Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dříve nejdražší dům světa s freskou od Caravaggia neláká ani po obří slevě

Casino dell’Aurora
ČTK/AP
 ČTK

Římský palác, kde se nachází i jediná známá freska malíře Caravaggia, nenašel v aukci nového majitele ani na pátý pokus. Nemovitost známá pod jménem Villa Aurora nebo Villa Ludovisi se prodává kvůli sporům mezi dědici zesnulého posledního majitele. Vdova po vévodovi Nicolovi Boncompagnim Ludovisim navíc od soudu dostala příkaz vystěhovat se z nemovitosti během 60 dní, napsala agentura Reuters.

Reklama

Palác byl součástí rozsáhlejšího komplexu, který nechal v 16. století vybudovat kardinál Francesco Maria del Monte, mecenáš, sběratel a patron umělců. Od 17. století je v majetku rodiny Ludovisiových. Uvnitř se nachází i nástropní malba Jupiter, Neptun a Pluto, kterou koncem 16. století vytvořil jeden z kardinálových chráněnců, malíř Caravaggio.

Původní cena? Přes 11 miliard

Kvůli umělecké výzdobě, velké zahradě a umístění v centru Říma šel palác loni v lednu do první aukce s cenovkou 471 milionů eur (11,3 miliardy korun), což mu vyneslo označení nejdražší dům světa. Kupce ale nemovitost nenašla tehdy ani v dalších aukcích, kdy se nabízela postupně za stále nižší cenu.

Antilia Tower, Mumbai, Indie

Fotogalerie: Nejdražší domy na světě? Královská sídla i mrakodrap se třemi heliporty

Hned tři z desíti nejdražších domů světa roku 2022 najdete podle realitních expertů v Londýně. Další pak v New Yorku, Bombaji nebo na Azurovém pobřeží. Všechny je spojuje opulentnost. Podívejte se.

Přečíst článek

Ve čtvrtek šla vila do aukce s vyvolávací cenou 145 milionů eur (3,5 miliardy korun), ale ani tak o ni nikdo neprojevil zájem. Další pokus se uskuteční nejspíš v dubnu.

Vše o realitním trhu čtěte zde

Současná obyvatelka paláce, Rita Boncompagniová Ludovisiová, rodilá Američanka, se do rodiny přivdala v roce 2009. Tato bývalá herečka, modelka Playboye a realitní makléřka se ale po smrti manžela v roce 2018 dostala do dědického sporu se třemi nevlastními syny a soud rozhodl, že kvůli vypořádání se musí vila prodat. Nyní navíc dostala Boncompagniová Ludovisiová soudní příkaz k vystěhování, proti kterému se však hodlá odvolat.

Prezidentský Elysejský palác v Paříži.

Křetínský v „investiční horečce“ koupil v Paříži dům s výhledem na prezidentský palác

Český miliardář Daniel Křetínský koupil v roce 2020 pařížský dům ruského oligarchy Dmitrije Rybolovleva za 21,5 milionu eur (asi 517 milionu korun). Honosný městský dům má výhled na prezidentský Elysejský palác a bohatou historii. Zároveň patří mezi aktiva v Rybolovlevově ostře sledovaném rozvodu, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Herec Michal B. Jordan prodává dům v Los Angeles již po půl roce za 13 milionů dolarů.

Asi se mu tam nelíbilo. Herec Jordan po půl roce prodává dům za čtvrt miliardy

Herecká hvězda filmů Creed a Black Panther Michael B. Jordan se v novém domě v Los Angeles za více než čtvrt miliardy korun evidentně nezabydlel. Už po půl roce jej opět prodává, napsal deník The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek

Ani pět titulů nejlepší restaurace na světě nepomohlo. Kodaňská Noma zavírá krám

Pětkrát byla nejlepší restaurací na světě. Teď kodaňská Noma zavírá krám

Jestli bylo v kodaňské luxusní restauraci Noma, pětkrát vyhlášené jako nejlepší na světě, těžké získat rezervaci, od ledna 2025 už to bude zhola nemožné. Vyhlášená restaurace oznámila ke konci příštího roku konec, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Obchody s uměním by se neuživil. Berlusconiho sbírka kýčů děsí jeho dědice

Obchody s uměním by se miliardář neuživil. Berlusconiho sbírka kýčů děsí jeho dědice

Přečíst článek
Řím oživuje plán na výstavbu mostu z pevniny na Sicílii.

Řím oživuje plán mostu z pevniny na Sicílii. Ze státního rozpočtu potečou miliardy eur

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme