Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

developer - informace o tématu

Reklama

News box

Podílové fondy v dubnu spíše ztrácely, ale za čtyři letošní měsíce vesměs dále vydělávají. Akciové fondy do konce dubna vynesly 6️⃣,5️⃣ procenta, dluhopisové fondy 0,3 procenta a smíšené fondy 2,7 procenta. Fondy byly převážně ve výrazném plusu i za rok 2023.
Americká administrativa prezidenta Joea Bidena se chystá uvalit 📈 vysoká cla na čínské elektromobily a další zelené technologie vyrobené v této asijské zemi. Píše to agentura AP s odkazem na nejmenované zdroj z americké vlády. 
Prezidenti Německa, Rakouska a Itálie ve společném článku  vyzvali voliče k ochraně společných hodnot v červnových volbách do Evropského parlamentu. Pluralismu či právní stát čelí ve světě zpochybňování, píší ve společném článku, který dnes vydal deník Tagesspiegel, Frank-Walter Steinmeier, Alexander Van der Bellen a Sergio Mattarella. 
Nejméně 3️⃣ lidé zemřeli a dalších sedm je zraněných po zásahu zásobníku ropy u obce Roveňky ve východoukrajinské Luhanské oblasti anektované Ruskem. Podle agentury TASS to uvedlo proruské vedení takzvané Luhanské lidové republiky (LNR), které úder připsalo ukrajinským silám.
Reklama
Reklama
Doporučujeme