Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pavel Rydzyk: Investice do aut může vynést stovky procent

Investor Pavel Rydzyk v pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS
CNN Prima NEWS - použito se svolením
Stanislav Šulc
sta

Stovky procent výnosu mohou nabídnout investiční automobily. Nejčastěji jde o veterány, ale solidní výnosnost nabízejí i dnešní vozidla. Jen musejí být něčím zvláštní, radí investor Pavel Rydzyk, zakladatel finanční skupiny YD Capital, v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS.

Reklama

Statisíce korun, nejméně pětiletý investiční horizont a také trochu štěstí. To je minimální výbava pro investora, který chce zkusit štěstí s investicemi do aut. Jedním z nich je také Pavel Rydzyk, zakladatel investiční skupiny YD Capital. Zároveň je zakladatelem fondu kvalifikovaných investorů Ydeal Funds, včetně podfondu YDeal Cars. Ten přitom nabízí i drobným investorům vsadit na růst hodnoty drahých vozů.

Mně osobně na těchto investicích láká kombinace emoce a racionality. Z hlediska racionality to nabízí výnosy, které investor očekává, a z hlediska emocí jde o výběr investičních aut. Tady totiž neplatí, že existuje správný výběr. Jde o to, kdo k jaké značce inklinuje,“ vysvětluje v pořadu Svět financí s Trinity Bank Pavel Rydzyk, zakladatel investiční skupiny YD Capital.

Nové vozy lze podle Rydzyka pořídit v řádu statisíců. „Ačkoli výnos nebude v absolutních částkách atakovat rekordy, mám v portfoliu vozy, které dokázaly v průběhu let vykázat zisk sto i dvě stě procent.“ YDeal Cars přitom plánuje čistý výnos kolem 15 procent ročně.

Alexandra Bízková z fondu Pro arte v pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS
video

Alexandra Bízková: Ve světě umění nyní praskají bubliny

Kupovat umění má smysl i za tisíce korun. Ta nejkvalitnější díla od nejvěhlasnějších autorů ale stojí vysoké částky, tak funguje trh, který naceňuje kvalitu, říká šéfka fondu Pro arte Alexandra Bízková v pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS.

Přečíst článek

Jenom veterány?

Nejdražším vozem světa se stal Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe z roku 1955, který se v aukci prodal za více než 140 milionů dolarů. K tradičním lákadlům aukcí pak patří zejména Ferrari 250 GTO, které se prodává za desítky milionů dolarů.

Musí však investoři vsázet jen na veterány? Podle Rydzyka to není podmínkou.

„I dnes vznikají vozy, které mají investiční potenciál, musí však být něčím unikátní stejně jako byl mercedes, který doposud drží aukční rekord v hodnotě přes 140 milionů dolarů. Ty byly vyrobeny jenom dva,“ připomněl Rydzyk ve Světě financí.

Matěj Žák, zakladatel a CEO společnosti Trezor
video

Matěj Žák z Trezoru: Věřím, že se bitcoin podívá nad 100 tisíc dolarů

Bitcoin se dostává do býčího trhu a jeho cena se dostala nad 44 tisíc dolarů. „Před několika týdny jsem někomu z legace říkal, že se cena může dostat až na 123 456 dolarů za bitcoin. Pokud bitcoin zopakuje cyklicky svůj výkon, můžeme se opravdu podívat nad 100 tisíc dolarů,“ uvedl v pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS Matěj Žák, zakladatel a CEO společnosti Trezor, která vyvinula první fyzickou kryptoměnovou peněženku.

Přečíst článek

Hlavní ekonom Trinity Bank upozornil, že u alternativních investic sice může docházet k vysokému zhodnocení v řádu stovek procent, nicméně jsou s tím spojená i specifická rizika.

U tohoto typu investic je však vždy potřeba zohlednit největší riziko, kterým je likvidita, tedy schopnost investici zpeněžit. Ta je u alternativních investic typu veteránů či umění slabší než u akcií a dalších finančních aktiv,“ dodal Kovanda.

Jaký je nejdražší český vůz historie? Jaké výhody a nevýhody nabízí investice do automobilů? A jak si veterány stojí například ve srovnání s luxusními kabelkami? Vše se dozvíte v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS.

Zdeněk Pohlreich v pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS
video

Zdeněk Pohlreich: Zlevňování v restauracích fakt nečekejte

Neumím si představit, že by restaurace začaly v příštím roce zlevňovat. To uvedl známý šéfkuchař a podnikatel v gastronomii Zdeněk Pohlreich v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS. A to navzdory tomu, že lze očekávat snižování cen potravin. „Suroviny tvoří v našich nákladech maximálně třetinu. A ostatní položky porostou. Restauratéři jsou navíc podnikatelé, tak musí maximalizovat zisk,“ dodal Pohlreich.

Přečíst článek

Kamila Horáčková ze Swiss Insurance Group v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS
video

Kamila Horáčková: Na trzích nyní budou pokračovat ohromné výkyvy

Nahoru a dolů. Rychlé pohyby na trzích očekává v letošním roce Kamila Horáčková, ředitelka investic pro Evropu v Zurich Zurich Insurance Company a jedna z nejúspěšnějších českých manažerek ve světě. „V cenách akcií je nyní započítán nejlepší možný scénář. Když cokoli z něj nevyjde, akcie na to budou reagovat propadem,“ uvedla Horáčková v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme