Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

bitcoin - informace o tématu

Bitcoin, ilustrační obrázek

Stanislav Šulc: Bitcoin roste. Vyšplhá k milionu dolarů? A proč ne rovnou k miliardě?

Trh s kryptoměnami prožívá mimořádné vzedmutí. V pondělí totiž americký soud posvětil možnost otevřít první ETF navázaný na bitcoin, což ke kryptu otevře dveře největším investičním vehiklům v čele s gigantem BlackRock. Lze očekávat, že masivní příliv peněz do krypta vyžene ceny zejména bitcoinu a etheru do závratných výšin. A tak lze očekávat oblíbené závody v odhadech, kam až cena bitcoinu poroste. Má to však mnoho háčků.

Přečíst článek

Na světě je jen šest bitcoinových miliardářů. Nejznámější kryptoměnu drží až polovina mladých Američanů

Přečíst článek
Bitcoin (ilustrační foto)

Revolut dočasně pozastaví aktivity s kryptoměnami v USA. Obtížné rozhodnutí, tvrdí firma

Britská finančně technologická společnost Revolut ve Spojených státech pozastaví své aktivity s kryptoměnami. Důvodem je nejistota ohledně regulace kryptoměn v zemi, uvedl server CoinDesk. Zákazníků Revolutu mimo Spojené státy se tento krok netýká. Rozhodnutí tak ovlivní necelé jedno procento klientů Revolutu, kteří obchodují s kryptoměnami.

Přečíst článek
Najděte majitele bitcoinového účtu vyděrače. Dostanete miliony, slibuje majitel Seznamu a miliardář Lukačovič

Najděte majitele bitcoinového účtu vyděrače. Dostanete miliony, slibuje miliardář Lukačovič

Jeden z nejbohatších Čechů, miliardář a majitel společnosti Seznam.cz Ivo Lukačovič opět čelí pokusu o vydírání. Neznámý anonym po něm požaduje 12,7 bitcoinu (asi 8,12 milionu korun) zaslaných na konkrétní bitcoinový účet, jinak hrozí potížemi Seznamu v jeho sídle na Andělu i v dopravě či nemocnicích stejně jako přede dvěma lety. Lukačovič to oznámil na Twitteru s tím, že nabízí za vypátrání totožnosti vyděrače tolik milionů korun, kolik dopadený zločinec dostane let vězení.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Ještě před rokem to vypadalo na pořádnou krypto zimu. Bitcoin a spol. jsou ale už zase v kurzu

Trh s kryptoměnami se v prvním pololetí zotavil a celková tržní kapitalizace kryptoměn se na konci období dostala na 1,17 bilionu dolarů (25,5 bilionu korun). Objem obchodů s nejznámější kryptoměnou bitcoin se přitom zvýšil o 185 procent. Ve své analýze to uvádí největší kryptoměnová burza Binance.

Přečíst článek
Tereza Jalůvková z J&T: Investoři do bitcoinu čekají na svou chvíli

Tereza Jalůvková z J&T: Investoři do bitcoinu čekají na svou chvíli

Od poloviny června opět přitáhlo dění kolem bitcoinu pozornost investorů na kryptoměny. Samotný bitcoin za měsíc a půl posílil o 20 procent, akcie kryptoměnové burzy Coinbase vyletěly přibližně o 50 procent. A GBTC, které investoři často používají jako alternativu k přímému vlastnictví bitcoinu, přidal 20 procent, upozorňuje makléřka J&T Banky Tereza Jalůvková.

Přečíst článek
bitcoin, ilustrační foto

Cena bitcoinu stoupla na své 13měsíční maximum

Cena bitcoinu se vyšplhala nad 31 500 dolarů (přes 691 tisíc korun), což je 13měsíční maximum. K růstu nejznámější kryptoměny v poslední době přispívají plány správců několika fondů, například firmy BlackRock, na vytvoření bitcoinového burzovně obchodovaného fondu (ETF) ve Spojených státech.

Přečíst článek
Skvělý půlrok pražské burzy, porazila inflaci. Bitcoin ale vydělal víc

Skvělý půlrok pražské burzy, porazila inflaci. Bitcoin ale vydělal víc

Téměř 15 procent. Tolik by vydělal investor, který by na počátku letošního roku vsadil na pražskou burzu a nyní by vybíral zisky. Index PX-TR, tedy zahrnující dividendový výnos, si totiž za první půlrok obchodování připsal 14,32 procenta. Tím se vyrovnává nejvýkonnějším burzám světa. Příběh pražské burzy je však komplikovaný a může jít o jeden z posledních skvělých roků.

Přečíst článek
Zakladatel zkrachovalé kryptoburzy FTX Sam Bankman-Fried odchází 15. června 2023 od jednání soudu.

Zkrachovalá kryptoburza FTX otřásla trhem. Nyní jedná o obnovení činnosti, byť pod jiným jménem

Krach jedné z nejvýznamnějších kryptoburz FTX otřásla loni ke konci roku trhem a způsobila pád dalších firem v oboru. Nové vedení firmy nyní i přes soudní vyšetřování firmy a ztrátu miliard dolarů z účtů FTX jedna s investory o znovuobnovení provozu, i když nejspíše pod jiným jménem, uvedl The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Na kryptoměny nelze roubovat 10 let staré zákony. Regulace rozváže ruce velkým investorům, kteří už si na nové aktivum brousí zuby

Roman Valihrach: Na kryptoměny nelze roubovat deset let staré zákony. Regulace rozváže ruce velkým investorům

V kryptoměnách spatřuji naději na lepší svět finančních služeb již od roku 2011, co jsem se tomuto oboru začal věnovat. Dostali jsme se ale do stavu, kdy se kryptoměny rozrostly do systému, na který staré zákony prostě nefungují. Nyní nadchází moment, kdy celý trh s digitálními měnami čeká na nálepku „dospělého“ aktiva. A nejspíš ji brzy dostane, protože je na spadnutí regulace, kdy do jeho provozu začnou mluvit regulátoři. Co to bude znamenat pro investory? Pro ty malé obrovskou šanci několikanásobně zhodnotit vložené prostředky. A pro ty velké, kteří do kryptoměn zatím nemohli investovat, protože zákony na decentralizované měny pohlížely jako na extrémně riskantní aktivum? Pro ně zcela novou kapitolu plnou nových nástrojů pro zhodnocování klientských prostředků.

Přečíst článek
Roman Valihrach, šéf kryptoburzy Coinmate.

Banky se s kryptem sblíží a bitcoin bude za milion, říká šéf kryptoburzy Coinmate

Česká kryptoměnová asociace, jejíž je Coinmate členem, nedávno publikovala studii, podle níž by Česko prostřednictvím kryptosektoru mohlo do roku 2033 získat téměř 40 miliard na daních a odvodech. Do světa kryptoměn přichází evropská regulace MiCA. „MiCA umožní, že do krypta budou moci vstoupit instituce, pro které to bylo doposud příliš komplikované a riskantní,” uvádí Roman Valihrach, šéf kryptoburzy Coinmate. Koho v kryptu sleduje, čemu věří a kde vidí příležitosti? Je tu další díl seriálu Young Money Patrika Borýska.

Přečíst článek
Největší kryptoměnová burza na světě Binance (ilustrační foto)

Kryptoměny padají. Americké úřady žalují největší burzu Binance i jejího zakladatele Zhaa

 Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) žaluje největší kryptoměnovou burzu Binance a jejího zakladatele a šéfa Changpeng Zhaa. Viní je z porušení federálních zákonů o cenných papírech. S odkazem na soudní záznamy o tom informuje agentura Reuters. Největší kryptoměna bitcoin v reakci oslabuje.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ceny🏠🏠🏠 bytů po poklesech v loňském roce začínají opět růst. Přestože ceny v Praze jsou víceméně stabilní, v Karlových Varech a v Ostravě ceny v prvním čtvrtletí vzrostly meziročně o více než devět procent. Mírný pokles zaznamenala pouze města Jihlava a Ústí nad Labem. Maximálních cen byty dosáhly téměř výhradně v prvním polovině roku 2022 a o proti těmto hodnotám kromě několik výjimek aktuální ceny bytů zaznamenaly pokles až o 21 procent. V současnosti jsou ceny srovnatelné s úrovněmi z konce roku 2021. Vyplývá to analýzy portálu Valuo.cz.
Stát už v příštích dnech zjistí, na kolik vyjde výstavba více ☢️☢️☢️jaderných bloků v Česku. V úterý vyprší termín na podání závazných nabídek na jejich vybudování, zájem mají francouzská EDF a korejská KHNP. Obě firmy už potvrdily, že nabídky podají. Polostátní společnost ČEZ, která má tendr na starosti, následně nabídky zanalyzuje a v červnu by je měla předat vládě. Ta by pak měla rozhodnout, kdo bude vítězem tendru a zároveň kolik bloků by se v budoucnu mělo v České republice celkově postavit. První z nich by měl podle současných plánů stát do roku 2036.
Nejčastějším nástrojem ⌨️⌨️⌨️kybernetických zločinců se loni poprvé staly krádeže identity. Se selháním identifikace a autorizace bylo spojeno 30 procent loni zaznamenaných bezpečnostních incidentů ve firmách, což představuje meziroční nárůst o 71 procent. Ve zprávě X-Force Threat Intelligence Index 2024 to uvedla společnost IBM. Pro sestavení zprávy analyzoval tým IBM X-Force více než 150 miliard bezpečnostních událostí denně po celém světě. Číst více
Společnost MTS, která je největším mobilním operátorem v Rusku, zahraničním investorům nabízí, že od nich 💸💸💸koupí své akcie, ovšem se slevou kolem 69 procent. Zahraniční akcionáři by tak měli šanci dostat se alespoň ke zlomku svých peněz, které mají v Rusku už asi dva roky blokovány kvůli západním sankcím.
Reklama
Reklama
Doporučujeme