Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Crestyl spustil v Praze výstavbu Semerínky. S byty od pěti milionů korun

Projekt společnosti Crestyl v Praze s názvem Semerínka
Crestyl, s laskavým svolením

Developer Crestyl zahájí výstavbu 185 bytů v pražských Radlicích za 1,5 miliardy korun. Projekt s názvem Semerínka bude sestaven ze čtyř různě vysokých bloků a ve vnitroblocích by měla být komunitní zahrada a zázemí pro rodiny a děti. Byty by měly být dokončeny na konci roku 2025 a generálním dodavatelem stavby je Metrostav. Za podobou stojí architektonické studio Davida Chmelaře, venkovní prostory navrhl zahradní architekt Petr Hodonický, uvedl developer.

Reklama

„Projekt je zajímavý i tím, že jej na rozdíl od většiny dalších postavíme celý najednou, takže jeho obyvatele již nebudou rušit žádné další fáze výstavby," řekl obchodní ředitel společnosti Crestyl Viktor Peška.

Byty od 6,4 milionu

Byty budou o dispozicích od 1+kk do 4+kk v cenovém rozmezí přibližně mezi 4,8 až 19,3 miliony korun. Většina z nich bude mít lodžii nebo předzahrádku. Podle tiskové zprávy by projekt měl také mít dostatek parkovacích míst v podzemních garážích včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. V okolí Semerínky právě vzniká další moderní zástavba zajišťující základní občanskou vybavenost.

Palác Savarin se rekonstruuje.

Co se děje za plachtou. Unikátní pohled na nejstřeženější staveniště v Praze

Už několik měsíců je jeden z nehonosnějších paláců Na Příkopě zahalen lešením a zelenou sítí. V barokním domě totiž probíhá kompletní rekonstrukce, která by měla být hotová už za rok. V Paláci Savarin po jejím dokončení bude i nadále kasino, ale i restaurace, veřejnosti mají sloužit také další prostory.

Přečíst článek

Crestyl je česká developerská a investiční společnost tvořená několika firmami sdruženými v holdingu. Vznikla v roce 2007, kdy odkoupila část své původně vlastnické developerské firmy ICKM. V současné době se věnuje rozvoji více než 15 projektů v České republice s celkovou investiční hodnotou přesahující 1,2 miliardy eur (29 miliard korun).

Patří k nim i projekt v centru Prahy s názvem Savarin, nedávno dokončená čtvrť DOCK v pražské Libni nebo nově vznikající čtvrť Hagibor u metra Želivského. Kromě České republiky působí firma od roku 2021 také v Polsku.

Projekt společnosti Crestyl v Praze s názvem Semerínka Crestyl, s laskavým svolením

Libeňský projekt společnosti Crestyl

Developer Crestyl získal další miliardový úvěr od německých bank

Skupina Crestyl refincovala výstavbu poslední kancelářské budovy Dock v libeňském projektu. Úvěr ve výši v celkové výši 63 milionů EUR (přes 1,5 miliardy korun) poskytly německé banky Deutsche Pfandbriefbank (pbb) a Helaba.

Přečíst článek

Čtvrť Emila Kolbena

Absolutním vítězem Realitní projekt roku se stala čtvrt Emila Kolbena

Tři pražské realizace si odnesly ceny pro loňské nejlepší rezidenční developerské projekty. Absolutním vítězem 12. ročníků soutěže Realitní projekt roku stala u odborné poroty druhá etapa čtvrti Emila Kolbena od firmy Skanska Residential, u architektů uspěl projekt Hagibor od Crestyl Real Estate a u veřejnosti vyhrála první etapa rezidence Nuselský pivovar připravovaná společností Penta Real Estate. Výsledky ankety má k dispozici.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Na fasádu paláce Savarin se vrátily zrestaurované sochy.

Aktuálně z nejstřeženějšího staveniště v Praze: Do Savarinu se vrátily barokní sochy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme