Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Eva Talks - informace o tématu

video

Vstoupit na trh je lehké, uspět už ne, říká Zavadilová z newstream.cz

Zpravodajský web newstream.cz letos oslaví třetí výročí. Jak se buduje nové médium? Co přinese rok 2024 do ekonomiky? Odpovídala v pořadu Eva Talks moderátorce Evě Čerešňákové spoluzakladatelka a šéfka newstream.cz Tereza Zavadilová.

Přečíst článek
Modelka a moderátorka Eva Čerešňáková píše i knihy
video

Vánoční speciál Eva Talks: Silné ženské vzory mohou být inspirací pro všechny, říká Eva Čerešňáková

Přečíst článek

Z platu farářky bych si v Praze nezaplatila ani nájem, říká farářka Martina Viktorie Kopecká

Přečíst článek
video

Iveta Fabešová: Byla jsem příliš naivní a důvěřivá

Iveta Fabešová je úspěšnou podnikatelkou a jednou z nejlepších cukrářek v Česku. Svůj byznys ale musela rozjíždět hned nadvakrát. Mnoho let budovala síť kaváren s ročními obraty v desítkách milionů korun, o ty však ze dne na den přišla. Nevzdala to a nedlouho na to otevřela cukrárnu ve Werichově vile v samotném srdci pražské Kampy.

Přečíst článek
video

Rakovina mi změnila život. Jsem vděčná za druhou šanci, říká umělkyně

Do svých třiceti let zažila bohužel více, než někteří za celý život. Lékaři jí ve 27 letech sdělili krutou diagnózu – rakovina tlustého střeva ve čtvrtém stádiu s metastázemi na játrech. Nemoc ji dostala na dno. Zároveň ji ale naučila užívat si života. Tohle je příběh fotografky a influencerky Lucie Levé, o který se podělila s posluchači pořadu Eva Talks na Newstream TV.

Přečíst článek
video

Pavlína Němcová: O syna jsem se soudila dlouhých 12 let, pomáhala mi víra

Modelka, filmová herečka, podnikatelka, producentka a především matka. Poslední jmenovaná životní role Pavlíny Němcové je pro ni tou nejkrásnější, ale také nejbolestivější kapitolou jejího života. V pořadu Eva Talks na Newstream TV otevřeně hovoří o náročných letech soudních tahanic s  exmanželem o získání syna do péče. „S rozvodem mi začalo peklo na zemi. Soud dal syna do péče exmanžela a mně se zhroutil celý svět,“ přiznává Pavlína v rozhovoru s moderátorkou Evou Čerešňákovou.

Přečíst článek
video

Žila s tyranem a napsala o tom knihu. Terapie pomáhá, vzkazuje obětem násilí Věra Stejskalová

Přibližně každá třetí žena v Česku má zkušenost s některou z forem násilí, ukazují české i mezinárodní studie. Statistika je o to děsivější, že ve většině případů dochází k násilí mezi partnery a dalšími blízkými osobami žijícími ve společné domácnosti. Oběti navíc svoji situaci často skrývají a jen opravdu zřídka vyhledají pomoc. O své zkušenosti s psychickým a fyzickým týráním ze strany partnera promluvila v pořadu Eva Talks Věra Stejskalová. „Fyzické násilí přebolí rychle, ale zpracovat to psychické trvá dlouho. Mě pomohla až psychoterapie,“ říká mladá, krásná a profesně úspěšná žena, která o svém životě s násilníkem vydala také knihu.

Přečíst článek
video

Ženy v Česku berou v průměru o 36 procent méně než muži. To je dost smutná statistika, říká Lenka Šťastná z BPWCR

Byznys byl doménou mužů a fungoval podle jejich, pro dnešní dobu již nepřijatelných pravidel. Přesto v české společnosti stále přetrvávají směrem k ženám nerovné podmínky. A nejde jen o odměňování, míní prezidentka organizace Business & Professional Women ČR Lenka Šťastná. Hlavním problémem je nedostatek respektu vůči ženám a jejich práci, řekla Šťastná v pořadu Eva Talks na Newstream TV.

Přečíst článek
Marketing je jako sval, musí se neustále cvičit, říká šéfka reklamky Iva Welker
video

Marketing je jako sval, musí se neustále cvičit, říká šéfka reklamky

Iva Welker působí v reklamním světě přes dvacet let. A pořád ji její práce baví. „Reklama spojuje osobní invenci a kreativitu, to se mi na tom líbí. Každý den je díky tomu jiný. Správný marketér se za běhu učí stále něčemu novému,“ prozrazuje v dalším díle pořadu Eva Talks na Newstream TV Iva Welker, ředitelka české pobočky mezinárodní kreativní agentury VMLY&R.

Přečíst článek
Modelka a moderátorka Eva Čerešňáková vydala novou knihu.

FOTOGALERIE: Eva Čerešňáková vydala další knihu, tentokrát o pouti do Compostely. Pokřtila ji s celebritami

Moderátorka, bývalá vicemiss ČR a filantropka Eva Čeřešňáková včera pokřtila na společenské akci v hotelu Augustine Luxury Collection svou další knihu s názvem Úlet civilizované holky: Moje cesta do Santiaga.

Přečíst článek
video

Syndrom vyhoření mě připravil o emoce, říká modelka Martina Šmuková

Modelka a první česká vítězka soutěže Elite Model Look z roku 1992 Martina Šmuková se modelingem živí neuvěřitelných 30 let. Fotila pro světové značky, natáčela reklamy, létala po světě. Žila rychle. V neustálém pohybu zůstala i po narození dvou synů. K modelingu si přibrala ještě práci pro nadaci, když v roce 2012 založila Nadační fond Pink Bubble. Svým životním stylem si naběhla na syndrom vyhoření. „Neodpočívala jsem a dostala se do kolečka absolutní únavy a vyčerpání,“ popisuje Martina v pořadu Eva Talks na Newstream TV. Tato zkušenost ji přivedla k uvědomění, že je v pořádku věnovat čas sama sobě.

Přečíst článek
video

Vizážistka Markéta Hop: Zevnějšek je důležitý. Určuje, jak se cítíme i uvnitř

V práci jí chybělo naplnění a hlubší smysl. Vydělávala hezké peníze, mohla si dovolit pohodlný život, ale vnitřně se cítila prázdná. A tak marketingová specialistka Markéta Hop zvolila cestu životní změny. Ze dne na den dala výpověď a ubrala se směrem, který ji lákal. Stala se vizážistkou. „Bylo to velmi spontánní rozhodnutí, ale cítila jsem, že je správné. Chtěla jsem vyzdvihnout krásu žen, protože tak, jak se cítíme navenek, se cítíme i uvnitř,“ říká v pořadu Eva Talks na Newstream TV úspěšná vizážistka Markéta Hop.

Přečíst článek
video

Dita Stejskalová: Žena si musí umět o manažerskou pozici říct

Reklama a public relations v devadesátkách v Česku teprve začínaly. A Dita Stejskalová, nynější ředitelka Ogilvy Public Relations pro Českou republiku, byla u toho. Mezi prvními dostala důvěru zahraničních klientů a velkých značek, kterým pomáhala budovat jejich obraz v Česku. „Byl tady hlad po nových věcech, neznalí Češi objevovali nové značky, v prostředí, kde neexistovaly sociální sítě,“ popisuje rané devadesátky v reklamce guru českého PR. „Naše generace měla ohromné štěstí, skončili jsme školu a měli moře možností. Mohli jsme se učit každý den,“ vzpomíná pro Newstream v pořadu Eva Talks Dita Stejskalová.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký výrobce elektrovozů Tesla  zruší v gigafactory u Berlína 400 pracovních míst. To odpovídá asi třem procentům tamní pracovní síly. Firma to podle agentury DPA uvedla v dnešním sdělení. Podnik propouští kvůli malému zájmu o elektromobily celosvětově.
Bývalý český ministr životního prostředí 👨 Jan Dusík se stal zástupcem generálního ředitele pro klimatickou politiku v Evropské komisi, potvrdila dnes unijní exekutiva. Stal se tak jedním z nejvýše postavených českých úředníků v unijních institucích. Výběrové řízení mělo několik kol a Dusík porazil množství uchazečů z několika států.
Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než 🔟 firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit.
Největší ruská banka Sberbank vyplatí za loňský rok na dividendách rekordních 7️⃣5️⃣0️⃣ miliard rublů (191 miliard korun). Oznámil to generální ředitel banky German Gref. Většinovým vlastníkem Sberbank je stát, dividendy banky jsou tak významným příspěvkem do státního rozpočtu.
Ruská armáda 📈 zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.
Čistý zisk americké automobilky General Motors (GM) v prvním čtvrtletí letošního roku 📈 vzrostl o 2️⃣4️⃣,4️⃣ procenta na 2,97 miliardy dolarů (70,3 miliardy korun). Hospodaření podpořila poptávka po vozech se spalovacím motorem, zvláště pickupů a dalších modelů s vyšší ziskovostí. Automobilka současně ve svém dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.
Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5️⃣,4️⃣ miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to dnes valná hromada banky. 
Letošní volby do Evropského parlamentu budou znamenat odklon od ctižádostivých klimatických cílů ➡️ směrem k tlaku na budoucnost průmyslu. Budoucnost Evropského parlamentu bude pravicovější než nyní, bude rozdrobenější a rozhádanější. Na dnešním briefingu v Praze na téma Jaké bude Česko v EU za 20 let to řekla analytička Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) Vendula Kazlauskas. 
Britská společnost JD Sports Fashion koupí za zhruba 1️⃣,1️⃣ miliardy dolarů (26,1 miliardy korun) amerického konkurenta, maloobchodního prodejce sportovního oblečení Hibbett. Největší britský maloobchodní prodejce sportovního oblečení se snaží expandovat na jihovýchod USA. S odvoláním na dnešní oznámení dvojice firem o tom informovala agentura Reuters.
Novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) bude 👨 Tomáš Boráň, který od roku 2017 vede sekci registrací tohoto lékového ústavu. Do funkce nastoupí 1. května, řekl dnes ČTK mluvčí ministerstva zdravotnictví (MZd) Ondřej Jakob. Loni se ministerstvo šéfa SÚKL pokusilo vybrat dvakrát. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme