Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vladimíra Glatzová: Mám štěstí. Povahou jsem spíš hrdina než skeptik

Eva Čerešňáková

První dáma české advokacie Vladimíra Glatzová třicet let vede jednu z nejprestižnějších českých právních kanceláří. Na rané devadesátky vzpomíná jako na dobu nekonečných možností. „Práce bylo hodně a nebylo třeba dělat žádný marketing. Prvních deset let to ale byla pořádná jízda!” zavzpomínala Glatzová pro Newstream v pořadu Eva Talks. Houževnatost, nebojácnost a odhodlání jsou jí vlastní, i díky tomu se dostala na výsluní. „Mám štěstí. Životním nastavením jsem spíš hrdina než skeptik,” dodala.

Reklama

Vladimíra Glatzová se změn a nových věcí nebojí. Ve třiceti letech a v advokátních kruzích zcela neznámá si otevřela vlastní kancelář na nejprestižnější pražské adrese. A v tehdy téměř výhradně mužském světě zazářila jako kometa. Byla to právě odvaha, která ji dostala do pomyslné první ligy. Ale nebylo to jen tak. Vše ci musela tvrdě odpracovat. „Při velkých dealech jsem v práci zůstávala do rána,” prozrazuje v rozhovoru pro Newstream.

Profesní zápřah typický pro privatizační éru je už podle ní nyní minulostí. „Dnes už se nepracuje tolik, co dřív. A to je dobře,” dodává s tím, že work-life balance je pro život důležitá. 

V devadesátých letech patřila úspěšná česká advokátka spíše k výjimkám, ale dnes už podle ní není advokacie jen pánskou záležitostí a při rozšiřování týmu bere dobré kandidáty bez ohledu na pohlaví. „Mám radost, když je to žena. Chceme, aby tým byl pestrý,” dodala.

To, že diverzita není v advokátní kanceláři Glatzová & Co. jen fráze, dokládá i nabídkou partnerství jedné z kolegyní, která krátce na to oznámila odchod na mateřskou dovolenou.

Celý rozhovor s Vladimírou Glatzovou sledujte v úvodu článku.

Podívejte se i na další rozhovory s úspěšnými ženami, které si Eva Čerešňáková pozvala do svého pořadu Eva Talks. 

video

Ewa Farna: Každá žena je superwoman

Úspěšná podnikatelka, úřadující česká slavice i máma dvou dětí Ewa Farna září spokojeností a vyrovnaností. Na výsluní je již sedmnáct let a svých fanoušků si natolik váží, že autenticita je pro ni klíčová. I proto dobře zvažuje, k jaké spolupráci v rámci svých sociálních sítí přistoupí. Přitom zájem o spolupráci s ní je velký. Není divu, když se s písní Tělo dostala až na slavnou reklamní obrazovku na newyorské Times Square. Jak těžké je spojit roli hvězdy a mámy? Sledujte první díl videosérie Eva Talks, v níž Eva Čerešňáková zpovídá významné osobnosti českého byznysu a kultury.

Přečíst článek

video

Nápady už si zakazuji, říká propagátorka žen podnikatelek Eva Čejková

Podnikatelka Eva Čejková patří mezi úspěšné ženy, které se nebojí realizovat své nápady. Mezi její úspěšné projekty se řadí projekt Ženy s.r.o. nebo Testuj.to, do kterého před dvěma lety vstoupila Heureka Group. Sama se považuje se za testerku všech rolí života. V pořadu Evy Čerešňákové Eva Talks pro Newstream přiznala, že ne všechny její projekty zazářily. Bez neúspěchů by ale nemohly přijít úspěchy, dodala.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme