Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

filantropie - informace o tématu

V Lidlu probíhá dvoutýdenní sbírka na pomoc těžce nemocným dětem

V Lidlu probíhá sbírka na pomoc těžce nemocným dětem. Za 12 ročníků Srdce dětem se vybralo bezmála 300 milionů

Už 13. ročník celorepublikové sbírky Srdce dětem odstartoval 30. října. Koná se ve všech prodejnách Lidl a potrvá až do neděle 12. listopadu. Srdce dětem patří k největším veřejným sbírkám, vynesla již 285 milionů korun, a pomohla tak tisícům nemocných dětí.

Přečíst článek

V Praze se prodaly obrazy za desítky milionů. Nejdražším se stal Podnos s ovocem a mandolína

Přečíst článek

Superbohatí budou přibývat pomaleji než v předchozí dekádě. Za uplynulých 20 let se jejich počet zdvojnásobil

Přečíst článek
Doběšová

Pro Kellnerovy bylo vždy důležité vidět výsledek, říká šéfka soukromé školy Open Gate

Přečíst článek
Autor mincí Michal Vitanovský

Legendární výtvarník Michal Vitanovský připravil minci Bedřicha Smetany. Vznikne jen 500 kusů

Rok 2024 se ponese ve znamení zakladatele české hudební tradice Bedřicha Smetany. Uplyne 200 let od jeho narození a uskuteční se další rok české hudby, který bude věnován především právě velikánovi z Litomyšle. Kromě celé řady akcí budou mít čeští investoři a sběratelé unikátní příležitost, jak toto výročí oslavit a zároveň filantropicky podpořit českou kulturu. Ve spolupráci společnosti BH Securities a výtvarníka Michala Vitanovského vzniká totiž dvojuncová zlatá investiční mince Bedřich Smetana. Emise je limitovaná na 500 kusů pro celý svět a část z výtěžku poputuje do Nadace České filharmonie.

Přečíst článek
Katarína Vlčková

Katarína Vlčková: Chceme dostat Česko mezi světovou špičku v poskytování dětské paliativní péče

Katarína a Ondřej Vlčkovi před dvěma lety šokovali českou filantropickou společnost svým obřím vkladem jedné a půl miliardy korun na dětskou paliativní péči. Ondřej byl šéfem známé české technologické společnosti Avast. Ta se před dvěma lety spojila s americkou společností Norton, byla to fúze za 8,6 miliardy dolarů. Vlčkovým z této fúze připlul významný finanční podíl. Nekoupili si jachtu ani ostrov. Obří částku věnují na pomoc druhým. Celý rozhovor si přečtěte v novém magazínu Newstream CLUB, který najdete na stáncích.

Přečíst článek
Princ William chce skoncovat s bezdomovci, riskuje konflikt

Princ William chce skoncovat s bezdomovci, riskuje konflikt

V Británii je 300 tisíc lidí bez domova. Princ William to chce změnit. Inspirovala ho princezna Diana - a Finsko.

Přečíst článek
George Soros

Soros předává impérium synovi Alexovi. Zaslouží si to, vzkazuje

Miliardář a finančník George Soros předává kontrolu nad svým rozsáhlým impériem sedmatřicetiletému synovi Alexandrovi. Řekl to v rozhovoru, který v neděli zveřejnil list The Wall Street Journal (WSJ). Dvaadevadesátiletý šéf hedgeového fondu Quantum Fund, který se stal filantropem a významným podporovatelem liberálních aktivit, uvedl, že dříve nechtěl, aby jeho nadaci Open Society Foundations (OSF) převzalo jedno z jeho pěti dětí.

Přečíst článek
Mónica Sofia Duarte
video

23 140 korun. Tolik vybraly členky Newstream Clubu na kapverdské děti

Účastnice společenského setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen minulý týden, jehož hostitelkou byla česko-kapverdská podnikatelka a filantropka Mónica Sofia Duarte, vybraly na dobročinné projekty nadace Cabo Verde celkem 23 tisíc korun, a to atraktivní formou: nákupem doplňků od fashion brandu Móniky Sofie. 

Přečíst článek
Mónica Sofia Duarte

Filantropka: Charita bez byznysu nejde. Podnikám, abych mohla pomáhat

Samoživitelky bez příjmů, africké vdovy s malými dětmi, sociální pracovníci nebo lidé s mnoha půjčkami, to vše jsou lidé, kteří jsou dnes ve společnosti často zcela neviditelní. Proto je třeba o nich hovořit a pomáhat jim, aby se nestávali těmi dalšími, kteří plavou mimo sociální záchranný systém, zaznělo opakovaně v diskusích dalšího klubového setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen. Květnové setkání inspirativních žen se uskutečnilo v prostorách Česko-kapverdské obchodní komory a Nadačního fondu Naděje Cabo Verde pod záštitou členky klubu a šéfky této obchodní komory Móniky Sofie Duarte. 

Přečíst článek
Klubové setkání s Mónicou Sofií Duarte

Developerka, filantropka a hrdá Kapverďaňka. Mónica Sofia Duarte hostí klubové setkání českých a slovenských žen

„V České republice žiji již mnoho let. Srdcem jsem ale stále na Kapverdách. Život jsem zasvětila podpoře žen a dětí prostřednictvím mé nadace a vytvářením příležitostí pro mladé lidi z Cabo Verde,“ říká Mónica Sofia Duarte, členka Newstream Business Clubu českých a slovenských žen. Mónica je zároveň hostitelkou blížícího se klubového setkání členek klubu a dalších pozvaných osobností, které proběhne již tento čtvrtek. „Setkání beru jako příležitost zapojit více českých a slovenských žen do mých projektů,“ dodává Duarte.

Přečíst článek
Nyní 81letý miliardář Michael Bloomberg plánuje přenechat své impérium vlastní nadaci Bloomberg Philanthropies.

Největší charitativní dar v historii? Miliardář Bloomberg přenechá své impérium filantropické nadaci

Aktuálně sedmý nejbohatší obyvatel planety Michael Bloomberg (81) zdá se vyřešil otázku, co bude s jeho převážně finančním a mediálním impériem po jeho definitivním odchodu do důchodu či po jeho smrti. Zahraniční média píšou, že známý filantrop se rozhodl celou svou společnost Bloomberg L.P. v budoucnu věnovat vlastní charitativní společnosti Bloomberg Philanthropies.

Přečíst článek
Potravinová banka, ilustrační foto. Jarní kolo potravinové sbírky startuje 22. dubna

Pro jídlo do potravinových bank chodí i lidé, kteří dřív pomoc nepotřebovali

Jarní kolo potravinové sbírky startuje už příští týden. Potravinovou pomoc podle předsedy federace potravinových bank Aleše Slavíčka potřebuje kvůli všeobecnému zdražování stále více Čechů.

Přečíst článek
Michaela Bakala

Michaela Bakala: Danuše Nerudová může za pět let klidně vyhrát

Prezidentem se člověk nestává během jednoho roku, příprava začíná dříve. Jestli Danuše Nerudová pět let povede v klidu s touto zkušeností svoji kampaň, tak se její šance samozřejmě mnohonásobně zvětšuje, uvedla v rozhovoru pro newstream.cz podnikatelka a filantropka Michaela Bakala. Danuše Nerudová byla jednou z oceněných ankety TOP ženy Česka, jejíž je Michaela Bakala patronkou.  

Přečíst článek
Reklama

News box

Newyorský odvolací soud dnes zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta 👨 Harveyho Weinsteina za sexuální delikty a nařídil zahájení nového procesu. Informuje o tom zpravodajský web televize CNN. Verdikt, který byl zrušen, mu v roce 2020 uložil trest 23 let vězení. 
Růst americké ekonomiky v prvním čtvrtletí výrazně zvolnil a v přepočtu na celý rok činil 1️⃣,6️⃣ procenta. Ve svém odhadu to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku činil ročně přepočtený růst hrubého domácího produktu (HDP) Spojených států 3,4 procenta.
Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského v loňském roce snížil svůj provozní zisk (EBITDA) na 3️⃣,6️⃣ miliardy eur (zhruba 90,7 miliardy korun). Meziročně jde o pokles o 17 procent. Do hospodaření se promítl pokles cen energií na trhu. Kompletní energetická divize Křetínského skupiny EP Corporate Group (EPCG) pak zaznamenal provozní zisk 7,3 miliardy eur (skoro 184 miliard korun).
Případné zdražení 🍇 ovoce a zeleniny závisí podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy také na tom, jak dopadne úroda v dalších evropských zemích. Výkyvy počasí budou ale podle něj v budoucnu nejspíš čím dál častější, a je tak potřeba hledat cesty, jak jim české zemědělství přizpůsobit, řekl.
Americká polovodičová společnost Micron Technology získá od vlády až 6️⃣,1️⃣4️⃣ miliardy dolarů (144,2 miliardy korun) na výstavbu dvou továren na výrobu čipů v USA. Dohoda má pomoci financovat továrny ve státech New York a Idaho. Peníze budou vyplaceny na základě zákona o čipech a vědě z roku 2022, jehož cílem je podpořit domácí výrobu čipů a snížit závislost na dodávkách z Číny a Tchaj-wanu.
Elektromobily a digitální konektivita jsou hlavním tématem největšího čínského autosalonu, který začal v Pekingu. Přední světové automobilky a začínající výrobci 🚗 elektromobilů tam představují nové modely a koncepční vozy se zaměřením na přeměnu Číny v hlavní trh a výrobní základnu digitálně propojených elektromobilů, uvedla agentura AP.
Tržby dopravce RegioJet loni přesáhly 3,4 miliardy korun, což je meziročně o 600 milionů víc. Vlaky a autobusy převezly téměř 12 milionů cestujících, což je 📈 růst o víc než milion. Rekordní by měl být zisk před zdaněním. Podle předběžných neauditovaných výsledků se očekává, že přesáhne půl miliardy korun, sdělila mluvčí společnosti Alexandra Janoušek Kostřicová.
Skupina České dráhy (ČD) loni hospodařila se ziskem 3️⃣,8️⃣ miliardy korun. Oproti předchozímu roku je to výsledek o 3,4 miliardy korun lepší. Zároveň se jedná o nejlepší hospodářský výsledek skupiny od roku 2008. Zisková byla kromě nákladní dopravy loni po třech ztrátových letech také osobní doprava. 
Finanční ústav Deutsche Bank v prvním čtvrtletí 📈 zvýšil zisk po zdanění o osm procent na 1,3 miliardy eur (32,8 miliardy korun). Výsledky překonaly očekávání hlavně díky divizi investičního bankovnictví, uvedla dnes největší německá banka v tiskové zprávě.
Opoziční hnutí ANO napadlo u 👨‍⚖️ Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí vládního konsolidačního balíčku. Ustanovení jsou platná od začátku letošního roku. Straně vadí mimo jiné retroaktivní ustanovení u spoření, kdy se snížení příspěvku dotýká i smluv uzavřených před lednem 2024. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme