Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Matěj Žák z Trezoru: Věřím, že se bitcoin podívá nad 100 tisíc dolarů

Stanislav Šulc

Bitcoin se dostává do býčího trhu a jeho cena se dostala nad 44 tisíc dolarů. „Před několika týdny jsem někomu z legace říkal, že se cena může dostat až na 123 456 dolarů za bitcoin. Pokud bitcoin zopakuje cyklicky svůj výkon, můžeme se opravdu podívat nad 100 tisíc dolarů,“ uvedl v pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS Matěj Žák, zakladatel a CEO společnosti Trezor, která vyvinula první fyzickou kryptoměnovou peněženku.

Reklama

Kolik může stát bitcoin? Podle Matěje Žáka, CEO společnosti Trezor, může cena nejslavnější kryptoměny světa v následujícím období přesáhnout 100 tisíc korun.

„Samozřejmě ve světě investic platí, že dosavadní vývoj nic neříká k vývoji budoucímu. Přesto pokud se podíváme na minulý vývoj ceny bitcoinu, a ten zopakuje svůj čtyřletý cyklus, mohl by se v tom aktuálním býčím trhu podívat nad 100 tisíc dolarů,“ uvedl v pořadu Svět financí s Trinity Bank Matěj Žák, CEO společnosti Trezor, která prodává fyzickou kryptopeněženku.

Finanční svět ho bere

Podle hlavního ekonoma Trinity Bank Lukáše Kovandy za aktuálním růstem ceny bitcoinu stojí tři hlavní faktory.

„Prvním je takzvaný halving, tedy vydávání nových bitcoinů pro stávající držitele. Nicméně to je dlouhodobě známá věc, tedy v ceně je již do velké míry započítaná. Druhým důvodem, a ten je nový, jsou očekávání spojená s uvolňováním měnové politiky americké centrální banky, které nahrává více spekulativním investicím. A to platí i pro krypto.

A konečně třetí důvod je čím dál větší zavedenost bitcoinu i v tom tradičním finančním světě, což se ukáže zejména uvedením prvního veřejně obchodovaného fondu navázaného na bitcoin, jehož vznik a schválení je jen otázka času,“ uvedl Kovanda v nejnovější epizodě Světu financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS.

Jak lze do kryptoměn investovat? Do jakých kryptoměn má cenu a smysl investovat? Jak se vyhnout problémům a podvodům, k nimž v kryptu občas dochází? A co přinese zvažovaný EFT fond BlackRocku navázaný přímo na bitcoin? Sledujte celý díl Světa financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS.

Další díly Světa financí s Trinity Bank

Bývalý guvernér Národné banky Slovenska Ivan Šramko v pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS
video

Ivan Šramko: Problémy Evropy jsou hlavně problémy Německa

Zkušený bankéř, bývalý guvernér Národné banky Slovenska a člen správní rady Trinity Bank Ivan Šramko vidí jako největší problém současné evropské ekonomiky potíže německého hospodářství. „Německá ekonomika je v recesi, a to je hlavní důvod, proč se Evropa nedokáže srovnat s konkurencí zejména USA. „Věřím, že se Německo vzkřísí, ale podle prognóz to bude trvat mnoho let,“ dodal Šramko v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS.

Přečíst článek

Jaroslav Míl

Jaroslav Míl: Česko nemá povinnost být na energetické burze

Funkční trh s energiemi v Evropě nikdy neexistoval. A to je velký problém. Uvedl to bývalý šéf energetické společnosti ČEZ Jaroslav Míl v pořadu CNN Prima NEWS Svět financí. Podle Míla není povinné mít burzovní cenu elektřiny jako referenční. Změna by přitom mohla přinést zlevnění elektřiny pro české domácnosti.

Přečíst článek

video

Svět financí: Investice přes fondy má řadu výhod. Hlavně nižší riziko

Investorka a spoluzakladatelka fondu Espira Andrea Ferancová Bartoňová a hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda v nejnovější epizodě pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS vysvětlují výhody investování prostřednictvím fondů.

Přečíst článek

Reklama

Související

Finanční poradkyně Iva Flídrová v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS

Finanční poradkyně Iva Flídrová: Na státní penzi již nelze spoléhat

Přečíst článek
V USA směřují na trh fondy na spotový bitcoin, část analytiků to má za novou éru

V noci se bitcoin zlomově „rozpůlil“. Co to znamená pro jeho další cenový vývoj?

Přečíst článek
Dánský statistik Bjørn Lomborg byl hostem pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS

Bjørn Lomborg: Green Deal nemá smysl. Problém klimatické změny vyřeší jedině inovace

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme