Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Donald Trump - informace o tématu

Wall Street

Týden tradera: Trhy připomínají investiční horečku z počátku tisíciletí

Trhy začínají bláznit a připomínají tak svým chováním investiční horečku z počátku tisíciletí. Investoři naskakují na přemrštěné valuace s vidinou prvního snížení úrokových sazeb v červnu. To, že americká ekonomika se znatelně přehřívá, si uvědomuje zatím málokdo. V týdnu mluvil J. Powell a zasedala ECB. Investoři rovněž mohou pomalu začít vyhlížet opakovaný souboj o Bílý dům, máme se na co těšit.

Přečíst článek
Americký dolar

Gangy ze Severní Makedonie okrádají důvěřivé Američany. V hlavní roli je Trump

Přečíst článek

Biden zkritizoval Trumpa za schůzku s Orbánem. Chce nastolit diktaturu, řekl americký prezident

Přečíst článek
Elon Musk

Trump loví sponzory. Sešel se i s Muskem

Tajná schůzka mezi Elonem Muskem a Donaldem Trumpem vyvolala spekulace, že by šéf Tesly mohl financovat Trumpovu prezidentskou kampaň.

Přečíst článek
Haleyová končí v boji o Bílý dům

Haleyová končí v boji o Bílý dům

Bývalá guvernérka Jižní Karolíny Nikki Haleyová oznámila, že vzdává souboj s Donaldem Trumpem. Odstoupení Haleyové ze souboje o republikánskou nominaci do prezidentských voleb se očekávalo poté, co ji Trump jednoznačně porazil v klíčových primárkách napříč USA, naposledy nyní v takzvaném superúterý.

Přečíst článek
Češi prchají před inflací ke zlatu

Lukáš Kovanda: Strach z Trumpa v Bílém domě rekordně zdražuje zlato

Zlato v úterý poprvé v historii překonalo hranici 50 000 korun českých za troyskou unci, vyplývá z dat agentury Bloomberg. Za výrazným růstem ceny drahého kovu stojí i obava z „neřízené střely“ Donalda Trumpa v Bílém domě. Po jeho nynějšího úspěchu v primárkách trhy sází na další růst ceny zlata. Historicky rekordní ceny, takřka 2142 dolarů za unci, dosáhlo také právě v americké měně.

Přečíst článek
Biden a Trump míří k repríze souboje o Bílý dům

Biden a Trump míří k repríze souboje o Bílý dům

Nejrušnější den prezidentských primárek ve Spojených státech nic nezměnil na tom, že americký prezident Joe Biden a jeho předchůdce Donald Trump míří k listopadové repríze souboje o Bílý dům. Klání konaná během tzv. superúterý ale znovu naznačila, že oba čelí ve svých táborech značnému odporu, píší americká média.

Přečíst článek
Američany čeká superúterý, do prezidentských primárek se zapojí lidé napříč USA

Americké volební superúterý je tu. Biden s Trumpem míří za vítězstvím

Miliony voličů napříč Spojenými státy se dnes zapojí do výběru republikánského a demokratického kandidáta pro listopadové prezidentské volby. Během takzvaného superúterý se konají primárky nebo stranická volební shromáždění v 16 různých státech. Očekává se, že výsledky potvrdí suverénní postavení republikánského exprezidenta Donalda Trumpa a jeho demokratického nástupce v Bílém domě Joea Bidena.

Přečíst článek
Trump se může zúčastnit primárek v Coloradu.

Trump se může zúčastnit primárek v Coloradu. Velké vítězství pro Ameriku, reagoval

Bývalý americký prezident Donald Trump se smí zúčastnit republikánských primárek ve státě Colorado. Shodli se na tom jednomyslně soudci nejvyššího soudu USA, kteří zvrátili prosincové rozhodnutí nejvyššího soudu v Coloradu. Ten se zabýval Trumpovou účastí ve volbách vzhledem k jeho roli v nepokojích v Kapitolu 6. ledna 2021.

Přečíst článek
Trumpovy návrhy na zvýšení cel by výrazně zasáhly německou ekonomiku

Evropa se musí připravit. Trumpem navrhovaná cla by zasáhla německou ekonomiku

Německá ekonomika by do roku 2028 klesla minimálně o 1,2 procenta, pokud by se Donald Trump znovu stal prezidentem Spojených států a uskutečnil zvýšení dovozních cel, které navrhuje. Uvedl to německý hospodářský institut IW. Německo je největší ekonomikou v Evropě a největším obchodním partnerem Česka.

Přečíst článek
Nikki Haleyová

Nikki Haleyová poprvé v republikánských primárkách porazila ve Washingtonu Trumpa

Bývalá velvyslankyně Spojených států při OSN Nikki Haleyová v republikánských primárkách poprvé zvítězila, když exprezidenta Donalda Trumpa v neděli porazila v americkém hlavním městě Washingtonu. Zatím jde ale hlavně o úspěch symbolický, protože Trump nadále nominačnímu procesu dominuje.

Přečíst článek
Donald Trump

Problém pro Trumpa. Soud v Illinois ho vyloučil z republikánských primárek

Soudkyně z Illinois rozhodla o vyloučení amerického exprezidenta Donalda Trumpa z republikánských primárek v tomto státě. Informovala o tom agentura AP, podle které je verdikt pozastavený do pátku, aby soud umožnil odvolání.

Přečíst článek
Bývalý americký prezident Donald Trump

Karel Pučelík: Jestli Rusko napadne Evropu, Trump se k ní klidně otočí zády

Donald Trump by jako prezident nemohl ze dne na den USA vyvázat z NATO, ale i bez toho může Evropě tváří tvář Rusku pěkně zavařit. Starý kontinent nyní na takového obyvatele Bílého domu není dostatečně připravený.

Přečíst článek
Reklama

News box

Dopravci v prvním čtvrtletí za mýtné 🚛 🚚 na českých silnicích zaplatili 4,01 miliardy korun, meziročně o 8,6 procenta více 📈. V samotném březnu stát na mýtném vybral 1,49 miliardy korun, což byl v meziročním srovnání růst o 9,5 procenta. Na výběr mýtného měly vliv zejména Velikonoce a nová emisní složka mýta zavedená od března, uvedla společnost CzechToll, která mýtný systém spravuje.
Apple odstranil ze svého čínského internetového obchodu App Store aplikace WhatsApp a Threads firmy Meta Platforms. Americké firmě to nařídila čínská vláda kvůli obavám o národní bezpečnost. S odkazem na sdělení Applu o tom informovala agentura Reuters. Podle firem Qimai a AppMagic, které se zabývají sledováním aplikací, dnes z obchodu zmizely i další dvě zahraniční aplikace pro zasílání zpráv - Telegram a Signal. Číst více

Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude od soboty dosavadní šéf finančního odboru Kanceláře prezidenta republiky (KPR), ekonom Pavel Vyhnánek. Nahradí Vladimíra Sonntaga, který funkci zastával zhruba rok a rezignoval z osobních důvodů.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili šest lidí z kšeftování s městskými byty v jedné z brněnských městských částí. Podle závěrů vyšetřování šlo o získávání neoprávněného majetkového prospěchu při přidělování či směnách obecních bytů. Uvedl to mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.
Streamovací platformě Netflix 🎞 přibylo v prvním čtvrtletí 9,33 milionu předplatitelů, tedy téměř dvakrát více, než se čekalo. Firma ale očekává slabší růst tržeb než analytici. Její akcie proto nejprve po zveřejnění hospodářských výsledků přidaly zhruba tři procenta, ovšem následně čtyři procenta ztratily.
Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme