Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Amazon ztrojnásobil zisk. A chystá se na největší frmol v roce

aMAZON
Michael Tomeš / Newstream.cz
 ČTK

Americká společnosti Amazon ve třetím čtvrtletí zvýšila zisk na 9,9 miliardy dolarů (231 miliard korun) z 2,9 miliardy dolarů před rokem. Dařilo se jejímu internetovému obchodu i cloudové divizi.

Reklama

K růstu přispěl i mimořádný zisk související s oceněním podílu ve výrobci elektromobilů Rivian, uvedla firma ve čtvrteční tiskové zprávě.

Tržby se meziročně zvýšily o 13 procent na 143,1 miliardy eur, zatímco analytici je v průzkumu společnosti LSEG odhadovali na 141,41 miliardy dolarů. Tržby podpořily marketingové akce. Letní nákupní akce známá jako Prime Day zaznamenala podle firmy rekordní prodejní den.

Firmě se daří zejména díky její cloudové divizi AWS, která je dlouhodobě hlavním zdrojem růstu firmy. V posledních čtvrtletích ale zaznamenala zpomalení růstu a její náklady vzrostly kvůli cílům v oblasti umělé inteligence (AI). Tržby divize stouply o 12 procent na 23,1 miliardy dolarů.

Amazon zkouší ve skladech humanoidní roboty, zaměstnanci se bojí o práci

Vezmou humanoidní roboti lidem práci? Amazon je začal testovat ve svých skladech

Americký gigant Amazon představil novinku. Ve svých skladech začal testovat roboty, kteří mají čtyři končetiny a jsou schopni chůze připomínající lidské pohyby. Internetový prodejce podle stanice BBC tvrdí, že roboti uvolní zaměstnancům ruce k dalším činnostem pro větší spokojenost zákazníků. Odbory ale oponují, že firma se ke svým zaměstnancům už delší dobu chová jako k robotům a že humanoidní stroje nahradí člověka.

Přečíst článek

Hlavní nákupní sezóna teprve přijde

Společnost dodala, že ve čtvrtém čtvrtletí očekává výrazný růst tržeb i zisku díky předvánočnímu období, zrychlení dodávek a lepším vyhlídkám cloudové divize. Současně však upozornila, že spotřebitelé zůstávají při utrácení opatrní.

Amazon čelí ve svém podnikání řadě náročných úkolů a snaží se udržet si pozici největšího světového poskytovatele cloudových služeb a internetového prodejce. Posiluje i cloudové podnikání a investuje do umělé inteligence, která přitahuje zájem uživatelů.

Reorganizoval i svou doručovací síť, aby zboží bylo blíže ke kupujícím, což firmě umožňuje vyřizovat objednávky rychleji a levněji. Současně ale čelí řadě problémů, jako jsou napjaté rozpočty domácností i podniků. Americká Federální obchodní komise pak v září firmu obvinila z monopolního chování, což firma odmítá.

Amazon investuje do startupu s AI čtyři miliardy dolarů

Další vzpruha pro AI. Amazon investuje do startupu čtyři miliardy dolarů

Americká internetová společnost Amazon investuje až čtyři miliardy dolarů (téměř 92 miliard korun) do start-upu Anthropic, čímž získá klíčového partnera v oblasti generativní umělé inteligence (AI).

Přečíst článek

Google 21. března 2023 zpřístupnil - zatím jen v USA - svého chatbota Bard s umělou inteligencí, jehož hlavním soupeřem je ChatGPT od Microsoftu.

Microsoft výsledky investory potěšil, Google zklamal

Microsoft i Alphabet (matka Googlu) zveřejnily včera výsledky za uplynulé tři měsíce. Oba big techy se těší z růstu zisku i tržeb. Očekávání v případě matky Googlu byla ale větší. A tak zatímco akcie Microsoftu krátce po uzavření trhu posilovaly, akcie Alphabetu odepisovaly přes šest procent. Výsledky naznačují, že produkty z oblasti umělé inteligence (AI) podporují tržby.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme