Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Donald Trump - informace o tématu

Bývalý americký prezident Donald Trump

Trump musí zaplatit obří pokutu. Jde o drtivou porážku, míní americká média

Pokuty v celkové výši přes 350 milionů dolarů (přes osm miliard korun) uložil newyorský soudce bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi a jeho firmám v kauze zveličování hodnoty majetků v komunikaci s bankami či pojišťovnami. Rozhodnutí soudce Arthura Engorona také exprezidentovi zakazuje na tři roky vést ve státě New York jakýkoli podnik včetně jeho vlastní firmy Trump Organization.

Přečíst článek

Biden vyvrací problémy s pamětí. Jsem nejkvalifikovanější osobou pro úřad hlavy státu, tvrdí

Přečíst článek

Karel Pučelík: Trump vybírá spolukandidáta. O místo viceprezidenta se může ucházet jen jeho oddaný následovník

Kampaň Donalda Trumpa už patrně vybírá potenciálního kandidáta na viceprezidentský post. Přestože se hraje o hodně, nejde v konkursu o kompetence nebo zkušenosti, ale hlavě o jednu vlastnost. A to absolutní oddanost.

Přečíst článek
Šéf ANO Andrej Babiš

Babiš použil proti zavedení korespondenční volby Trumpovu taktiku, uvedl server Politico

Je to už dlouho, co bývalý český premiér Andrej Babiš používal ve volební kampani čepici s nápisem Silné Česko inspirovanou Donaldem Trumpem. Nyní ovšem sáhl po jeho taktice znovu, tentokrát při tažení opozice proti vládou navrhovanému zavedení korespondenční volby. Lídr populistického opozičního hnutí ANO se snaží odvrátit zavedení poštovního hlasování a stejně jako Trump o Joeu Bidenovi tvrdí o vládě, že se snaží ukrást hlasy, píše bruselský web Politico.

Přečíst článek
Novinářka Jean Carrollová

Trump je vinen, rozhodl soud. Poškozené novinářce musí zaplatit skoro dvě miliardy

Soud v New Yorku nařídil bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi zaplatit dalších 83,3 milionu dolarů (asi 1,9 miliardy korun) novinářce Jean Carrollové jako odškodnění za poškození její pověsti. Trump novinářku pomlouval, že je lhářka, poté, co jej Carrollová obvinila, že ji sexuálně zneužil. Bývalý americký prezident v reakci na verdikt přislíbil, že se odvolá.

Přečíst článek
Americký exprezident Donald Trump

V souboji, který většina Američanů nechce, by Trump nad Bidenem zvítězil, uvedl průzkum

Americký exprezident Donald Trump by podle aktuálních průzkumů zvítězil v očekávaném souboji o Bílý dům s nynější hlavou státu Joem Bidenem. Jeho současnou převahu potvrzuje nová sondáž společnosti Ipsos pro agenturu Reuters, podle níž by pro republikána hlasovalo 40 procent voličů, zatímco pro demokrata Bidena 34 procent.

Přečíst článek
Donald Trump zvítězil v primárkách v New Hampshire

Karel Pučelík: Trump vítězství oslavil stylem mafiánského bosse, Biden symbolicky vyhrál i bez kampaně

Republikánské primárky v New Hampshire vyhrál Donald Trump, který se následně opřel do své jediné konkurentky Nikky Haleyové. Mezi demokraty uspěl Joe Biden, i když v podivných a bezvýznamných volbách o hlasy oficiálně vůbec nestál. Rýsuje se tak repríza posledního prezidentského duelu.

Přečíst článek
Donald Trump v Bruselu

Lukáš Kovanda: Euro naši bezpečnost nezvýší, důležitější jsou vztahy s Trumpem

Pro českou bezpečnost mohou být brzy zásadní dvě věci: dobré vztahy s Trumpem a plnění závazků vůči NATO, píše ve svém komentáři hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Trump zvítězil v republikánských primárkách v New Hampshire

Trump zvítězil v republikánských primárkách v New Hampshire

Bývalý americký prezident Donald Trump podle očekávání zvítězil v úterních republikánských primárkách ve státě New Hampshire a přiblížil se tak stranické nominaci do listopadových prezidentských voleb ve Spojených státech. Na základě svých odhadů to dnes uvedla agentura AP.

Přečíst článek
Guvernér DeSantis vzdal boj o republikánskou nominaci na prezidenta

Guvernér DeSantis vzdal boj o republikánskou nominaci na prezidenta. Podpořil Trumpa

Guvernér amerického státu Florida Ron DeSantis, který byl před rokem považován za hlavního vyzyvatele exprezidenta Donalda Trumpa, odstoupil z boje o nominaci Republikánské strany do listopadových prezidentských voleb. Rozhodnutí oznámil ve videu zveřejněném na sociální síti X. Tak jako další neúspěšní kandidáti i DeSantis podpořil kampaň Trumpa.

Přečíst článek
Iowa jasně podpořila nominaci Trumpa na prezidenta

Mnozí šéfové amerických firem se znovuzvolení Trumpa obávají, ale nahlas o tom nepromluví

Mnoho vedoucích postav amerických firem chápe, jaké riziko by přinesl návrat Donalda Trumpa do Bílého domu. Druhé období by pravděpodobně bylo horší než to první. Veřejně už o tom však šéfové společností nemluví. Mohlo by se jim to vymstít.

Přečíst článek
Bývalý americký prezident Donald Trump

„Hluboce depresivní večer“. Trump se v kampani nenadřel, přesto však výrazně vyhrál

Americký exprezident Donald Trump navzdory všem soudům a obviněním vyhrál první kolo souboje o republikánskou nominaci v Iowě. Množina jeho protikandidátů se zužuje, ale jeho nejbližší soupeři stále doufají v průlom. Více se ukáže příští týden.

Přečíst článek
Reklama

News box

U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme