Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

design - informace o tématu

Rakve pro zvířata, akustické panely nebo designový nábytek. Recyklovaný odpad nachází nová uplatnění

Udržitelná budoucnost se stává stále skloňovanějším tématem. Této problematice se věnovala i soutěž Reborn design. Účastnili se jí studentky a studenti designu a architektury z českých univerzit. Odborná porota udělila ceny za ekodesign ve čtyřech kategoriích. Jejich společným tématem byl design nových výrobků z recyklovaného odpadu.

Přečíst článek

Jak vybrat svítidla do podhledu: na co se zaměřit a na co dát pozor

Přečíst článek

Pavel Maurer: Moje nejoblíbenější lžička je od Kaplického. Tu od Armaniho jsem si nekoupil

Přečíst článek
Nook Mama design

PROHLÉDNĚTE SI: Zlínský start-up vytváří bezpečné kouty pro kojící matky, v kancelářích i nemocnicích

V čekárně ambulance pro rizikové novorozence a kojence Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně je maminkám nově k dispozici přebalovací a kojicí box Nook Mama z dílny zlínského studia Archetypo. Praktický a unikátní designový koutek nabízí řešení, jak dítě nakojit či přebalit v soukromí a patřičném komfortu, ale zároveň na dohled od ordinace a bez ztráty přehledu o okolí.

Přečíst článek
Twitter, který vlastní Elon Musk, se potýká s poklesem z příjmů z reklam. Chce proto tržby zvýšit prodejem uživatelských jmen.

Musk zacouval. Omluvil se zaměstnanci, který se o svém vyhazovu dozvěděl z Twitteru

Majitel americké společnosti Twitter Elon Musk se omluvil bývalému zaměstnanci z Islandu, s kterým si na stejnojmenné platformě vyměnil sérii nepříjemných tweetů. Tweety se týkaly dotazu, který pracovník oddělení produktového designu Halli Thorleifsson vznesl ohledně toho, zda je ve firmě ještě zaměstnán, nebo ne. Následně se dozvěděl, že byl propuštěn, uvedla BBC.

Přečíst článek
Jednou z nejvíce pozoruhodných prostor domu Jima Carreyho je soukromé kino ve stylu Art Deco s kostýmy z Carreyho filmů.

Jim Carrey prodává dům za více než půl miliardy. Včetně kina ve stylu Art Deco

Slavný herec Jim Carrey se po třiceti letech rozhodl prodat svůj útulný, osobitý a uměním prodchnutý dům v Los Angeles. Důvodem je, že už v něm netráví tolik času. Cena za 1180 metrů čtverečních bytové plochy s pěti ložnicemi i kinem ve stylu Art Deco je 28,9 milionu dolarů (asi 627 milionů korun).

Přečíst článek

Soutěž Visa Czech Top Shop 2022 jde do finále. Hlasujte pro svého favorita

Finále třetího ročníku soutěže Visa Czech Top Shop 2022 se blíží. Která z dvanácti prodejen se stane tou „nej“? Podpořte v hlasování svého favorita. Newstream je mediálním partnerem soutěže.

Přečíst článek
IKEA

Ikea v ČR utržila skoro 12 miliard. K výročí chystá retro kolekci

Nábytkářská síť Ikea ČR v uplynulém finančním roce, který trval od 1. září 2021 do 31. srpna 2022, zvýšila tržby o 22 procent na 11,9 miliardy korun. Hospodářský výsledek společnost neuvedla. V předchozím finančním roce vykázala Ikea ve výroční zprávě zisk 592 milionů korun.

Přečíst článek
Designové pokoje v hotelu Andaz Prague.

Nejkrásnější hotelové pokoje jsou letos podle prestižní světové soutěže v Praze

Jedna z nejprestižnějších designérských soutěží světa SBID International Design Awards poslala cenu za rok 2022 i do Prahy. Za vítěze pro kategorii hotelových pokojů a apartmá si odborná porota vybrala interiéry letos na jaře otevřeného pětihvězdičkového hotelu Andaz Prague v pražském Cukrovarnickém paláci. 

Přečíst článek
Hotel Augustine ve svátečním

GALERIE: Jak si nejlépe užít Vánoce? Třeba v luxusním hotelu

Ústřice, kaviár, foie gras, kubistický design i augustiniánská knihovna a historie staré Prahy. Na to láká malostranský hotel Augustine. Nyní také na vánoční a novoroční program.

Přečíst článek
Endesa pavilon

GALERIE: Krásné, nebo bizarní? Jedenáctka pozoruhodných budov světa, které využívají energii ze slunce

Sluneční skála připomínající obrněný krunýř pásovce, terasovitá rýžová políčka z čínského venkova, koule s pohyblivou stěnou, obří nelogické puzzle nebo čínský drak či vlny. I takto mohou vypadat inspirace pro moderní domy budoucnosti, jejichž architekti při návrzích promýšleli, jak zakomponovat do budovy a jejího fungování slunce a jeho energii. Prohlédněte si jedenáct zajímavých budov světa s impozantní fasádou ze solárních panelů.

Přečíst článek
Takto bude vypadat lanovka na Petřín.

Lanovku na Petřín navrhne česká designérka Marešová, autorka ikonické tramvaje T3 Coupé

Vítězem mezinárodní soutěže na novou podobu vozidel lanovky na Petřín se stalo české studio Anna Marešová Designers, které je také autorem konceptu ikonické výletní tramvaje T3 Coupé.

Přečíst článek
Design a transformace. Příběhy českého designu 1990–2020, výstava

Od cibuláku k 3D tisku. Proměny českého designu mapuje výstava v Bruselu

Ukázat zdařilé české výrobky, ale i historické a společenské pozadí, na kterém vznikaly. Takový je hlavní cíl výstavy o proměnách českého designu, která tento týden začíná v bruselském Design Museum Brussels při příležitosti českého předsednictví v Radě Evropské unie. Návštěvníci na ní uvidí například historický závodní vůz značky Škoda či výrobky ze skla a porcelánu. Vyzkoušet si budou moci také počítačovou hru brněnského studia Amanita Designs.

Přečíst článek
Reklama

News box

Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Čínská společnost ByteDance navzdory tlaku ze Spojených států nemá v úmyslu prodat svoji videoaplikaci TikTok. Spojené státy přijaly zákon, který firmu k takovému postupu nutí, jinak bude v Americe TikTok zakázán. Uvedl to server zpravodajské televize BBC. Odvolává se na oznámení firmy na jejím oficiálním účtu na sociální síti Toutiao, kterou ByteDance vlastní. Číst více
Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme