Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Z trojice historických budov v centru Prahy vznikne nový komerční komplex. Do dvou let

100YARDS - rekonstrukce trojice domů v ulici Na Příkopě
LaSalle
Věra Tůmová
tmv

V samém historickém centru hlavního města se bude intenzivně stavět další multifunkční komplex se značkovými obchody a kancelářemi. Developerská skupina LaSalle pod názvem 100YARDS spojí trojici historických budov z 19.století v ulici Na Příkopě. Projekt, který má být plný technologických a ekologických vychytávek, by měl být hotov v druhé polovině roku 2024, oznámil developer.

Reklama

Přesně sto yardů, tedy 91m, tolik měří celkem tři fasády budov v pražské ulici Na Příkopě, kde začíná nyní vznikat nový víceúčelový komplex obchodů a kanceláří. Společnost LaSalle Investment Management, která se do výstavby pustila, jej pojmenovala právě podle této délky a imperiální starobylé měřící jednotky 100YARDS. 

V rámci tohoto projektu se spojí domy s adresou Na Příkopě 23, 25 a 27 do souvislého celku. Vše má být hotovo do dvou let. Rekonstrukci celého komplexu původně postaveného v 19. století navrhují architekti ze Studia acht pod vedením Václava Hlaváčka a řídí jej společnost Gleeds.

Technologické vychytávky přímo v centru Prahy

V projektu budou od začátku rekonstrukce využívány technologie šetrné k životnímu prostředí, standardy wellbeingu a udržitelnosti. Vedle nízkoemisních materiálů a využití původních stavebních komponentů se při stavbě použijí i prvky na snížení světelného znečištění nebo na podporu obnovitelných zdrojů energie či úsporu vody.

V novém centru se tedy bude využívat energie ze zelených zdrojů, inteligentní měřicí systémy a inteligentní řízení spotřeby elektřiny. Komplex bude vybaven i systémem sběru dešťové vody pro zavlažování zeleně a systémem hospodaření s pitnou vodou pro snížení spotřeby vody o jednu třetinu.

Společnost LaSalle plánuje následně předložit dokončený projekt k akreditaci v oblasti udržitelnosti a bude usilovat o získání hodnocení LEED® Gold. Rekonstrukce se zaměří rovněž na památkové dědictví lokality, aby zachovala i historickou klasicistní fasádu a charakter objektu.

CTP Ponávka Business Park - Budova A4 - skica

Brněnská Ponávka dostane tvář pro 21. století. Jak bude vypadat?

Konec první etapy revitalizace brownfieldu Ponávka v Brně se rýsuje na přelom roku 2023 a 2024. Poslední budovou této etapy je administrativní komplex za 1,5 miliardy korun, který se právě začal stavět. Developer CTP ve spolupráci s brněnskou radnicí chystá také rekultivaci kolem potoka Stará Ponávka, úpravu okolních pozemků, městský park v anglickém stylu a dokončení další části cyklostezky. 

Přečíst článek

Spojení budov v projektu 100YARDS nabídne tři patra obchodních prostor, z toho dvě nadzemní a jedno podzemní. Celkem bude k dispozici 3 600 metrů čtverečních maloobchodních ploch s flexibilním uspořádáním v jednotkách o velikosti až 1 000 metrů čtverečních, které developer plánuje pronajmout některým z významných světových značek. Ve třech podlažích také bude 3 500 metrů čtverečních kancelářských prostor, 300 metrů čtverečních prostorných teras a dvorů se zelení pro venkovní práci a komunikaci. 

Redakce Newstream.

Redakce Newstream.cz spouští Realitní Club

Trh realit se rychle otáčí, přináší to nové výzvy a témata. Newstream.cz spouští Realitní Club, který zahrnuje podcast, magazín, eventy a speciál na webu včetně oborově zaměřeného newsletteru.  

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme