Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

cestovní ruch - informace o tématu

Split

Chorvatsko trápí málo turistů. Země je ale dražší než Španělsko nebo Řecko

Turistická sezóna v Chorvatsku je v plném proudu. Jenže ta nejdůležitější věc chybí. Turisté. Letní sezóna v oblíbené destinaci Čechů přitom začala výborně, ale po relativně krátké době se karta obrátila a země na Balkánském poloostrově zažívá dosti kruté vystřízlivění. A důvodů je hned několik.

Přečíst článek
Ras Al Khaimah

Dubaji roste konkurence. V nejsevernějším emirátu se rodí Las Vegas Perského zálivu

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Před balíčkem jsme si všichni rovni. Ale někteří si jsou rovnější

Přečíst článek
Data ze služeb. HORECA se na předcovidovou úroveň ještě nedostala

Petr Dufek: Čísla ze služeb. Není to žádná tragédie, ale důkaz skvělé kondice odvětví taky ne

Přečíst článek

Nejlepší výsledek v historii. Cestovní ruch v Česku letos definitivně vychází z covidového stínu

O Česko je mezi turisty opět zájem, nejvíce mezi těmi domácími. Celkem se v tuzemských hotelech a dalších ubytovacích zařízeních ubytovalo letos od ledna do března bezmála 3,8 milionu lidí. Převažují domácí návštěvníci nad těmi zahraničními, a to v poměru zhruba 2,1 milionu ku 1,7 milionu, ukazují čerstvá data Českého statistického úřadu.

Přečíst článek
Split

Dopad pandemie a hrozba inflace. Češi nikdy nejezdili do zahraničí tak jako loni. Stojí je to ale nejvíc v historii

Nejčastějšími destinacemi byly pro Čechy Chorvatsko, Slovensko a Itálie, skokanem se stal Egypt. Zajímavostí je růst cestování na vlastní pěst.

Přečíst článek
Cestovní kancelář Čedok loni meziročně více než zdvojnásobila tržby na přibližně pět miliard korun.

Čedok hlásí nejúspěšnější rok své existence. S pěti miliardami tržeb za 2022 má našlápnuto na ještě více

Vícehvězdičkové hotely, exotičtější destinace, odlety z regionů a cílení na páry i rodiny s dětmi, takový je koktejl úspěšnosti nejstarší české cestovky Čedok. Ta vloni meziročně více než zdvojnásobila své tržby tak, že se už blíží pěti miliardám korun. Také provozní zisk EBITDA dosáhl oproti roku na 2021 na více než dvojnásobek. Rekordně rostl i počet klientů, poboček a destinací a nezastaví se to doufejme ani letos, řekl novinářům generální Čedoku Stanislav Zeman.

Přečíst článek
Tanečníci vystupují na zahajovací akci hongkongské turistické kampaně Hello Hong Kong.

Hongkong rozjíždí záchranný plán. Rozdá půl milionu letenek

Nová hongkongská propagační kampaň nazvaná Hello Hong Kong , která se právě rozjíždí, má nastartovat návrat turistů. V rámci kampaně bude během příštích šesti měsíců rozdáno půl milionu letenek zadarmo, píše CNBC.

Přečíst článek
Danilo Turletto, Sound´s Travel & Leisure Sarl

Jak se dělá hotelový byznys v exotických zemích

Madagaskar je opravdu překrásná země a turisté ji zatím ještě příliš neobjevili. Nechceme však, aby se stala turistickým skanzenem. Jde nám především o to, abychom co nejvíce zachovali původní přírodu, rozmanitost krajiny a atmosféru ostrova. To je ta jedinečná, autentická hodnota, kterou Madagaskar má a kterou chceme zachovat a představovat i našim klientům, říká mi při dálkovém letu z Nosy Be do Prahy Danilo Turletto, Director of Sales and Marketing a partner madagaskarské turistické a investiční skupiny Sound´s Travel & Leisure Sarl Group.

Přečíst článek
Radim Jančura, šéf RegioJet

Radim Jančura: Autobusy a vlaky od příštího roku zdraží o deset až patnáct procent

Nejvíc nyní Radima Jančuru, majitele žlutých autobusů a žlutých vlaků, baví gastro. Koupil už druhý hotel v rakouských Alpách, a jak říká, chce vybudovat novou úroveň gastronomických služeb. Je to poněkud nečekaný posun, protože jeho hlavním byznysem je doprava. Dlouho sváděl souboj s Českými drahami i s jinými dopravci. Nakonec se mu povedlo vybudovat nejsilnější soukromou dopravní firmu v Česku. Dál ji rozvíjí, je kritický k vládě, ale do jeho srdce se zasekl restaurační byznys.

Přečíst článek
Na dotek ráje - Nosy Iranja, Madagaskar

Reportáž z ráje. Madagaskar je uhrančivý ostrov plný přírodních krás a kontrastů

Madagaskar i jeho miniaturní a turisty oblíbená verze ostrůvek Nosy Be je zemí tisíce vůní, barev a kontrastů a až nadpozemsky krásných bělostných pláží s opojnými západy slunce. Existují tu neuvěřitelná zvířata, rostliny i přírodní útvary, které nenajdete nikde jinde na světě. I čas tu běží poněkud jiným tempem.

Přečíst článek
Pohled na japonskou posvátnou horu Fudži

Dva roky čekání je u konce. Turisté mohou opět směle a bez omezení do Japonska

Japonsko se dnes po více než dvou letech protikoronavirové izolace plně otevřelo turistům, informuje list The Guardian. Země podle něj obnovila bezvízový styk s desítkami států a ukončila tak jedny z nejpřísnějších hraničních kontrol na světě. Zároveň Japonsko zrušilo omezení počtu návštěvníků i požadavek na to, aby přijeli s turistickou skupinou, uvedla agentura Kjódó.

Přečíst článek

GALERIE: Památky, kterým investoři vdechli nový život

Rekonstrukce památek pomáhá k zachování kulturního dědictví pro budoucí generace i podpoře cestovního ruchu. Přeměna je to zpravidla velice nákladná, proto často pomáhají i zahraniční investoři či fondy EU. Podívejte se na zdařilé projekty, které stojí za to vidět.

Přečíst článek
Benedikt Houda

Češi jsou pořád rumoví, naopak tequila je míjí, prozrazuje Benedikt Houda z Monkey Baru

Parné léto je definitivně pryč a přichází období zimy a tmy. Navzdory obecnému přesvědčení je i tato doba vhodná na pití míchaných nápojů a projevuje se to také na změně poptávky po nových chutích. „V létě jsou populární zejména ovocné chutě. Krátce po změně počasí ale vidíme zájem o zázvor, čokoládu, oříšky,“ prozrazuje manažer pražského Monkey Baru Benedikt Houda, který mistrovství v oboru piloval v legendárním baru Hemingway.

Přečíst článek
Reklama

News box

Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme