Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Český fond Trigea opět nakupoval v Polsku. Tentokrát kanceláře za miliardu

Český nemovitostní fond Trigea koupil za asi miliardu korun budovu ve Varšavě
Partners, užito se svolením
Veronika Kudrnová
vku

Český nemovitostní fond Trigea investoval letos už podruhé v Polsku, tentokrát získal za v přepočtu asi miliardu korun kancelářskou budovu v komplexu My Place II ve Varšavě. Letos fond Trigea už koupil budovu MidPoint 71 v Vratislavi a i v polské metropoli spolupracoval s developerskou společností Echo Investment.

Reklama

Budova je součástí projektu My Place II, který ve Varšavě tvoří multifunkční městskou čtvrť kombinující kancelářské budovy, byty, provozovny služeb a veřejné prostory. Za celým projektem stojí developerská společnost Echo Investment, projekt navrhl JEMS Architekci.

„Díky unikátnímu ekologickému řešení a bonitním nájemcům představuje budova vynikající investiční příležitost pro investory s garancí dlouhodobého stabilního příjmu,“ říká k nové akvizici Tomáš Trčka, ředitel nemovitostního fondu Trigea patřícímu do finanční skupiny Partners.

Zelená akvizice za téměř 45 milionů eur

Budova nabízí téměř 17 tisíc metrů pronajímatelné plochy a je plně pronajata. Mezi nájemci jsou například společnosti Tchibo, NetWorks, Boehringer Ingelheim nebo Ekaterra. 

Kancelářská část projektu využívá energeticky efektivní a proekologická řešení a technologie podporující udržitelnost, což potvrzují certifikáty BREEAM. Celý komplex je již zcela dokončený a plně obsazený.

Český nemovitostní fond Trigea koupil za asi miliardu korun budovu ve Varšavě Partners, užito se svolením

Petr Borkovec, zakladatel a manažer ve finančně-poradenské společnosti Partners

Partners Banka ještě letos odstartuje, věří Borkovec. Záleží ale na ČNB

Rozjezd banky, vstup na zahraniční trhy a za pět let na burzu. Takové jsou plány dalšího z českých miliardářů, který se rozhodl vstoupit do tuzemského bankovního světa. Za novou Partners Bankou stojí šéf stejnojmenné finanční skupiny Partners Petr Borkovec a další menší i větší akcionáři. Ti všichni teď nedočkavě vyhlížejí, kdy už ČNB bance udělí bankovní licenci. 

Přečíst článek

Nemovitostní fond Trigea vznikl v roce 2019 a zaměřuje se na komerční nemovitosti, zejména kancelářské a obchodní budovy. Loni dosáhl fond růstu obratu o 61 procent na 121 milionů korun, zisk měl 30 milionů korun a klientům spravoval portfolio šest miliard korun.

Fond působí v České republice, na Slovensku a loni se zaměřil i na polský retailový trh. Podle svého vyjádření plánuje vstup do dalších regionů střední a východní Evropy.

Do finanční skupiny Partners patří dále také projekty Partners investiční společnost, penzijní společnost Rentea, pojišťovna Simplea a NextPage Media, která provozuje například weby Peníze.cz a Finmag.cz nebo časopis Heroine.

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle 37. ročníku žebříčku časopisu Forbes šéf podniku na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault.

Bernard Arnault je opět na vrcholu, mezi dolarovými miliardáři je jedenáct Čechů

Nejbohatším člověkem na světě je letos podle 37. ročníku žebříčku časopisu Forbes šéf podniku na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault. Majetek tohoto francouzského podnikatele časopis vyčíslil na 211 miliard dolarů (4,5 bilionu korun). Seznam nejbohatších lidí z Česka vede Renáta Kellnerová, do světového žebříčku dolarových miliardářů se poprvé dostalo 11 Čechů.

Přečíst článek

Ředitel pojišťovny Simplea Martin Švec
video

Šéf pojišťovny: Covid zničil Čechům zdraví, lidé jsou více nemocní

Děti se nemohly potkávat, nesetkávaly se s dětskými bacily v kolektivech, takže dnes jsou více nemocné. Vidíme to ale i u dospělých, říká ředitel pojišťovny Simplea Martin Švec.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Pražské Arkády Pankrác kupuje od Izraelců český fond Trigea. Cena? 6,4 miliardy korun

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme