Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Developer z Vietnamu oklamal desetitisíce investorů. Vytáhl z nich více než 28 miliard

Vietnamská firma Van Thinh Phat údajně připravila desítky tisíc investorů o miliardy
ČTK
 ČTK

Vietnamská developerská společnost Van Thinh Phat Holdings Group podle policejního prohlášení mezi lety 2018 a 2020 podvedla až 42 tisíc investorů a připravila je o celkem 30 bilionů dongů (asi 28,3 miliardy korun) na prodaných nelegálně vydaných dluhopisech.

Reklama

Ředitelka společnosti Truong My Lan byla v případu zatčena už loni, dnes však ministerstvo veřejné bezpečnosti poprvé oznámilo sumu, která v údajném trestném činu figuruje, píše server The Business Times.

Vzhledem k velkému množství obětí s poškozenými spolupracují policejní oddělení a úřady na úrovni provincií a měst, uvedlo ministerstvo. Soud s obviněnou bývalou ředitelkou zatím nezačal a firma Van Thinh Phat nereagovala na žádost Reuters o komentář.

Vietnamské úřady se v poslední době snaží aktivněji potírat finanční podvody a korupci; policie kromě Van Thinh Phat zatýkala i v dalších velkých firmách, a dokonce i regulačních úřadech. Komunistický prezident Vo Van Thuong, jenž složil přísahu letos v březnu, si boj s korupcí vytyčil jako jednu z hlavních priorit. V červenci odsoudil soud v Hanoji k odnětí svobody 54 lidí, včetně vysoce postavených úředníků a bývalého ministra, za korupci a vymáhání peněz z lidí, kteří se během pandemie covidu-19 vraceli do Vietnamu repatriačními lety.

Obchodování s akciemi zadluženého čínského developera Evergrande je zastaveno

Nekonečný příběh Evergrande. Obchodování s akciemi zadluženého developera je pozastaveno

Obchodování s akciemi zadlužené čínské realitní společnosti China Evergrande je znovu pozastaveno. Podle serveru BBC se objevují zprávy, že jejího šéfa sleduje policie. Už na začátku týdne přitom vyšlo najevo, že byli zadrženi i další současní a bývalí vedoucí pracovníci společnosti.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme