Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Amazon - informace o tématu

Efekt covid vyprchal. Lidé už doma zase cvičí míň

Upadající Peloton chtějí Apple, Nike i Amazon. K mání by mohl být už za osm miliard

O v posledních měsících uvadající společnost Peloton projevily zájem hned tři giganty akciového trhu - Amazon, Apple a Nike, což cenné papíry fitness firmy nakoplo k růstu o desítky procent. I tak se ale obchodují pod cenou IPO a hluboce pod jejich maximem, píše agentura Reuters. Tržní hodnota firmy se za rok propadla z 52 miliard dolarů na necelých osm miliard.

Přečíst článek
PS5

Herní byznys čeká rok plný akvizic. Rekordní nákup Microsoftu byl jen začátek

Přečíst článek
Amazon, ilustrační foto

Amazon proti vůli vedení čeká historická chvíle. Vznik odborů je na spadnutí

Loni to nevyšlo, letos to ale pro zaměstnance Amazonu miliardáře Jeffa Bezose vypadá velmi nadějně. Pracovníci pobočky na Staten Islandu v New Yorku dokázali sebrat dostatek podpisů mezi kolegy, aby mohli uspořádat volby, zda odborovou organizaci – první v Amazonu v USA – chtějí, či ne. Dřívější podobné pokusy neslo vedení Amazonu velmi nelibě a případné volby tak znamenají eskalaci napětí mezi vedením firmy a zaměstnanci, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
akciová bublina, ilustrační foto

Technologické akcie zažily nejhorší týden za dvacet let. Hrozí prasknutí bubliny?

Index Nasdaq 100, v němž jsou akcie nejznámějších technologických společností, každý den ztrácel 1 procento hodnoty, uvedla agentura Bloomberg. Tak špatný týden populární sektor nezažil dvacet let. Tehdy přitom splaskla takzvaná dotkom bublina.

Přečíst článek
Amazon, ilustrační foto
video

Amazon obrací svůj byznys. Otevře kamenný obchod s módou nacpaný chytrými technologiemi

Americký internetový prodejce Amazon letos otevře svůj první kamenný obchod s oblečením, který bude využívat moderní technologie. Mimo jiné zákazníkům za pomoci algoritmu nabídne, co by si měli vyzkoušet, píší světové agentury.

Přečíst článek
Internet, ilustrační foto

EU zpřísňuje pravidla pro Apple a spol., chce podpořit menší firmy

Státy Evropské unie se shodly na nových pravidlech, která mají zlepšit dohled nad chováním velkých internetových firem jako jsou Apple či Google a zefektivnit odstraňování nelegálních příspěvků ze sociálních sítí. Ministři unijních zemí schválili společný přístup k normám o digitálních trzích a službách, o jejichž konečné podobě tak mohou státy začít vyjednávat s europoslanci. Do finální podoby by měla pravidla dospět v prvním pololetí příštího roku.

Přečíst článek
Amazon, budova

Amazon a Apple dostaly v Itálii pokutu dvě stě milionů eur

Italský antimonopolní úřad vyměřil americkým technologickým společnostem Amazon a Apple pokuty v celkové hodnotě přes 200 milionů eur (zhruba pět miliard korun). Důvodem je údajné porušení pravidel hospodářské soutěže. Firmy se hodlají proti rozhodnutí úřadu odvolat.

Přečíst článek
Rivian Automotive

Rival Tesly se dere na burzu. Jde si pro stovky miliard

Elon Musk se svou Teslou bude brzy čelit ostré a značně posílené konkurenci. Výrobce elektromobilů, firma Rivian Automotive, do nějž investovaly mimo jiné společnosti Amazon či Ford Motor, chce totiž vstoupit na burzu. A není to žádný troškař. Mohlo by jít o největší primární veřejnou nabídku akcií (IPO) v USA za deset let.

Přečíst článek
Seriál Kolo času od Amazon Prime Video
video

Amazon se vrátí do Česka. Natočí tu i druhou řadu Kola času

Fantasy seriál Kolo času podle stejnojmenné knižní ságy se stal historicky největším filmovým projektem u nás. Amazon tu natáčel 163 dní a utratil kolem dvou miliard korun.

Přečíst článek
Jeff Bezos astronautem

Bezos postaví hotel ve vesmíru. Otevře do konce desetiletí

Komerční vesmírnou stanici se chystá do konce desetiletí vypustit soukromá americká kosmická společnost Blue Origin, kterou vlastní zakladatel internetového prodejce Amazon Jeff Bezos. Na oznámení podniku dnes upozornil zpravodajský server BBC. Zveřejněný propagační materiál uvádí, že komerčně zaměřená stanice Orbital Reef bude moci hostit až deset lidí.

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Analýza: Big Tech firmy chtějí do herního průmyslu. Zatím jim to moc nejde

Netflix koupil první herní studio a Amazon konečně vydal svou očekávanou onlinovku Nový svět. Naplní se konečně predikce, že Big Tech firmy začnou vydělávat na herní branži?

Přečíst článek
Pac-man

Nezadržitelný akviziční apetit technologických gigantů je nežádoucí, shodují se experti

Velké technologické společnosti letos rekordním tempem nakupují menší konkurenty, píše britský ekonomický list Financial Times (FT). Poukazuje přitom na riziko omezení hospodářské soutěže, což v konečném důsledku poškodí spotřebitele.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ropný tanker plující pod panamskou vlajkou 🚢 v Rudém moři zasáhla střela odpálená pravděpodobně z Jemenu. Informovaly o tom agentury Reuters a AP s odvoláním na britskou firmu pro námořní bezpečnost Ambrey, podle níž se incident stal přibližně 18 kilometrů jihozápadně od jemenského přístavu Muchá. Na obchodní lodě na této klíčové námořní trase už půl roku útočí jemenští povstalci podporovaní Íránem.

Povodňová situace v německé spolkové zemi Sársko, kterou v pátek zasáhly vydatné deště, se pomalu uklidňuje. Vodočty přestaly dnes po půlnoci stoupat. Úřady nyní vyhodnocují rozsah škod, informovala agentura DPA s odvoláním na policii. Podle úřadů zasáhla západ Německa v pátek povodeň, která se statisticky opakuje jednou za 20 až 50 let

Od zahájení 🪖ruského pozemního útoku v ukrajinské Charkovské oblasti v minulém týdnu bylo evakuováno už téměř 10 tisíc lidí. Uvedl to šéf charkovské správy Oleh Syněhubov. 
Severní Korea provedla zkoušku odpalu taktické balistické střely a severokorejský vůdce Kim Čong-un zároveň slíbil posílit jadernou sílu země. Informovala o tom severokorejská oficiální agentura KCNA.
Silný vítr zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstal v provozu. Lanovka na Sněžku může jezdit 🍃 do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky. Provoz ostatních lanovek v Krkonoších vítr neomezil. Na hřebenech hor byla silná mlha a slabě pršelo.
Regionální bezpečnostní rada iráckého Kurdistánu uvedla, že zatkla vysoce postaveného představitele teroristické skupiny Islámský stát (IS) Socratese Chalíla. Informuje o tom agentura Reuters, podle níž byl Chalíl důvěrníkem šéfa IS abú Bakra Bagdádího, který se zabil v říjnu 2019 při operaci amerického komanda na severozápadě Sýrie.
Reklama
Reklama
Doporučujeme