Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sázkovky nadále drtivě favorizují jako vítěze voleb Pavla

Prezidentský kandidát Petr Pavel u studentů jednoznačně vyhrál.
ČTK
Lukáš Kovanda

Šance na zvolení Andreje Babiše dnes podle vypsaných kursů tuzemských sázkových kanceláří citelně klesají. Kurzy předních sázkových kanceláří Tipsport, Fortuna, SazkaBet a Betano se nyní pohybují v rozmezí od 1:6,6 do 1:7,25. Kdo si tedy nyní vsadí 1000 korun na to, že Babiš se stane prezidentem, dočká se v případě jeho vítězství výhry až 6250 korun v čistém vyjádření.

Reklama

V případě vítězství Petra Pavla bude výhra při vložené tisícikoruně podstatně nižší. Kurzy na jeho vítězství se nyní pohybují nejčastěji od 1:1,08 do 1:1,1. Výherce si tedy v čistém odnese potenciálně nejvýše stokorunu. Reálně to bude spíše ještě o něco méně kvůli poplatkům či maržím sázkových kanceláří.

Pravděpodobnost Babišova triumfu odvozená z kurzů uvedených sázkových kanceláři se tudíž nyní pohybuje lehce nad úrovní deseti procent. Šance na Pavlův triumf je tedy bezmála 90procentní. V podstatě totožné rozložení šancí panovalo těsně po prvním kole volby minulý víkend.

Během končícího týdne se pravděpodobnost Babišova vítězství nejprve o něco zvýšila, až na čtvrtečních zhruba 19 procent, od té doby však opět klesá. Nyní je zhruba poloviční oproti šanci, kterou někdejší premiér a šéf hnutí ANO měl podle kursů sázkových kanceláří v předvečer prvního kola volby. Tehdy se pravděpodobnost jeho celkového triumfu v prezidentském klání pohybovala mírně nad úrovní dvaceti procent.

Babišovy šance na triumf jsou tedy nyní velmi nízké, nikoli ovšem nulové, přičemž navíc dále poměrně rychlým tempem klesají. Pokud by stávající dynamika poklesu pokračovala v nadcházejícím týdnu, v předvečer druhého kola volby se Babišova šance na triumf bude limitně blížit nule, zatímco pravděpodobnost Pavlova vítězství by byla takřka stoprocentní.

Petr Pavel, kandidát na prezidenta

Tento týden by Pavel s náskokem zvítězil. Volilo by ho 46 procent lidí, ukázal průzkum

Pokud by se tento týden konalo rozhodující druhé kolo volby prezidenta, ovládl by ho bývalý vysoký představitel armády Petr Pavel. Určitě by ho volilo 46 procent lidí a spíše sedm procent. Pro jeho protikandidáta Andreje Babiše (ANO) by určitě hlasovalo 29 procent a spíše devět procent voličů. Koho budou volit, zatím neví devět procent respondentů. Vyplývá to z průzkumu Data Collect a Kantar CZ pro Českou televizi.

Přečíst článek

Politický diář Jany Havligerové: Co myslíte – kňučí Andrej Babiš, nebo jeho psi?

Andrej Babiš připustil, že se mu tisková konference po prvním kole voleb nepovedla. Ohradil se ale proti tomu, že by „kňučel“, jak byl jeho povolební výstup označen. „Tiskovka se mi nepovedla, to je pravda, ale určitě jsem nekňučel. Já určitě nekňučím, naši psi kňučí.“ Tak dobře. Nekňučel, nýbrž kňoural, fňukal, kvílel, bědoval… Může si vybrat, pan předseda. Doufejme, že se žádné takové zvuky nebudou pravidelně ozývat z Hradu. Bylo by o strach tam chodit.

Přečíst článek

Reklama

Související

Nově zvolený prezident Petr Pavel

Analýza Jany Havligerové: Jaká očekávání (ne)může naplnit nový prezident Petr Pavel

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme