Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Brownfield u Příšovic se promění. Už příští rok tam budou stát průmyslové objekty

Brownfield na Turnovsku se promění na moderní logistický areál.
Se svolením Logicor
Petra Jansová
pej

Zhruba 100 tisíc metrů čtverečních brownfieldu u obce Příšovice na Trutnovsku se promění na logistický areál.

Reklama

Brownfield se nachází dva kilometry od Turnova u rušné dopravní křižovatky, která spojuje Mladou Boleslav, Liberec a Jičín, a nabízí přímé napojení na dálnici D10, jež vede z Prahy k hranicím s Polskem a s Německem.   

Pozemky v atraktivní lokalitě získala společnost Logicor. Akvizicí firma se sídlem v Londýně a Lucembursku téměř zdvojnásobí svoje tuzemské portfolio.

Výstavba nemovitostí by měla být dokončena v prvním čtvrtletí roku 2024. Společnost se bude podílet i na vybudování cyklostezky nebo na opravách místní dopravní komunikace.

Kanceláře k pronájmu, ilustrační foto.

Propadne se evropský trh s komerčními nemovitostmi? Obavy rostou

Mezi investory rostou pochybnosti ohledně zdraví evropského trhu s komerčními realitami, někteří mají obavy z jeho prudkého propadu po nedávných problémech v bankovním sektoru. Vyšší náklady na půjčky nyní tlačí dolů ceny realit, které v uplynulých letech těžily z nízkých úrokových sazeb, píše CNBC.

Přečíst článek

„Chceme zákazníkům nabídnout v zavedené průmyslové oblasti svým zákazníkům moderní udržitelné nemovitosti. Nájemci budou těžit z jejich umístění ve vyhledávané lokalitě podél dálnice D10, odkud budou mít přístup k rušné dopravní křižovatce a k železniční vlečce,“ dodává Pavel Rufert, ředitel Logicor Česká republika   

Logicor k 31. prosinci 2022 vlastnil portfolio nemovitostí s pronajímatelnou plochou 20,9 milionu metrů čtverečních, které se nacházejí na klíčových evropských logistických trzích. V Česku působí od roku 2017 a v současné době zde spravuje 110 tisíc metrů čtverečních ploch.

Český nemovitostní fond Trigea koupil za asi miliardu korun budovu ve Varšavě

Český fond Trigea opět nakupoval v Polsku. Tentokrát kanceláře za miliardu

Český nemovitostní fond Trigea investoval letos už podruhé v Polsku, tentokrát získal za v přepočtu asi miliardu korun kancelářskou budovu v komplexu My Place II ve Varšavě. Letos fond Trigea už koupil budovu MidPoint 71 v Vratislavi a i v polské metropoli spolupracoval s developerskou společností Echo Investment.

Přečíst článek

Southbank - návrh pro novou výstavbu v Bratislavě. Developer Penta Real Estate.

Penta odtajnila návrhy pro novou čtvrť Southbank v Bratislavě. Do 10 let tu chce tisíc bytů

Do deseti let by v Bratislavě mohla vyrůst zbrusu nová čtvrť Southbank, která leží v blízkosti samého historického centra hlavního města Slovenska a řeky Dunaje. Rozsáhlý rezidenční projekt s tisícovkou bytů a 85 tisíci metry čtverečními retailových a kancelářských ploch zde nyní chystá developer Penta Real Estate Slovakia. Ten poté, co pozemek vloni koupil od společnosti HB Reavis, na realizaci projektu vyhlásil mezinárodní architektonicko-urbanistickou soutěž. Jejího vítěze oznámil letos už začátkem března a teprve o měsíc později zveřejnil také vítězný soutěžní návrh. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Huť František postavená ve stylu a způsobem původních lesních hutí se zachovala v původní podobě, stejně jako sklářská osada Na Kácku, jejíž je součástí.

Huť v obci Sázava si zahrála v Báječných letech. Teď ji nadace Vieweghů prodává

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme