Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fond Be Charity již poskytl handicapovaným lidem přes padesát milionů korun, říká Bára Nesvadbová

Michal Nosek

Moderátorka Eva Čerešňáková v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Tentokrát si do studia pozvala spisovatelku Báru Nesvadbovou. Hovořily o fondu Be Charity, který pomáhá lidem s handicapem, a který Bára založila. „Do dnešního dne se nám již podařilo zaměstnat 196 lidí s handicapem,” říká spisovatelka s tím, že fond se věnuje dospělým i dětem. 

Reklama

„Rodinám, které pečují o handicapované dítě, se snažíme pomáhat, například s rehabilitacemi. Máme případy, kdy se dříve nemohoucí dítě, které jen leželo, naučí díky rehabilitaci pohybovat a dokonce začne úspěšně chodit do školy,” popisuje chvíle, kdy zažívá největší štěstí. 

Její fond rozděluje veškeré peníze vybrané od dárců do pomoci a nákupů sofistikovaných lékařských přístrojů. Lidé ve fondu i okolo něj vidí smysl své práce, a když mohou, tak dle spisovatelky rádi pomohou. 

Miliony pro potřebné

Nadační fond Be Charity založila Bára Nesvadbová spolu s Pavlínou Saudkovou v létě 2015. Od té chvíle Be Charity vybral a rozdělil padesát milionů korun. Pro srovnání, v roce 2015 se zakladatelkám podařilo vybrat 737 tisíc korun a v roce 2022 to již bylo více než 11 milionů. Před založením fondu již zakladatelky organizovaly pravidelný charitativní bazar oblečení darovaného známými osobnostmi, přáteli a firmami nakloněnými filantropii. 

Charita Báře zabírá spoustu času, ale jak sama říká je především spisovatelkou a psaní miluje. Na pulty knihkupectví již dodala 19 knížek a je v Česku jednou z nejčtenějších autorek. Její Bestiář nebo Pohádkář posloužily jako předlohy k filmovému zpracování.  

Jaké má další plány?

Kdo jí v domě dělá společnost? 

Kdy se jí nejlépe píše? 

O kolik domácích zvířat pečuje?

Dozvíte se v aktuálním díle pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV. Video se spouští v úvodu tohoto článku. Ve formě podcastu ho najdete na vaší oblíbené podcastové platformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts i Apple Podcasts. 

video

Zvažujeme výstavbu solární elektrárny, říká pražský arcibiskup Jan Graubner

Moderátorka Eva Čerešňáková v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. S kamerou tentokrát navštívila pražského arcibiskupa Jana Graubnera a hovořila s ním o odpuštění i novém modelu financování církve.

Přečíst článek

Daniela Brzobohatá a Eva Čerešňáková
video

Nikdy mi nevadilo ukazovat se na veřejnosti, říká Daniela Brzobohatá

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát přišla Daniela Brzobohatá a přiblížila zajímavosti z nedávné svatby.

Přečíst článek

Štefan Margita a Eva Čerešňáková
video

Opera mě v mládí vůbec nezajímala. Začal jsem vlastně náhodou, říká Štefan Margita

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát přišel Štefan Margita. Ten poradil mladým zpěvákům, jak si nezničit hlas a rozpovídal se o své čtyřicetileté kariéře na operních scénách. Také nechal diváky nahlédnout do byznysu spojeném s operou.

Přečíst článek

Pořad VIP Eva Talks sledujte exkluzivně na Newstream TV.

Reklama

Související

Biskup anglikánské církve Justin Portal Welby

Miliardová omluva za otroctví. Anglikáni zakládají „fond pro uzdravení, nápravu a spravedlnost“

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme