Reklama

Němci spálí 800 milionů prošlých roušek

Roušky
ČTK
Štěpán Kult

V Německu bylo vypsáno počáteční výběrové řízení zakázky na spálení 730 milionů chirurgických roušek a 60 milionů respirátotů FFP-2, informovalo německé ministerstvo zdravotnictví. Dále ministerstvo uvedlo, že pětina roušek, které byly pořízené od března 2020 byla vadná.

Reklama

Německo podle deníku Spiegel utratilo od začátku covidové pandemie za roušky šest miliard eur (147 miliard korun). Bývalý ministr zdravotnictví Jens Spahn byl kritizován za nadměrné zakázky a využívání osobních kontaktů, které využíval k nákupu roušek. Spahn argumentoval nedostatkem roušek ve skladech a snahou o zrychlení dodávek.  

Stanislav Šulc: Je na čase znovu nainstalovat Tečku

Smartphony byly natolik chytré, že v průběhu měsíců nečinnosti nám asi téměř všem odinstalovaly aplikaci Tečka. Při pohledu na oficiální data ministerstva zdravotnictví a poslechu covidových příběhů z blízkého okolí začíná být čím dál zřejmější, že je na čase si Tečku zase nainstalovat. Určitě se brzy bude hodit a snad nabídne i nějaké nové smysluplné funkce. 

Přečíst článek

Závod Arcelor Mittalu v německém Eisenhüttenstadtu

Německý průmysl ztrácí zakázky, hrozí propad do recese

Zakázky německého průmyslu se v srpnu oproti červenci snížily o 2,4 procenta, což je více, než se čekalo. Vyplývá to z dnes zveřejněných údajů německého statistického úřadu. Největší evropské ekonomice čím dál víc hrozí propad do recese, napsala agentura Bloomberg. Analytici odhadovali, že se zakázky v srpnu sníží jen o 0,7 procenta.

Přečíst článek

Německý ministr hospodářství Robert Habeck

Němcům dochází plyn. Domácnosti se musí uskrovnit, přiznal ministr Habeck

20 procent. Tolik plynu potřebuje Německo ušetřit, jinak mu reálně hrozí nedostatek dodávek, prohlásil německý ministr hospodářství Robert Habeck.

Přečíst článek

Reklama

Související

WHO odpískala globální stav nouze kvůli koronavirové pandemii. Na covid se ale přitom stále umírá

Přečíst článek
Česko-bavorský festival Treffpunkt.

Němci loni vypili více piva. Nebýt fotbalového mistrovství v Kataru, bylo by to ještě víc

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme