Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trhy – vzlety a pády akcií firem ve světě i v Česku

Jak si naspořit na pohodový důchod

Zajištění finanční stability po dosažení důchodového věku je pro mnoho lidí prioritou. S rostoucí nejistotou veřejných důchodových systémů a dynamickým vývojem trhů existuje řada možností, do kterých lze investovat s cílem dosáhnout pohodového důchodu. Porovnáme různé formy investic a zhodnotíme jejich výhody a nevýhody.

Přečíst článek
Raiffeisen Bank International

Washington tlačí na Raiffeisen Bank International, aby nekupovala Strabag od ruského oligarchy

Přečíst článek
Akcie vlastníka Gucci stíhají výprodeje. Těžkou hlavu mu dělá vadnoucí poptávka v Číně

Akcie vlastníka Gucci stíhají výprodeje. Těžkou hlavu mu dělá vadnoucí poptávka v Číně

Akcie francouzské společnosti na prodej luxusních doplňků Kering, pod níž spadá i Gucci, zavřely ve středu na burze v Paříži se ztrátou téměř 12 procent.

Přečíst článek
Luxusní švýcarské hodinky Patek Philippe

Luxusní hodinky jsou nejlevnější za poslední dobu. Růst bitcoinu to brzy změní

Švýcarské luxusní hodinky se na sekundárním trhu prodávají za nejnižší ceny za poslední roky. Ukazuje to index Subdial Watch Index agentury Bloomberg. Průměrná cena na sekundárním trhu klesla na 33 628 dolarů. Očekává se však, že s nárůstem ceny bitcoinu a zejména technologických akcií se ceny začnou zvyšovat.

Přečíst článek
Šéf zadlužené čínské realitní firmy China Evergrande Chuej Kcha Jen

„Na akcie zapomeň“. Šéf zadlužené Evergrande dostal doživotní zákaz a obří pokutu

Šéf zadlužené čínské realitní firmy China Evergrande Chuej Kcha Jen má celoživotní zákaz obchodovat s akciemi. Od čínského burzovního regulátora zároveň dostal pokutu 47 milionů jüanů (asi 152 milionů korun) za různé finanční delikty.

Přečíst článek
Generální ředitel firmy OpenAI Sam Altman spustil projekt kryptoměny Worldcoin. Přístupový účet nazvaný World ID může zájemce získat pouze po registraci a následném ověření skenem své oční duhovky.

Sam Altman rozdává peníze zadarmo. Tedy jen za scan duhovky

Nejznámější tvář generativní umělé inteligence, konkrétně tedy ChatuGPT, Sam Altman má kryptoměnový projekt worldcoin. Rozdává lidem skrze něj peníze výměnou za ověření identity scanem duhovky. I worldcoin teď hezky vydělává, ačkoli třeba Španělsko jej zakázalo. 

Přečíst článek
S&P 500 oficiálně vstoupil do býčího trhu

Týden tradera: Optimismus na S&P a otázky kolem snižování sazeb

Ani zhoršující se inflační data zatím nedokázala úplně srazit optimismus investorů na trzích. V uplynulém týdnu jsme se dozvěděli, že takzvaná sticky inflace je nadále výzvou pro americkou centrální banku. Hlavní index S&P 500 se nadále pohybuje okolo úrovně 5150 bodů s tendencí k určitému růstu volatility. Mezi zprávy týdne patřil jednoznačně zákaz sociální sítě TikTok v USA, čísla o vývoji cenové hladiny (CPI, PPI) nebo možný pomalejší pokles sazeb ČNB.

Přečíst článek
Jiří Šmejc, ředitel PPF

Fond J&T Arch Investments získal minoritní podíl ve Šmejcově holdingu

Fond kvalifikovaných investorů J&T Arch Investments se stal za 2,5 miliardy korun minoritním podílníkem Emma Alpha Holding, hlavní investiční platformy skupiny Emma Capital podnikatele Jiřího Šmejce. Podíl fondu bude činit 8,1 procenta.

Přečíst článek

Pavel Doležal: Kdo chce zbohatnout, ať podniká. Investování na zbohatnutí není

V České republice je nyní aktivních 350 investičních fondů kvalifikovaných investorů (FKI). Pavel Doležal jich za 20 let aktivní kariéry založil přes 160. Před třemi lety prodal investiční společnosti Avant. Do čeho investovat ale klientům radí dál. Proč jsou nemovitosti pořád dobrou investicí? A jakým směrem se vydají ceny bytů, skladů a hal, prozrazuje Doležal v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek

Bitcoin opět trhl rekord. Podíval se nad 73 tisíc dolarů

Bitcoin ve středu pokračuje v růstu na nová maxima, nejznámější kryptoměna brzy ráno překonala hranici 73 tisíc dolarů (1,7 milionu korun).

Přečíst článek
Bitcoin za půl milionu dolarů? Je to méně šílené, než se zdá

Vítězství vypadá jako bitcoin. I kdyby zase spadl

Nad 72 tisíc dolarů se poprvé podíval bitcoin. Už téměř odepisovaná kryptoměna, která v listopadu 2022 stála 15787,28 dolaru. Charakter bitcoinu pohádkově zesílil, dokázal se už několikrát odrazit ode dna.

Přečíst článek
Bitcoin je rekordně drahý

Kovanda: Bitcoin je rekordně drahý. Už i tradicionalista Trump uznal jeho legitimitu

Donald Trump nemá v úmyslu zakročit proti bitcoinu či kryptoměnám obecně, vrátí-li se do Bílého domu. Řekl to v rozhovor pro CNBC. A pochvaluje si, že si lidé za kryptoměny masově kupují „jeho“ nové tenisky.

Přečíst článek

News box

Německá automobilová skupina Volkswagen v prvním čtvrtletí hospodařila s provozním ziskem 4,59 miliardy eur (115,4 miliardy korun), což je meziroční 📉 pokles přibližně o 20 procent. Prodej aut pak největší automobilce v Evropě klesl na 2,08 milionu z 2,12 milionu před rokem. 
České spořitelně (ČS) 📈 vzrostl v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 73,3 procenta na 5️⃣,7️⃣ miliardy korun. Provozní zisk byl vyšší o 33,5 procenta, dosáhl 7,5 miliardy korun. Výsledek podle banky ovlivnily vyšší provozní výnosy, které stouply zejména v důsledku vyššího čistého úrokového výnosu a čistého výnosu z poplatků a provizí.
Dnes  vyprší termín pro podání závazných nabídek na stavbu až čtyř nových jaderných reaktorů v České republice. Uchazeči o obří projekt jsou francouzská EDF a korejská KHNP. Obě firmy už potvrdily, že nabídky podají. Detaily nabídek ovšem ještě po nějakou dobu nebudou veřejné. 
Ministři energetiky skupiny sedmi předních ekonomik světa (G7) se dohodli na odstavení 🏭 uhelných elektráren v první polovině roku 2035. To je významný krok v přechodu od fosilních paliv, uvedl na tiskové konferenci italský ministr energetiky Gilberto Pichetto Fratin, který předsedá ministerskému zasedání G7. 
Americký ministr zahraničí Antony Blinken dnes v Rijádu 🤝 jednal s korunním princem Saúdské Arábie Muhammadem bin Salmánem o situaci v Pásmu Gazy a o tom, jak zmírnit napětí v blízkovýchodním regionu. V prohlášení o tom informovalo americké ministerstvo zahraničí.
Reklama
Reklama
Doporučujeme