Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

banky - informace o tématu

Zkrátíme čekání žadatelů o hypotéku na polovinu, slibují sdružení poradci

Už jedno sezení s poradcem odhalí, zda má žadatel o hypotéku šanci úvěr získat. Nové sdružení Hyponation, ve kterém se dala dohromady šestice finančně poradenských společností, slibuje zlepšení servisu kolem hypoték. Zrychlení i zjednodušení celého procesu získávání hypotečního úvěru by měli pocítit prý všichni, kdo si přes některou z těchto šesti společností požádají o úvěr na bydlení. Výhody i nevýhody nové platformy jsme probrali s Janem Brejlem, obchodním ředitelem poradenské společnosti Partners a s Janem Lenerem, ředitelem odboru marketingu a komunikace z Broker Consulting. 

Přečíst článek
Petr Borkovec, Partners

Partners banka se rozjede do půl roku. Klientům umožní výběr vlastního poradce. Bude to takový bankovní Tinder, říká Borkovec

Přečíst článek
Češi jsou nejbohatší z bývalého východního bloku, mají více majetku než Rusové a Číňané

Češi jsou nejbohatší z bývalého východního bloku. Mají více majetku než Rusové a Číňané

Přečíst článek
ilustrační foto

Čistý zisk bank v prvním pololetí rostl, šestici největších ale zasáhla daň z mimořádných zisků

Bankám a spořitelnám v Česku v letošním prvním pololetí stoupl meziročně souhrnný čistý zisk o 1,1 miliardy na 55,7 miliardy korun. Vyplývá to z dat, která zveřejnila Česká národní banka. Aktiva bank podle nich činila ke konci června 9,982 bilionu korun, což je o 1,076 bilionu více než na konci minulého roku.

Přečíst článek
Platby na kontakt už od listopadu. Novinku spustí zatím jen šestice bank

Platby na kontakt už od listopadu. Novinku spustí zatím jen šestice bank

Díky zveřejnění pravidel platebního systému Českou národní bankou (ČNB) mohly už tuzemské banky oznámit, kdy a jak spustí novou a dlouho očekávanou službu platby na kontakt (PNK). První takto zadané platby by tak mohly v Česku proběhnout už začátkem listopadu. Přečtěte si, ve kterých bankách tato služba bude fungovat a jak na to, abyste ji mohli využívat.

Přečíst článek
Krach banky Lehman Brothers v roce 2008 šokoval nejen věřitele, ale i celý svět, neboť zásadně přispěl k následné globální finanční krizi.

FOTOGALERIE: Největší bankrot v dějinách USA. Lehman Brothers padli před 15 lety. Na co dojeli?

Září mají Američané spojené nejen s tragickým útokem na newyorská “dvojčata” World Trade Center, ale i s největším bankrotem v historii USA. 15. září 2008 vyhlásila bankrot - po 158 letech existence - čtvrtá největší banka Lehman Brothers.

Přečíst článek
Norský státní fond se stal největším akcionářem švýcarské banky UBS

V bance UBS posílil Norský státní fond. Stal se jejím největším akcionářem

Norský státní investiční fond se stal největším akcionářem švýcarské banky UBS, která nedávno převzala svého menšího konkurenta Credit Suisse. Společnost Norges Bank Investment Management (NBIM), která je správcem tohoto největšího fondu svého druhu na světě, zvýšila tento měsíc podíl v UBS na více než pět procent, uvedl list Financial Times. Fond je akcionářem UBS více než 20 let.

Přečíst článek

Aktuální sazby zářijových spořicích účtů. Víme, kde vám dají nejlepší sazbu

Zatímco jedna velká banka sazbu svého spořicího účtu v září snižuje téměř na půlku, při nesplnění podmínek na zvýhodněnou sazbu, jiná velká zase vyrazila atakovat šestiprocentní sazbu. Tu ostatně nabízí v Česku stále několik dalších bank. Složité hry s podmínkami pro výhodné úročení a na garance úrokové sazby tak pokračují. Podívejte se, které banky aktuálně nabízejí na spořicích účtech nejvyšší úrok.

Přečíst článek

REPORTÁŽ: Jak mi kyberpodvodníci vysáli z účtu tisíce. A jak jsem je získala zpět

Každý měsíc v rychlosti prolétnete bankovní výpis. Kontrolujete si odchozí platby. Nic podezřelého nenajdete. Za pár měsíců, v horším případě let, ale zjistíte, že vám z účtu potichu a nenápadně zmizely tisíce korun. Jak je to možné? Podívali jsme se jednomu z nových kyberpodvodů na zoubek v naší reportáži i včetně toho, jak v reálu funguje málo známé pojištění internetových rizik.

Přečíst článek
Xiaomi

Peníze bude možné posílat i jen přes telefonní číslo. Službu chystá ČNB a devět bank

Česká národní banka (ČNB) spustí registr, který umožní bankám zprovoznění služby, kdy pro poslání peněz bude stačit telefonní číslo příjemce. Nový systém by měl zjednodušit převádění peněz mezi lidmi a omezit omyly při špatném zadání čísla účtu, uvedla ČNB.

Přečíst článek
Banky se vrhly na lov klientů mezi mladými. Slibují jim peníze navíc i nejnovější iPhone

Banky se vrhly na lov klientů mezi mladými. Slibují jim peníze navíc i nejnovější iPhone

Začátek nového školního roku i studijního semestru je tady a s tím už i tradiční novinková lákadla bank pro studenty a mladé lidi do třiceti let. Nejnovější bankovní marketingové akce cílí právě na nové mladé klienty, aby si zvykli na danou banku ještě, než si začnou sami vydělávat. Ti konzervativní totiž v bance obvykle pak už zůstanou. Noví klienti teď za sjednání účtu a splnění pár podmínek mohou získat finanční odměnu, mobil či případně další výhody. Připravili jsme pro vás přehled těch nejzajímavějších benefitů k tuzemským bankovním účtům pro mladé lidi.

Přečíst článek
Hypoteční sazba klesla čtvrtý měsíc v řadě. Bez zásahu ČNB už moc neklesnou

Hypoteční sazba klesla čtvrtý měsíc v řadě. Bez zásahu ČNB už moc neklesnou

Průměrná sazba hypoték na počátku září klesla na 6,1 procenta ze srpnových 6,19 procenta, snížila se tak čtvrtý měsíc za sebou. Vyplývá to z údajů Swiss Life Hypoindexu, který se zpracovává na základě údajů k pátému pracovnímu dni každého měsíce. Metodika odráží aktuální průměrnou nabídkovou sazbu hypotečního úvěru pro 80 procent hodnoty nemovitosti.

Přečíst článek
J&T Banka

AKTUALIZOVÁNO: Výjimka na trhu. Bance J&T se daří, v pololetí znásobila čistý zisk

J&T Bance, která poskytuje služby privátního bankovnictví, stoupl v prvním pololetí letošního roku meziročně čistý zisk o více než dvě miliardy na 3,1 miliardy korun. Bilanční suma banky vzrostla od začátku roku o 14 procent na 259,8 miliardy korun, uvedla banka. Větším bankám v ČR v pololetí zisky vesměs klesaly.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ukrajinské armádě se podařilo  stabilizovat situaci na severu Charkovské oblasti, ruská invazní vojska nepostoupila o více než deset kilometrů, řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Rusko minulý týden obnovilo pozemní ofenzivu v tomto příhraničním regionu na severovýchodě Ukrajiny, čímž otevřelo novou frontu, a v prvních dnech přicházely zprávy o postupu invazních vojsk.
Středeční politicky motivovaný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica byl útokem na  suverénní slovenskou politiku založenou na vůli lidí. Podle maďarské tiskové agentury MTI to řekl maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó poté, co telefonoval se zastupujícím šéfem slovenského parlamentu Peterem Zigou.
Čína umožní místním samosprávám odkupovat některé 🏡 domy za výhodné ceny. Přislíbila také další úsilí o dostavbu rozestavěných domů. Podle čínské státní tiskové agentury Nová Čína to na dnešním online setkání o bytové politice uvedl čínský vicepremiér Čche Li-feng. Zmírní se také pravidla pro poskytování hypoték, uvedla dnes čínská centrální banka. 
Izraelská poválečná vojenská správa Pásma Gazy, kde spolu už sedm měsíců bojuje izraelská armáda a radikální palestinské hnutím Hamás, by ročně stála 2️⃣0️⃣ miliard šekelů (123 miliard korun) a vyžadovala by vojenskou podporu pěti divizí izraelské armády. To je odhad vysoce postavených bezpečnostních představitelů, na jejichž zprávu dnes upozornily servery The Times of Israel (ToI) a Ynet.
Ruská armáda  nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. 
Nejméně 3️⃣8️⃣ leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.
Ve Spojených státech byli 👮 zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z propracovaného on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku na jedné z neprestižnějších amerických univerzit, Massachusettském technologickém institutu (MIT).
Reklama
Reklama
Doporučujeme