Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Enjoy

Byt v domě Neugraf na Smíchově.

Byt kousek od rušného Anděla vypadá uvnitř spíš jako chata. Má dřevěné podlahy a hliněné zdi

Nachází se uprostřed ruchu velkoměsta. Uvnitř ale byt nabízí klid chalupy, jak si přáli jeho majitelé.

Přečíst článek
Letadlo Cessna Citation Longitude

Ráj pro fanoušky letectví. Jak se cestuje private jetem Cessna Citation Longitude za stamiliony?

Přečíst článek

Spisovatel Jozef Karika: Slováci jsou zakletí v temném koloběhu, který těžko prolamují

Přečíst článek

Jedna z nejstarších knih světa jde do aukce. Prodat by se mohla za desítky milionů

Přečíst článek
Kultovní série Matrix se dočká dalšího, pátého filmového pokračování

Kultovní Matrix se dočká pátého pokračování. Má jít o poctu prvnímu dílu

Kultovní filmová série Matrix se dočká pátého celovečerního snímku. Pod hlavičkou studia Warner Bros jej bude režírovat Drew Goddard, na Oscara nominovaný scénárista filmu Marťan a režisér klasiky moderního hororového žánru Chata v horách. V roli producentky se vrátí spoluscénáristka a spolurežisérka prvního filmu série Lana Wachovská, uvedl server Deadline.

Přečíst článek
Řidiči kamion si přijdou na slušné peníze, foto je ilustrační

Obyčejná práce: O řidiče je nouze, tak jsem se rád vrátil, říká seniorní kamioňák

Hledáme řidiče. V současné době jeden z nejčastějších motivů personální inzerce. Sedět za volantem kamionu a dobývat dálnice bývalo v dobách socialismu snem mnoha mladíků. Nyní je situace odlišná. Do téhle dřiny se chce málokomu, byť finanční ohodnocení není vůbec špatné. 

Přečíst článek
Instagram Russella Cooka

Brit přeběhl Afriku napříč. A vybral u toho 14 milionů na dobrou věc

Šestadvacetiletý britský ultramaratonec Russell Cook v neděli dokončí 16 tisíc kilometrů dlouhý charitativní běh napříč Afrikou. Cesta z jihu na sever kontinentu mu trvala rok, během kterého od podporovatelů vybral v přepočtu 14 milionů korun. Peníze pošle na dobrou věc. Pomáhat budou teenagerům v potížích i africkým uprchlíkům.

Přečíst článek
Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

Miliardová diva a její cirkus. Forbes zařadil Taylor Swift do prestižního žebříčku nejbohatších

Taylor Swift je oficiálně dolarovou miliardářkou. Na svůj prestižní žebříček nejbohatších ji zařadil časopis Forbes. V žebříčku dolarových miliardářů agentury Bloomberg figuruje už od loňského podzimu, kdy odjela americkou část jejího světového turné Eras. Nyní se zpěvačka chystá odjet koncertní šňůru v Evropě.

Přečíst článek
Autobus Čedoku z roku 1929

Nejen do Jugoslávie. Kniha ukazuje, jak Čechoslováci cestovali v dřevních dobách

Cestovní kancelář Čedok vydává knihu, v níž popisuje příběh legendární značky, který je ale do velké míry příběhem masového cestování v Československu a posléze v Česku.

Přečíst článek
Mandarin Oriental Doha

Mandarin Oriental za přijatelnou cenu? V katarském Dauhá

Katarský hotel Mandarin Oriental nabízí kombinaci elegantního a moderního designu s katarskými prvky. A na luxusní hotely také dobrou cenu.

Přečíst článek
Zdraví, wellness, biohacking

Biohacking: Chce to změnu. I alergie má psychosomatickou příčinu

Úzkost se může zhoršovat v důsledku mělkého dechu a zrychluje dech, činí ho ještě mělčím. Nedostatečný dech zhoršuje únavu, snižuje energii a ztěžuje soustředění. Také zhoršuje prožívání stresu a delší odbourávání stresových hormonů v organismu. Co s tím, se dočtete v dalším díle seriálu Biohacking.

Přečíst článek
brunch v hotelu Augustine

Elegantní brunch ve starém klášteře. To je hotel Augustine

Na cestě po pražských brunchích se tentokrát zastavíme v hotelu Augustine na zabíjačkovém speciálu.

Přečíst článek
Česko patří mezi nejšťastnější země světa

Česko patří mezi nejšťastnější země světa, uvedla studie. Žebříček však může být poněkud ošidný

Nejnovější Zpráva o štěstí ve světě zalichotila České republice, která se opět umístila mezi hodně šťastnými zeměmi. Avšak jak se vlastně štěstí měří? Nové výzkumy ukazují, že docela ošidně.

Přečíst článek
Ondřej Stratil ve svém bistru Golden Egg

Obyčejný byznys: Bistro Golden Egg se rozhodlo uživit na vejcích. Nyní si užívá Velikonoce

S Velikonoci jsou od nepaměti spojená vajíčka a právě na pokrmy z vajec se specializuje pražské bistro Golden Egg. Sváteční menu sice nechystá, ale těší se zvýšenou návštěvnost.

Přečíst článek

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme