Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

design - informace o tématu

Rony Plesl
video

Umění je jako každý byznys. Musíte investovat, jinak se neprosadíte, říká Rony Plesl

V dalším z dílů pořadu Victory Club na newstream.cz se představí Rony Plesl. Jedna z nejvýraznějších osobností českého designu se v posledních letech stále více soustředí na volnou tvorbu a chce s ní uspět v globální konkurenci.

Přečíst článek
Chata na kolách

Pohodlnější než karavan a dostupnější než chata na Lipně. To jsou minidomky na kolech

Přečíst článek

Legendární exšéf Disney Iger koupil podíl v miliardové grafické společnosti Canva. A bude jim radit

Přečíst článek
Designér Jan Plecháč

Luxus pro všechny? Sklárny Moser se spojily s předním designérem

Sklárny Moser se spojily s designérem Janem Plecháčem. Držitel několika prestižních designérských ocenění, který se prosadil i v zahraniční konkurenci, se stal jejich kreativním ředitelem.

Přečíst článek
Amazon, ilustrační foto
video

Amazon obrací svůj byznys. Otevře kamenný obchod s módou nacpaný chytrými technologiemi

Americký internetový prodejce Amazon letos otevře svůj první kamenný obchod s oblečením, který bude využívat moderní technologie. Mimo jiné zákazníkům za pomoci algoritmu nabídne, co by si měli vyzkoušet, píší světové agentury.

Přečíst článek
Rony Plesl navrhl pro Prague City Turism limitovanou edici křišťálových sklenic.
video

Jaká je role peněz v umění? Již zítra odpoví Rony Plesl ve Victory Clubu

Rony Plesl je nejvýraznější postava tuzemského designu. Proč se v posledních letech soustředí víc na volnou tvorbu? Jak těžké je prosadit se ve světové konkurenci? A jakou roli hrají peníze v umění? Sledujte již zítra další díl pořadu Victory Club.

Přečíst článek
Světelná instalace české sklářské firmy Lasvit.

Lasvit na milánském týdnu designu osloví až 10 tisíc potenciálních klientů

Lasvit prezentuje české sklářské řemeslo na prestižní přehlídce světového designu Milano Design Week. Potenciální klienty lákají na instalaci umístěnou v budově Českého centra v Miláně.

Přečíst článek
Lukáš Krpálek

Olympijská móda. To jsou Armani, Ralph Lauren i ekomodely

Pomyslný souboj na olympiádě v Tokiu probíhá také v oblasti oblečení jednotlivých výprav. Naskočily do něj slavné módní značky i firmy známých designérů a celebrit. Trendem jsou eco-friendly modely.

Přečíst článek
Jedna z vyhlídek na kopci Strážné v Jablonci nad Nisou.

Krkonošská novinka: Místo klasické rozhledny pět drobných vyhlídek

Rokytnice nad Jizerou má od minulého týdne novou atrakci. Sérii drobných vyhlídek na vrcholu Stráž navrhli architekti z libereckého studia Mjölk.

Přečíst článek
Kanceláře společnosti Livesport.

Kanceláře budoucnosti? Je v nich plech i zeleň

Plechové desky stolů, květiny čistící vzduch a židle, které se automaticky přizpůsobí tělu. Tak vypadají kanceláře pro zaměstnance technologické společnosti Livesport od architektonické ateliéru Reaktor.

Přečíst článek
Freedomek v Tachově.

Vypadá jako baťovský domek ve Zlíně, jen je ze dřeva. Postavili ho za osm hodin

Variabilita, možnost jednoduchého přemístění a především rychlost výstavby. Dřevěný domek postavili v Tachově na Plzeňsku za pouhých osm hodin.

Přečíst článek
Návštěvnické centrum v rezervaci plameňáků v Abu Dhabi.

Čeští architekti v cizině. Autor kobek na pražské náplavce bodoval v Emirátech

V Praze se podepsal pod revitalizaci Náplavek, v Abú Zabí vyroste podle projektu architekta Petra Jandy návštěvnické centrum rezervace plameňáků.

Přečíst článek
Švýcarské hodinky jsou novodobou investicí.

Švýcarské hodinky se vracejí. Jejich prodej opět roste

Nástup chytrých zařízení a pandemie mohly zasadit definitivní ránu švýcarské vysoké hodinařině. Realita je však jiná. S novými statistikami prodejů skutečně drahých hodinek se ukazuje, že top značky se vracejí a mají možnost se během pouhých čtyř let vrátit k předpandemickým prodejům. Jak je to možné? Budou se muset změnit. A to pořádně.

Přečíst článek
Reklama

News box

Mediální společnost Trump Media & Technology Group (TMTG), jejímž většinovým majitelem je bývalý americký prezident Donald Trump, ❌ ukončila spolupráci s auditorskou firmou BF Borgers, kterou v pátek americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) obvinila z rozsáhlého podvodu. 
Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) dnes nechal předvolat do Černínského paláce ruského velvyslance v Česku Alexandra Zmejevského kvůli kybernetickým útokům 💻 na české instituce a kritickou infrastrukturu. Informace Blesk.cz potvrdil mluvčí ministerstva Daniel Drake. Ke stejnému kroku minulý týden přistoupilo Německo. Číst více
Evropská komise schválila prodej americké společnosti U.S. Steel  japonské Nippon Steel za 14,9 miliardy dolarů (zhruba 345 miliard korun). Komise uvedla, že obchod navzdory politickým tlakům ve Spojených státech nenarušuje hospodářskou soutěž.
Generálním ředitelem americké pobočky skupiny Czechoslovak Group (CSG) se stal bývalý důstojník americké armády Paul Lemke. Průmyslově-technologickému holdingu Michala Strnada má pomoci v růstu na americkém trhu a rozvoji obchodních vztahů s tamními klíčovými obchodními partnery.  Číst více
Pražský městský soud 👨‍⚖️ se začal zabývat žalobou Agrofertu ze svěřenských fondů expremiéra Andreje Babiše (ANO), kterou holding podal na hnutí STAN a jeho předsedu a ministra vnitra Víta Rakušana. Agrofert požaduje, aby STAN a Rakušan odstranili ze svých stránek a sítě X příspěvky, kde se podle něj snaží vyvolat dojem, že holding protiprávně odposlouchává hovory třetích osob. 
Skupina Creative Dock , která se zaměřuje na budování digitálních firem, koupila stejně zaměřenou mnichovskou společnost Mantro Product Studio ze skupiny Mantro Group. Strategická akvizice má za cíl zejména umístění pozice Creative Docku v evropském regionu německy mluvících zemí ze strojírenství a energetiky Číst více
Zisk státního podniku Řízení letového provozu ČR 🛬 (ŘLP) loni meziročně vzrostl o téměř 82 procent na 320 milionů korun. To se podle generálního ředitele Jana Klase podařilo jak zvýšením výnosů, tak i přísným sledováním nákladů v důležitých oblastech. Celkové výnosy firmě stouply meziročně o 21 procent ze 3,6 miliardy předloni na téměř 4,4 miliardy korun. 
V Polsku už neexistuje riziko vážného porušení zásad právního státu, oznámila šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová. EU proto ukončí řízení kvůli stavu vlády práva, kterému Varšava čelila více než šest let. Takzvaná procedura podle článku 7 Smlouvy o Evropské unii byla proti Polsku spuštěna v roce 2017. 
Energetické skupiněPražská energetika (PRE) loni klesl čistý zisk meziročně o 6,5 procenta na 3,12 miliardy korun. Výnosy naopak stouply o 26,5 procenta na téměř 48,2 miliardy. Vyplývá to z výroční zprávy PRE. Jako důvod poklesu zisku firma uvádí nárůst daňového zatížení v důsledku změny daňových předpisů.
Česká spořitelna jedná o zařazení nemovitostního fondu Reico 🏢 do struktury české pobočky Erste Asset Management. V případě dokončení těchto jednání zůstane Reico dál součástí mateřské Erste Group. Pro podílníky fondu ani pro zaměstnance tak případný přesun nebude znamenat žádnou změnu, řekl mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.
Reklama
Reklama
Doporučujeme