Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Developer z Vietnamu oklamal desetitisíce investorů. Vytáhl z nich více než 28 miliard

Vietnamská firma Van Thinh Phat údajně připravila desítky tisíc investorů o miliardy
ČTK
 ČTK

Vietnamská developerská společnost Van Thinh Phat Holdings Group podle policejního prohlášení mezi lety 2018 a 2020 podvedla až 42 tisíc investorů a připravila je o celkem 30 bilionů dongů (asi 28,3 miliardy korun) na prodaných nelegálně vydaných dluhopisech.

Reklama

Ředitelka společnosti Truong My Lan byla v případu zatčena už loni, dnes však ministerstvo veřejné bezpečnosti poprvé oznámilo sumu, která v údajném trestném činu figuruje, píše server The Business Times.

Vzhledem k velkému množství obětí s poškozenými spolupracují policejní oddělení a úřady na úrovni provincií a měst, uvedlo ministerstvo. Soud s obviněnou bývalou ředitelkou zatím nezačal a firma Van Thinh Phat nereagovala na žádost Reuters o komentář.

Vietnamské úřady se v poslední době snaží aktivněji potírat finanční podvody a korupci; policie kromě Van Thinh Phat zatýkala i v dalších velkých firmách, a dokonce i regulačních úřadech. Komunistický prezident Vo Van Thuong, jenž složil přísahu letos v březnu, si boj s korupcí vytyčil jako jednu z hlavních priorit. V červenci odsoudil soud v Hanoji k odnětí svobody 54 lidí, včetně vysoce postavených úředníků a bývalého ministra, za korupci a vymáhání peněz z lidí, kteří se během pandemie covidu-19 vraceli do Vietnamu repatriačními lety.

Obchodování s akciemi zadluženého čínského developera Evergrande je zastaveno

Nekonečný příběh Evergrande. Obchodování s akciemi zadluženého developera je pozastaveno

Obchodování s akciemi zadlužené čínské realitní společnosti China Evergrande je znovu pozastaveno. Podle serveru BBC se objevují zprávy, že jejího šéfa sleduje policie. Už na začátku týdne přitom vyšlo najevo, že byli zadrženi i další současní a bývalí vedoucí pracovníci společnosti.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme