Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

developer - informace o tématu

Logistický areál v Kojetíně na Moravě, kde nyní působí již druhý sklad Amazonu.

Amazon v Kojetíně otevře logistické centrum za pět miliard. Zaměstná dvě tisícovky lidí i roboty

Pětimiliardové obří logistické centrum pro Amazon v moravském Kojetíně je hotovo.  Zaměstná dvě tisícovky lidí i roboty.

Přečíst článek
Jak bude vypadat bytový dům Happi v Horních Měcholupech na Praze 15 - vizualizace.

Finský styl bydlení Čechy docela láká. Developer ze severu už u nás rozjel skoro třicítku projektů

Developer YIT staví v Praze bytové domy ve finském stylu. K dokončeným 22 tuzemským projektům a aktuálně rozestavěné šestici přidal v červnu další lokalitu v Horních Měcholupech. Severská architektura ale oslovuje patrně i naše sousedy, protože se postupně rozrůstá i slovenská pobočka, která má nyní „rozjetých“ sedm developerských projektů.

Přečíst článek
Kampus Dock v pražské Libni byl oficiálně dokončen.

Další brownfield v Praze zmizel. Poslední objekt v libeňském Docku má kolaudaci

Za 15 let více než 120 tisíc metrů čtverečních rezidenčních ploch vzniklo kolem dvou slepých ramen Vltavy v pražské Libni. Poslední objekt rozsáhlé přeměny jednoho z pražských brownfieldů byl zkoulaudován.

Přečíst článek
V Modřanech vznikne nová rezidenční čtvrť.

Splachování dešťovou vodou, zelené střechy a soláry. V modřanském brownfieldu vznikne nová čtvrť

Až 47procent úspory pitné vody a schopnost absorbovat až 15 tun uhlíku ročně díky zeleni a zeleným střechám nabídne nově vznikající rezidenční čtvrť v Modřanech. Nejenom díky tomuto projektu se jeho investor dostal do prestižního seznamu Europe's Climate Leaders 2022, upozornil na to deník Financial Times.

Přečíst článek
Nájmy zdražují, nájemní domy jsou teprve rozestavěné, a s nízkou cenou v nich nelze počítat

Dalibor Martínek: Nájmy v blízké budoucnosti? Přátelé, kdo na to má

Jak se vyvine situace s nájmy? Žádné dobré zprávy nejsou na obzoru. Nájmy zdražují, další nájemní domy jsou teprve rozestavěné, a s nízkou cenou v nich nelze počítat. A projekty Prahy? Tak o tom za chvilku.

Přečíst článek
Projekt Lastavice v Srbsku

Češi na Bělehrad. Miliardový projekt v srbské metropoli dostal zelenou

Téměř 500 bytů, 40 obchodů a 650 parkovacích míst co nevidět postaví český developer v srbské metropoli. Výstavba dvoumiliardového projektu Lastavice v centru Bělehradu začne v březnu.

Přečíst článek
Vladislav Dykast, Finep

Vladislav Dykast z Finepu: Povinné odvody městu přiblíží dostupné bydlení. Musí se ale změnit legislativa

Pražští radní výrazně změnili pravidla pro developery. Investoři, kteří budou chtít v Praze stavět, budou městu přispívat 700 korun za každý metr čtvereční hrubé podlažní plochy. Ti, kteří budou pro svůj projekt potřebovat změnu územního plánu, dají na rozvoj území a infrastruktury 2300 korun za metr.

Přečíst článek
Výstavba bytů v Česku

Cesta z bytové krize? Vede přes rychlejší stavební řízení, míní čeští developeři

Přepracování stavebního zákona je jednou z priorit nové vlády. Po zefektivnění stavebního řízení volají i tuzemští developeři. Jen tak se vyřeší současná bytová krize a otázka nedostupného bydlení, odpovídají zástupci předních developerských společností v anketě Newstreamu.

Přečíst článek
Projekt Lihovar

Trigema prodává první byty z miliardového projektu na Smíchově

Investiční skupina Trigema zahájila prodej prvních bytů z dlouho chystaného čtyřmiliardového projektu zlíchovského Lihovaru na pražském Smíchově.

Přečíst článek
Okolí stanice Metra D

Urbanismus kolem stanice Olbrachtova navrhnou nizozemští architekti

Urbanismus u stanice metra D Olbrachtova navrhnou architekti nizozemského ateliéru Benthem Crouwel Architects, jejichž projekt vzešel z mezinárodní architektonické soutěže.

Přečíst článek
Projekt Duga v Bělehradu.

Levnější pozemky a rychlejší „stavebko” žene české developery na Balkán

Výhodnější odkup pozemků a především rychlejší stavební řízení vhání tuzemské developery do Bělehradu. V srbské metropoli staví byty, kanceláře i logistická centra.

Přečíst článek
Reklama

News box

Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského v loňském roce snížil svůj provozní zisk (EBITDA) na 3️⃣,6️⃣ miliardy eur (zhruba 90,7 miliardy korun). Meziročně jde o pokles o 17 procent. Do hospodaření se promítl pokles cen energií na trhu. Kompletní energetická divize Křetínského skupiny EP Corporate Group (EPCG) pak zaznamenal provozní zisk 7,3 miliardy eur (skoro 184 miliard korun).
Případné zdražení 🍇 ovoce a zeleniny závisí podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy také na tom, jak dopadne úroda v dalších evropských zemích. Výkyvy počasí budou ale podle něj v budoucnu nejspíš čím dál častější, a je tak potřeba hledat cesty, jak jim české zemědělství přizpůsobit, řekl.
Americká polovodičová společnost Micron Technology získá od vlády až 6️⃣,1️⃣4️⃣ miliardy dolarů (144,2 miliardy korun) na výstavbu dvou továren na výrobu čipů v USA. Dohoda má pomoci financovat továrny ve státech New York a Idaho. Peníze budou vyplaceny na základě zákona o čipech a vědě z roku 2022, jehož cílem je podpořit domácí výrobu čipů a snížit závislost na dodávkách z Číny a Tchaj-wanu.
Elektromobily a digitální konektivita jsou hlavním tématem největšího čínského autosalonu, který začal v Pekingu. Přední světové automobilky a začínající výrobci 🚗 elektromobilů tam představují nové modely a koncepční vozy se zaměřením na přeměnu Číny v hlavní trh a výrobní základnu digitálně propojených elektromobilů, uvedla agentura AP.
Tržby dopravce RegioJet loni přesáhly 3,4 miliardy korun, což je meziročně o 600 milionů víc. Vlaky a autobusy převezly téměř 12 milionů cestujících, což je 📈 růst o víc než milion. Rekordní by měl být zisk před zdaněním. Podle předběžných neauditovaných výsledků se očekává, že přesáhne půl miliardy korun, sdělila mluvčí společnosti Alexandra Janoušek Kostřicová.
Skupina České dráhy (ČD) loni hospodařila se ziskem 3️⃣,8️⃣ miliardy korun. Oproti předchozímu roku je to výsledek o 3,4 miliardy korun lepší. Zároveň se jedná o nejlepší hospodářský výsledek skupiny od roku 2008. Zisková byla kromě nákladní dopravy loni po třech ztrátových letech také osobní doprava. 
Finanční ústav Deutsche Bank v prvním čtvrtletí 📈 zvýšil zisk po zdanění o osm procent na 1,3 miliardy eur (32,8 miliardy korun). Výsledky překonaly očekávání hlavně díky divizi investičního bankovnictví, uvedla dnes největší německá banka v tiskové zprávě.
Opoziční hnutí ANO napadlo u 👨‍⚖️ Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí vládního konsolidačního balíčku. Ustanovení jsou platná od začátku letošního roku. Straně vadí mimo jiné retroaktivní ustanovení u spoření, kdy se snížení příspěvku dotýká i smluv uzavřených před lednem 2024. 
Ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat  demisi. Podrobnosti sdělí Langšádlová společně s předsedkyní strany Markétou Pekarovou Adamovou a prvním místopředsedou TOP 09 Vlastimilem Válkem na briefingu, který se uskuteční ve 13:30 v Poslanecké sněmovně. 
Americká společnost International Business Machines (IBM) koupí za 6️⃣,4️⃣ miliardy dolarů (150,8 miliardy korun) firmu HashiCorp, která se specializuje na vývoj nástrojů pro správu cloudové infrastruktury a automatizaci procesů. Informovala o tom společnost IBM v noci na dnešek. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme