Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trhy – vzlety a pády akcií firem ve světě i v Česku

Bitcoin nezastavuje. Jeho hodnota pokořila hranici 70 tisíc dolarů

Bitcoin nezastavuje. Jeho hodnota pokořila hranici 70 tisíc dolarů

Bitcoin poprvé překonal hranici 70 tisíc dolarů (1,62 milionu korun). K růstu podle analytiků mimo jiné přispívají bitcoinové fondy obchodované na burze (ETF). Svou roli také hrají vyhlídky, že globální úrokové sazby klesnou, a obecně zlepšování makroekonomické situace.

Přečíst článek
Business breakfast Korporátní dluhopisy se zúčastnil Petr Koblic (BCPP), Martin Aschenbrenner (PRK Partners), Martin Kujal (J&T Investiční společnost) a Martin Dočekal (Dluhopisář.cz). Akci moderovala Eva Čerešňáková.

Zájem o dluhopisy roste na straně investorů i firem. Letošek může být rekordní

Přečíst článek

Velikonoce zhořknou, čokoláda zdraží. Ceny kakaa se vyhouply na násobky

Přečíst článek
Češi prchají před inflací ke zlatu

Lukáš Kovanda: Strach z Trumpa v Bílém domě rekordně zdražuje zlato

Přečíst článek

Jak se vyhnout riziku finančních bublin

Akciové trhy z dlouhodobého hlediska připomínají horskou dráhu. Období euforie a růstu jednou za čas střídají propady a strach. Některé vlny jsou mělké, některé nebezpečné a traumatizující. Proč vlastně na finančních trzích vznikají bubliny a jak se před nimi můžeme chránit? Odpovídá analytička J&T Karin Šoóšová.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační obrázek

Bitcoin přepsal historické tabulky, jeho cena překonala 69 tisíc dolarů

Bitcoin vystoupal na nový rekord. Kryptoměna překonala 69 tisíc dolarů (1,6 milionu korun). K jejímu růstu podle analytiků přispívají bitcoinové fondy obchodované na burze (ETF) i blížící se půlení bitcoinu, takzvaný halving.

Přečíst článek
Cena zlata je díky očekávanému snižování úroků v USA na rekordu

Americká centrální banka pomohla zlatu. Jeho cena je na rekordních hodnotách

Cena zlata je na rekordu, k jejímu růstu přispívá očekávání, že americká centrální banka (Fed) začne už v červnu snižovat základní úrokové sazby. Investoři také přesouvají peníze do zlata kvůli tomu, že se protahuje válka na Blízkém východě. Cena kovu k okamžitému dodání odpoledne stoupla zhruba o jedno procento na rekordních 2136,69 dolarů (téměř 50 tisíc korun) za troyskou unci (oz; 31,1 gramu), uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
30. léta minulého století

Před sto lety byli všichni hubení. Nebyl ani Ozempic, ani Herbalife

Léky na hubnutí jsou dobrá sázka pro investory. Naopak tyto "skorozázračné" léky ubližují firmám, které na obezitě populace dlouho vydělávaly. Jako Herbalife nebo kluby na hubnutí Weight Watchers.  

Přečíst článek
ilustrační foto

Týden tradera: Trhy si dávají pauzu, o zábavu se postaral bitcoin

Zatímco na kryptoměnách probíhá jeden z nejvýraznějších „bull runů“ v historii, ostatní aktiva si spíše vybírají krátkou přestávku a probíhá zde určitá konsolidace. Hlavní americký index S&P 500 se nachází pod 5100 body, kdy investoři vyčkávají na další významnější impulsy.

Přečíst článek
Bitcoin atakuje hranici 60 tisíc dolarů

Bitcoin prorazil 60 tisíc dolarů. Co stojí za jeho zběsilým růstem a proč nespadne na nulu, jak mu proklamuje ECB

Cena bitcoinu roste k novému historickému rekordu. Navzdory varování z Evropské centrální banky, že jde o „měnu zločinu“, jejíž vnitřní hodnota je nulová, píše ve svém komentáři ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Bitcoin vystoupal na dvouletá maxima

Bitcoin vystoupal na dvouletá maxima, pomohla mu i velká akvizice

Kryptoměna bitcoin je na dvouletých maximech. V současné chvíli se drží nad hodnotou 57 tisíc dolarů, tedy zhruba 1,3 milionu korun. Web CNBC uvedl, že cenu vzhůru vyhnal mimo jiné nákup společnosti MicroStrategy, která v pondělí oznámila pořízení tři tisíc bitcoinů za 155 milionů dolarů.

Přečíst článek
Bývalý majitel řetězce Pepco má hroší kůži. Otevřel si důl s diamanty

Bývalý majitel řetězce Pepco má hroší kůži. Vrací se s diamanty

Legenda je zpět. Dvaaosmdesátiletý Christo Wiese byl sice aktérem i obětí jednoho z největších krachů v Evropě, na podnikání ale evidentně nezanevřel. Naopak, otevřel diamantový důl v rodné Jihoafrické republice.

Přečíst článek
ilustrační foto

Týden tradera: Letargičtí investoři a hvězdná Nvidia

Týden se z pohledu trhů nesl ve znamení výsledků technologické společnosti Nvidia, která opět překonala ty nejoptimističtější odhady a zachránila tak index Nasdaq před dalšími poklesy. Hlavní americký index S&P 500 se vrátil bezpečně nad 5000 bodů, býčí rally tak může klidně i dál pokračovat. Zápis z posledního jednání Fedu měl tentokrát výrazně menší dopad.

Přečíst článek
Wall Street

Akciové žně nekončí. Indexy S&P 500 i Dow Jones zaznamenaly rekord

Akcie ve Spojených státech vystoupaly na rekordy. Širší index S&P 500 před 20:00 středoevropského času přidával dvě procenta a byl na maximu 5082 bodů. Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, poprvé v historii překonal hranici 39 tisíc bodů, když posílil o procento.

Přečíst článek

News box

Evropská unie uvalila sankce na čtyři 💻 mediální subjekty, které podle ní šíří ruskou propagandu. Jde o platformu Voice of Europe, kterou zařadila na národní sankční seznam už koncem března i česká vláda. Sankce se týkají také ruské mediální platformy RIA Novosti a ruských listů Izvestija a Rossijskaja Gazeta. 
Poradce maďarského premiéra Viktora Orbána dnes vyzval země Evropské unie, aby se  inspirovaly Gruzií, jejíž parlament v úterý navzdory masovým protestům přijal kontroverzní zákon o zahraničních agentech. Balázs Orbán, který je politickým ředitelem v úřadu maďarského premiéra, to napsal na síti X.
Čeští policisté se budou dále zabývat dvěma z internetových příspěvků  schvalujících středeční útok na slovenského premiéra Roberta Fica. Vyhodnotili je jako trestněprávně relevantní. Dnes to uvedli na síti X. Upozornili, že ne každé vyjádření naplňuje skutkovou podstatu trestného činu, u každého komentáře ověřují především kontext. Za schvalování trestného činu mohou soudy pachateli uložit až roční vězení.
Sázky na mistrovství světa v hokeji v polovině šampionátu a před nejsledovanější vyřazovací částí překonaly 1️⃣,2️⃣ miliardy korun. Momentálním favoritem na celkové vítězství je Švédsko, které jsou jediným týmem, který ještě neztratil ani bod. Následuje Kanada, Spojené státy americké a čtvrtým nejvíce favorizovaným týmem zůstává Česká republika. 
Slovenský premiér 👨 Robert Fico zůstává na jednotce intenzivní péče ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici, ve které byl hospitalizován po středečním atentátu a kde podstoupil operaci. 
Česká investiční skupina Star Capital Finance (SCF) koupila za víc než 7️⃣ miliard korun šest polských obchodních center. Prodávajícím byla společnost Cromwell Property Group, sdělil mediální zástupce SCF Ondřej Micka, o prodeji informovaly i Hospodářské noviny. 
Spotřebitelské ceny v Evropské unii se v dubnu meziročně zvýšily o 2️⃣,6️⃣ procenta, inflace tak zůstala na březnové úrovni. Ještě před rokem přitom meziroční růst spotřebitelských cen činil 8,1 procenta. V České republice se inflace zvýšila z 2,2 procenta na 3,1 procenta. 
Ukrajinské armádě se podařilo  stabilizovat situaci na severu Charkovské oblasti, ruská invazní vojska nepostoupila o více než deset kilometrů, řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Rusko minulý týden obnovilo pozemní ofenzivu v tomto příhraničním regionu na severovýchodě Ukrajiny, čímž otevřelo novou frontu, a v prvních dnech přicházely zprávy o postupu invazních vojsk.
Středeční politicky motivovaný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica byl útokem na  suverénní slovenskou politiku založenou na vůli lidí. Podle maďarské tiskové agentury MTI to řekl maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó poté, co telefonoval se zastupujícím šéfem slovenského parlamentu Peterem Zigou.
Čína umožní místním samosprávám odkupovat některé 🏡 domy za výhodné ceny. Přislíbila také další úsilí o dostavbu rozestavěných domů. Podle čínské státní tiskové agentury Nová Čína to na dnešním online setkání o bytové politice uvedl čínský vicepremiér Čche Li-feng. Zmírní se také pravidla pro poskytování hypoték, uvedla dnes čínská centrální banka. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme