Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Amazon - informace o tématu

Miliardář Jeff Bezos s partnerkou Lauren Sánchezovou.

Jeff Bezos pošle partnerku do vesmíru. Poletí s ženskou posádkou

Partnerka amerického miliardáře Jeffa Bezose se chystá na let do vesmíru, a to s posádkou tvořenou výhradně ženami. Pilotka vrtulníku Lauren Sánchezová o svých plánech mluvila v rozhovoru s deníkem The Wall Street Journal. Raketou Bezosovy společnosti Blue Origin se má začátkem příštího roku do vesmíru vydat šest žen, jejich jména chce Sánchezová zveřejňovat postupně.

Přečíst článek
Amazon chystá největší propouštění v historii

Majitel Facebooku, Twitter – a nyní Amazon. Chystá největší propouštění v historii

Americký internetový obchod Amazon hodlá zrušit kolem 10 tisíc pracovních míst, což by představovalo největší propouštění v historii tohoto podniku. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací o tom dnes informoval deník The New York Times (NYT). Amazon po celém světě zaměstnává přes 1,5 milionu lidí. Působí také v České republice, kde zaměstnává několik tisíc lidí.

Přečíst článek
Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Štědrá konference o klimatu. Bezos a Gatesovi dají miliardy dolarů na ochranu přírody

Fond, který založil americký miliardář a zakladatel Amazonu Jeff Bezos, se zavázal, že do roku 2030 daruje jednu miliardu dolarů (24 miliard korun) na ochranu přírody a biologické rozmanitosti. Napsala to agentura Reuters s odvoláním na úřad francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Nadace Billa a Melindy Gatesových poskytne 1,4 miliardy dolarů (34 miliard Kč) malým zemědělcům v Africe a v Asii, aby se mohli lépe přizpůsobit změnám klimatu. Obě zprávy byly oznámeny v den zahájení mezinárodní klimatické konference COP27.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Facebook drtí konkurence. Chystá největší propouštění ve své historii

Americká firma Meta Platforms, mateřská společnost Facebooku, plánuje tento týden oznámit hromadné propouštění tisíců zaměstnanců, uvedl ekonomický server The Wall Street Journal (WSJ). Oficiální oznámení by podle WSJ mělo přijít ve středu a bylo by prvním velkým propouštěním v osmnáctileté historii společnosti.

Přečíst článek
Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Amazon už není bilionová firma

Tržní hodnota americké společnosti Amazon poprvé od dubna 2020 klesla pod bilion dolarů. Akcie největšího internetového prodejce na světě klesají už týden, v úterý ztratily 5,9 procenta. Investory zklamal výhled hospodaření firmy na letošní čtvrté čtvrtletí, který firma zveřejnila minulý týden. Napsal to server CNBC.

Přečíst článek
Meta Platforms, matka Facebooku, její akcie rapidně poklesly

Tereza Jalůvková z J&T: Akcie Mety se podívaly pod sto dolarů, zřejmě půjde o nový normál

Obzvláště chmurný byl poslední říjnový týden pro technologické giganty. Výsledky hospodaření na prahu recese zveřejňovalo hned několik z nich. Výjimkou se stal pouze Apple, který překonal očekávání analytiků na čistém zisku i tržbách a za poslední říjnový týden si připsal více jak čtyři procenta.

Přečíst článek
Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Amazon snížil výhled na Vánoce, Bezosovi hrozí pátý největší propad majetku mezi miliardáři

Internetový gigant Amazon očekává nižší tržby o nadcházejících Vánocích. Akcie firmy ve čtvrtek po uzavření burzy klesly o více než pětinu, což znamená, že její majitel, miliardář Jeff Bezos přijde o 23 miliard dolarů. Pokud dnes akcie nevzrostou, bude to pátý největší jednodenní pokles mezi miliardáři, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Logistický areál v Kojetíně na Moravě, kde nyní působí již druhý sklad Amazonu.

Amazon v Kojetíně otevře logistické centrum za pět miliard. Zaměstná dvě tisícovky lidí i roboty

Pětimiliardové obří logistické centrum pro Amazon v moravském Kojetíně je hotovo.  Zaměstná dvě tisícovky lidí i roboty.

Přečíst článek
Továrna spotřební elektroniky v Šen-čenu - ilustrační snímek

Technologická éra „Made in China“ uvadá. Apple a spol. se přesouvají do Vietnamu a Indie

V nadcházejících týdnech Apple a Google představí nejnovější generaci svých smartphonů a zdůrazní novinky oproti předchozím modelům. Ale jedné z nejvýznamnějších změn si spotřebitelé zřejmě ani nevšimnou – z mnohých z těchto telefonů zmizí nápis „Made in China“ nebo chcete-li „Made in PRC“. Technologičtí giganti včetně Amazonu či Foxconnu pomalu a jistě přesouvají výrobu do jiných asijských zemí. Nejvíce z toho zatím těží Vietnam, ale také Indie, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek
George Soros

Soros těží z růstu akcií. Zvýšil svůj podíl v Amazonu. Portfolio rozšiřuje o Teslu

Miliardář a filantrop George Soros zvýšil přes svůj fond Soros Fond Managment podíl akcií ve velkých technologických firmách. Stalo se tak před sérií růstů akcií těchto firem v uplynulých čtyřech týdnech. Zvýšil podíl v největším e-shopu na světě Amazonu, softwarové společnosti Salesforce a konglomerátu Alphabet, informuje agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Amazon - logo

Amazon za miliardy koupí výrobce „pandemického miláčka” mezi vysavači, společnost iRobot

Společnost Amazon získá za 1,7 miliardy dolarů společnost iRobot, nejvíce známou pro svůj robotický vysavač Roomba. Akvizice je čtvrtým největším obchodem Amazonu, uvedl server CNBC.

Přečíst článek
Reklama

News box

Izraelské síly zabily nejméně 5️⃣ Palestinců při nočním zásahu ve vesnici poblíž města Tulkarm na okupovaném Západním břehu Jordánu. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odkazem na svého reportéra a palestinské úřady.
Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista 👨 Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se dosud nikomu jinému nepodařilo, informoval server BBC News. Podle oficiálních výsledků voleb získal téměř 44 procent hlasů a porazil svou soupeřku z Konzervativní strany Susan Hallovou. Khan se stal v roce 2016 prvním muslimem, který kdy stanul v čele západní metropole.
Rusko plánuje posílat do Číny přes Kazachstán přibližně 3️⃣5️⃣ miliard metrů krychlových zemního plynu ročně. Agentuře TASS to řekl velvyslanec Kazachstánu v Rusku Dauren Abajev. To odpovídá zhruba kapacitě přepravy plynovodu Síla Sibiře, kterým nyní proudí ruský plyn do Číny. Jeho kapacita by měla do roku 2025 dosáhnout 38 miliard metrů krychlových.
Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a umístily ho na 📜 seznam hledaných osob. Informovala o tom dnes agentura TASS s odkazem na oficiální záznamy ruského ministerstva vnitra.
Investiční firmě Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta 📈 vzrostl v prvním čtvrtletí provozní zisk o 3️⃣9️⃣ procent na rekordních 11,22 miliardy dolarů (261,1 miliardy korun). Zisk podpořily silné pojišťovací operace, vyplývá z dnešního prohlášení. Společnost také zřejmě prodala značný podíl akcií firmy Apple.
Počet obětí záplav způsobených silnými dešti na jihu Brazílie se zvýšil na 5️⃣6️⃣. Dalších 67 lidí se stále pohřešuje. Uvedl to podle agentury AFP úřad civilní obrany státu Rio Grande do Sul. Poslední bilance hovořila o 37 mrtvých.

V Tlumačově na Zlínsku hoří kovový šrot, na místě zasahuje 13 jednotek 👨‍🚒 hasičů. Vyhlášen byl třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu. Nikdo nebyl zraněn, příčinu požáru i výši škody zjišťuje vyšetřovatel, řekl mluvčí hasičů Pavel Řezníček. Vedení obce kvůli dýmu vyzvalo obyvatele, aby nevětrali.

Ruská protivzdušná obrana nad okupovaným Krymem sestřelila čtyři 🚀 rakety dlouhého doletu (ATACMS) vyráběné Spojenými státy. Podle agentury Reuters to dnes uvedlo ministerstvo obrany v Moskvě. Spojené státy tento typ raket Ukrajině bránící se více než dva roky ruské agresi začaly dodávat v uplynulých týdnech.
Delegace palestinského hnutí Hamás přijela do Egypta na zprostředkovaná jednání o 🤝 příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmích, informovala dnes egyptská média. V Gaze proti Hamásu už skoro sedm měsíců válčí Izrael v odvetě za teroristické útoky z loňského 7. října.
Spojené státy jednají s blízkými partnery o poskytnutí pomoci Ukrajině až 5️⃣0️⃣ miliard dolarů (1,2 bilionu korun). Tyto peníze by pak byly spláceny z neočekávaných zisků ze státních ruských aktiv zmrazených převážně v Evropě, ze kterých stále plynou úroky. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme