Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fúze a akvizice. Velké změny téměř v přímém přenosu

Banka Capital One kupuje vydavatele kreditních karet Discover za 35 miliard dolarů

Konkurence pro JPMorgan? V USA vzniká nový bankovní gigant, prsty v tom má i Buffett

Americká banka Capital One se dohodla na převzetí amerického vydavatele kreditních karet Discover Financial Services za zhruba 35 miliard dolarů (přibližně 830 miliard korun). Transakce se má uskutečnit prostřednictvím výměny akcií, schválit ji ještě musí regulátoři a akcionáři.

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Blackstone plánuje nákup L’Occitane. Špatná zpráva pro drobné investory

Přečíst článek
Kupní cenu za Robin potvrdily dva posudky, vrátí se za osm a půl roku

Duspěva z Čepra: Cenu za Robin Oil potvrdily dva nezávislé posudky

Kupní cenu společnosti Robin Oil potvrdily dva nezávislé posudky. Fixní část ceny, kterou společnost Čepro za firmu zaplatila, byla 2,4 miliardy korun, další tvořily peníze a provozní kapitál firmy, uvedl předseda představenstva Čepra Jan Duspěva.

Přečíst článek
Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Fond Trigea dokončil koupi obchodního domu Arkády Pankrác, zaplatí více než šest miliard

Nemovitostní fond Trigea oficiálně dokončil koupi pražského obchodního centra Arkády Pankrác. Cena přesáhla šest miliard korun a je to největší transakce uskutečněná tuzemskými maloobchodními fondy v České republice. Arkády Pankrác vlastnila prostřednictvím firmy Atrium Pankrác izraelská společnost G City, firmu koupila v roce 2022.

Přečíst článek
Čerpací stanice Robin Oil

Kauza Čepro a Robin Oil. Na nákup sítě benzinek si státní podnik půjčí miliardy od Zoubka

Státní podnik Čepro zaplatí za síť čerpacích stanic Robin Oil 4,5 miliardy korun ve třech splátkách kupní ceny. Součástí dohody je i smlouva o úvěru, díky které Robin Oil vyvede ze společnosti celkem dvě miliardy korun. Ty pak státní Čepro použije na úhradu dvou částí kupní ceny vlastníkovi Robin Oilu, podnikateli Jiřímu Zoubkovi, napsal server E15.

Přečíst článek

PPF buduje mezinárodní mýtné impérium přes akvizici německé Vitronic

Provozovatel mýtných systémů ITIS Holding, který pokrývá aktivity skupiny PPF u investic do inteligentní dopravní infrastruktury, zahájil proces akvizice stoprocentního podílu v německé společnosti Vitronic. Dokončení transakce je podmíněno schválením úřadů pro hospodářskou soutěž v Německu, Maroku, Saúdské Arábii a Spojených arabských emirátech. Finanční detaily transakce firmy nezveřejnily.

Přečíst článek
Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments dokončila první akvizici letošního roku

ZDR Investments zahajuje rok 2024 akvizicí retail parku v Praze

Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments dokončila první akvizici letošního roku. Do portfolia fondu pro kvalifikované investory zakoupila prodejnu potravin Billa s navazujícím retailem v pražské městské čtvrti Kunratice.

Přečíst článek

Amazon možná bude muset vycouvat z akvizice iRobotu

Amazon narazil v Bruselu. Evropská komise (EK) plánuje zablokovat plán americké technologické společnosti převzít za 1,4 miliardy dolarů (téměř 32 miliard korun) firmu iRobot, která je výrobcem vysavače Roomba. S odvoláním na své zdroje o tom ve čtvrtek informoval deník The Wall Street Journal (WSJ). Akcie firmy iRobot na zprávu zareagovaly propadem téměř o 40 procent.

Přečíst článek
ČEZ chce koupit GasNet. Příští týden podá nabídku

ČEZ chce koupit GasNet. Příští týden podá nabídku

ČEZ a soukromá investiční společnost CVC Capital usilují o GasNet. Nabídky chtějí podat příští týden. Spekuluje se o ceně v řádech vyšších desítek miliard korun.

Přečíst článek
BlackRock

Obří akvizice. BlackRock převezme za miliardy dolarů firmu Global Infrastructure Partners

Americká společnost BlackRock, která je největším světovým správcem investic, převezme v transakci za 12,5 miliardy dolarů (281,4 miliardy korun) firmu Global Infrastructure Partners (GIP).

Přečíst článek
Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Lukrativní nákupák na Pankráci mění majitele. Bude jím český fond Trigea

Portfolio nemovitostního fondu Trigea se rozroste o nákupní centrum Arkády Pankrác, které momentálně prostřednictvím firmy Atrium Pankrác vlastní izraelská společnost G City. Za luxusní nákupák fond loni na podzim nabídl 6,4 miliardy korun. Nyní od antimonopolního úřadu obdržel souhlasné stanovisko.

Přečíst článek
Nákupy (ilustrační foto)

Britská YouGov koupila za 315 milionů eur firmu zaměřenou na spotřebitelský průzkum

Společnost zaměřená na průzkum názorů, motivací, potřeb a mediálních zvyků spotřebitelů YouGov převzala od analytické společnosti GfK její divizi zaměřenou na průzkum nákupního chování domácností v Evropě Consumer Panel Services (CPS GfK) za 315 milionů eur (7,7 miliardy korun).

Přečíst článek
Reklama

News box

Šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin tento týden navštívil Severní Koreu, kde jednal o prohloubení 🤝 spolupráce mezi Moskvou a Pchjongjangem a bezpečnosti v regionu. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala SVR.
Izraelská armáda dnes uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).
Česká ekonomika v loňském roce 📉 klesla o 0,2 procenta, zpřesnil Český statistický úřad (ČSÚ) svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Česká ekonomika se v něm meziročně zvýšila o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupla o 0,4 procenta. 
Čínská 💊 farmaceutická firma WuXi AppTec sdílela bez souhlasu svého amerického klienta jeho duševní vlastnictví s Pekingem. Podle zjištění agentury Reuters to v únoru sdělili představitelé amerických zpravodajských služeb senátorům pracujícím na zákoně o bezpečnosti v oblasti biotechnologií. Čínská firma to odmítla.
Za „naprostý nesmysl“ prezident 👴 Vladimir Putin označil tvrzení, že Rusko může zaútočit na Polsko, pobaltské státy nebo Česko. Prohlásil to ve středu při setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml.
Kolumbijská vláda nařídila vyhoštění diplomatů z 🏛️ argentinské ambasády v Bogotě v reakci na „pomlouvačné“ výroky argentinského prezidenta Javiera Mileie na adresu kolumbijského protějška Gustava Petra. Podle agentury Reuters to ve středu uvedlo kolumbijské ministerstvo zahraničí.
Nasazení západních bojových letounů F-16 na ukrajinské straně  nezmění situaci na bojišti. Prohlásil to ruský prezident Vladimir Putin během středečního projevu k vojenským pilotům. Tyto letouny však jsou schopny nést jaderné zbraně, čemuž Rusko přizpůsobí svou strategii, řekl Putin podle agentury Reuters.
Zakladatel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried si dnes u 👨‍⚖️ soudu na newyorském Manhattanu vyslechne výši trestu v případě mnohamiliardové zpronevěry. Za mřížemi by v krajním případě mohl strávit příštích 50 let. 
Ve věku 8️⃣2️⃣ let zemřel Joe Lieberman, dlouholetý americký senátor, kandidát na viceprezidenta v kampani Ala Gorea z roku 2000 a vlivná, byť kontroverzní osoba v rámci Demokratické strany. Agentury o tom informují s odvoláním na prohlášení rodiny, podle něhož Lieberman zemřel ve středu v New Yorku následkem komplikací po pádu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme