Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

cestovní ruch - informace o tématu

Hotelová franšíza Wyndham posiluje v Evropě. Za miliardu koupila značku Vienna House

Největší hotelová franšíza na světě Wyndham Hotels & Resorts koupila evropskou hotelovou značku Vienna House za 44 milionů eur (téměř 1,1 miliardy korun). Díky této akvizici získává Wyndham do svého portfolia 23. značku s přibližně 40 hotely. Většina z nich (28) je v Německu. V České republice jsou dva - v Plzni a Praze.

Přečíst článek

REPORTÁŽ: Kultovní thajská pláž Maya Bay je znovu krásná jak před lety. Kazí to však zákazy a omezení

Přečíst článek

Benátky opět zaplnili turisté. Letos se do centra města naposledy podívají zadarmo

Přečíst článek
Dubrovník

Češi si letos za dovolenou chtějí připlatit. Hodně jich ale zůstane doma kvůli šetření

Přečíst článek
Plaba kartou v zahraničí muže přinést skryté poplatky

Platit na dovolené kartou v korunách, nebo eurech? Vláda to vyřešila za vás

Již 1. července vstupuje v účinnost zákon novela zákona o platebním styku, která zabraňuje navyšování poplatků za platbu v zahraničí. Nově má platit povinnost informovat klienta ještě před transakcí jak o použitém směnném kurzu, tak o poplatku za takzvanou dynamickou konverzi.

Přečíst článek
Praha

Dodržujte noční klid a nepijte alkohol na veřejných místech. Praha spustila novou turistickou kampaň

Užívejte a respektujte Prahu, tak zní jedno z hesel nové kampaně, kterou organizace Prague City Tourism (PCT) láká do české metropole turisty. A to jak české, tak i ty zahraniční.

Přečíst článek
Oliver Dlouhý, zakladatel Kiwi.com

Kiwi.com získalo 100 milionů eur od blíže nespecifikovaného investora

Sto milionů eur (2,5 miliardy) pro brněnského prodejce letenek Kiwi.com přichází od předního globálního institucionálního investora. Podmínky a další detaily nákupu konvertibilního dluhopisu travel tech společnosti nebyly zveřejněny. Prostředky Kiwi.com využije na podporu další expanze.

Přečíst článek
Luxusní turecký resort Terezy Maxové
video

REPORTÁŽ: Turecký resort Terezy Maxové nabízí skutečný luxus. Jezdí sem i Češi

Luxusní resort Kaplankaya poblíž tureckého města Bodrum byl letos zařazen mezi top dovolenkové destinace prestižního výběru Daily Mail. Resort, který i nabízí 140 pokojů a 27 vil, vybudovala Tereza Maxová spolu se svým manželem, tureckým miliardářem Burakem Oymenem. Reportér byznysového portálu newstream.cz resort navštívil. „Češi jsou rozhodně mezi návštěvníky z top deseti zemí,“ prozradil Sarp Okçuoğlu, obchodní šéf společnosti Six Senses, která resort provozuje.

Přečíst článek
Paříž

Lepší než před covidem. Paříž se těší z přívalu turistů, hotely výrazně zdražují

Do Paříže se po dvouleté pandemické odmlce vrací turisté. Tamní hotely se plní a cena ubytování výrazně roste, upozorňuje server Bloomberg.

Přečíst článek
ulice Na Příkopě Praha

Štěpán Křeček: Česko je zpět na mapě cestovatelů. Počet zahraničních hostů roste astronomicky

„Česká republika se opět vrátila do map cizinců. V prvním čtvrtletí letošního roku se zvýšil počet hostů ze zahraničí o 1 500 procent,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Přečíst článek
Dovolená s rouškami? Letos nejspíš ještě stále obličejové masky nesundáme.

Konec dvouletého půstu. Počet cestovek zase roste, zda vydrží těžkou sezonu, není jisté

Turistický ruch nejprve zasáhla pandemie, během níž skončily stovky cestovních kanceláří. Nyní jejich byznys narušuje válka na Ukrajině a také enormní inflace, kvůli níž řada lidí bude muset výrazně šetřit.

Přečíst článek
Letiště Václava Havla

Byznys tuzemských cestovek se probouzí. Opatrně jich přibývá

Covid těžce dolehl na byznys tuzemských cestovních kanceláří. Jejich počet se během pandemie snížil o téměř dvě stovky. Některé z nich se nyní do těchto podnikatelských vod vrací. Zatím ale velmi opatrně.

Přečíst článek
Martin Feč

Martin Feč: Private jetem se do Ruska dostanete. My to ale v žádném případě nenabízíme

Během pandemie obliba soukromých letů vzrostla, lidé se dostali do míst, kam by je běžné linky nedopravily, navíc se vyhnuli frontám a potenciální nákaze. Podle Martina Feče z brokerské společnosti Charter Advisory, která lety s private jety zprostředkovává, se tak cílová skupina této formy přepravy rozrůstá. „Už to není jen svět vlastníků firem, ale nově třeba i manažerů z korporátu,“ tvrdí.

Přečíst článek
Itálie, ilustrační foto

Italové po covidovém debaklu vyhlíží dobrou turistickou sezonu. Nevadí, že Rusové nepřijedou

Itálie očekává, že cestovní ruch letos oproti loňsku výrazně ožije. Do země se chystá až 92 milionů turistů, což odpovídá meziročnímu nárůstu o 43 procent. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů 💰 (2,24 bilionu korun). Píší to zahraniční agentury. Zákon ještě musí podepsat americký prezident Joe Biden, který podle agentury Reuters oznámil, že tak učiní během dnešního dne. Číst více
Akcionáři Komerční banky budou dnes hlasovat o výši dividendy z loňského zisku. Představenstvo banky navrhuje vyplatit 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Nárok na dividendu bude mít akcionář, který bude vlastnit akcie banky k 6. květnu 2024. Datum výplaty bylo určeno na 27. května 2024.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok včera předala Evropské komisi požadovanou zprávu o rizicích spojených s novou aplikací TikTok Lite. Evropská komise hrozila TikToku pokutou, pokud zprávu do úterý nepředložil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme