Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Developer: Na Prahu Češi mít nebudou. Kladno bude alternativou

Petra Jansová

Praha má velký potenciál výstavby. Rozvojových lokalit nicméně ubývá a většinou jsou v rukou velkých developerů. „Hlavní město přesto neopouštíme. Naopak. Velký potenciál vidíme také ve středních Čechách,“ přibližuje v dalším díle podcastu Realitní Club Jakub Vais, spolumajitel a generální ředitel skupiny EBM.

Reklama

Skupina EBM, která v Praze cílí na luxusní segment, má v plánu postavit zhruba osm stovek bytů na Kladně. Jde o dva projekty na dvou rozdílných místech. Jeden z pozemků se nachází v blízkosti kladenského nádraží.  I další projekt se nachází v blízkosti zastávky rychlodráhy.

„Rychlodráha se už začala stavět. Skvělá dopravní dostupnost je velkou přidanou hodnotou těchto pozemků,“ dodává Vais.

Kladenská Poldovka se probírá k životu.

REPORTÁŽ: Kladenská Poldovka vstává z popela. Sloužit bude průmyslu, možná i kultuře

Bývala jednou z nejslavnějších továren. Ve své hvězdné éře zaměstnávala více než 20 tisíc lidí. Dnes je areál kladenské Poldovky jedním z největších a také nejatraktivnějších brownfieldů v Čechách. Tisíce metrů čtverečních se proto začínají sanovat a měnit. Působí tu hned několik subjektů.

Přečíst článek

V těchto projektech cílí skupina EBM na cenovku pod 100 tisíc korun za metr čtvereční. „Věříme, že lidé pak dají přednost bytu na Kladně, z něhož se dostanou do centra Prahy za půl hodiny, před bytem na Zličíně nebo ve Kbelích odkud musí 15 minut autobusem na metro,“ vysvětluje Vais.

Kladno má podle něj obrovský potenciál kvůli tomu, že má plnou občanskou vybavenost a je na vlaku.

„Na vlak sázíme. A kdyby to tak nebylo, tak do Kladna nejdeme. Všeobecně projekty na rychlodráze jsou velmi atraktivní,“ dodává Vais s tím, že na byty v Praze zkrátka Češi nebudou mít a budou muset hledat alternativu.

Nový díl podcastu Realitní Club, jehož hostem byl Jakub Vais, spolumajitel a generální ředitel skupiny EBM, si můžete poslechnout v úvodu tohoto článku nebo na vaší oblíbené podcastové platformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts a Apple Podcasts.

Prokop Svoboda, majitel realitky

Lidé nahromadili peníze, teď je zase vrhnou do nemovitostí. Ceny neklesnou, říká Prokop Svoboda

Lidé, zejména ti movitější, kumulovali poslední dva roky zdroje, říká Prokop Svoboda, majitel a zakladatel realitní společnosti Svoboda & Williams. A teď pomalu přichází čas, kdy tyto peníze opět vrhnou do nemovitostí. „Možná měli pocit, že jim peníze plesnivěly na účtu,“ říká Svoboda.

Přečíst článek

Jak investovat do nemovitostí v nejisté době, radí experti

Liší se budoucnost realitního trhu v Česku od západní Evropy? A má v aktuálním prostředí smysl se investičně dívat za hranice? Tyto a další otázky zodpověděli experti na Investiční snídani s podtitulem Evropský realitní trh – příležitosti ve volatilním prostředí, kterou pořádala společnost EMUN ve spolupráci s hlavním partnerem KPMG ČR. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Natáčení podcastu s Luďkem Sekyrou.
video

Luděk Sekyra: Na Smíchově vzdáme úctu ženám, na Rohanu filosofům

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme