes zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že 1️⃣2️⃣ čínských letadel překročilo střední linii dělící Tchajwanský průliv, kterou Tchaj-pej považuje za neoficiální hranici mezi oběma zeměmi. Zpráva přichází den poté, co americký ministr zahraničí Antony Blinken ukončil návštěvu Číny, upozornila agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Doporučujeme